reklama

Styczen 2011

reklama
Dziewczyny kupiłam dzisiaj pierwsze śpioszki, czapeczkę, kaftaniki i pajacyk::-D Po mału zaczynam kupowaC, bo rzeczywiście trochę tego jest a niestety nie mam od kogo z rodziny dostać:rofl2:
Ja na razie nie maluję pokoi. Poczekam aż Piotruś urośnie i zabazgra mi ściany wtedy wszystko wymaluję. Teraz wiem, że jak są w miare dobre to nie opłaca się ich malować. Ale dziewczyny widziałam super sprzęt do malowania. Taki, że nawet my kobitki możemy sobie wtedy spokojnie same poradzić. Mam zamiar się kiedyś w coś takiego zaopatrzyć i zmienie kolor całego mieszkania:-)

Dziewczyny ja w sprawie lóżeczka, powiedzcie mi bo niektóre z Was już kupiły łóżka a niektóre już macie w domku po dziecku, chciałabym wiedzieć czy są jakieś rzeczy, które należy wiedzieć o lóżku, materacu, pościeli?? Dajcie znać bo oglądamy z mężem na internecie i nie wiem na co zwrócić uwagę, tymbardziej, że ceny są różne:) któraś z Was pisała, ze skręciła lożeczko, poproszę o fotkę :-)

evcia dobrze że tylko was podmyło...bo jak sie ogląda w tv jak ludzi poraz kolejny zalewa woda to aż serce boli. U Ciebie pewnie tez nerwowo... będzie dobrze.

Ja byłam z psiurem na spacerze i próbowałam chodzić szybkim krokiem...ale się zmęczyłam :)ale pies też.

Teraz czekam na mężusia bo ma przywieźć kapustkę kiszoną i będę jadła ją dziś na kolacje:)

martusia ja hennę robiłam czarną jak zwykle (mam ciemną oprawę oczy) ale dziś kosmetyczka za długo mi potrzymała i wyglądam jak hinduska :)

Ostatnia edycja:
eevciaa - współczuję takich "atrakcji";/ dobrze, że już pogoda się klaruje, ubranka można wygolować z proszkiem w garnku normalnie, ja tak robie z ręcznikami z kuchni i łazienki puszczją wszytkie plamy:) i bakterie zabijane są w 100st !

Witam popoludniowo :-)
Dopiero teraz w koncu dychne...ehhh dzis znów sie nasprzatałam :/
Ale tak poza tym u mnie wszystko ok, choc wczoraj na wieczor brzusio mnie bardzo bolał.... :baffled:
Pogoda sliczna, słoneczko swieci, widac blekitne niebo - mam nadzieje ze ten weekend tez tez taki bedzie;-)

Klaudoos gratuluje synusia :-) No i ciesze sie ze ładnie dzidzia rosnie :-)

Martusia29 Twój mąż jest starażakiem ?

Madlen gratuluje córeczki ;-)

Damqelle trzymam kciuki za badania:happy2:

Malta gratuluje znalezenie grzybków tez lubie zbierac grzyby :sorry2:

Bedismall gratuluje synusia :tak:

Anrysa a moze dojdzieci do porozumienia w koncu jeszcze troszke czasu Wam zostało do przemyslenia....

Dominika81 ooo widze ze jestes oczytana;-)

Ariska masz jeszcze troszke czasu do egzaminu takze spokojnie sie nauczysz

Zielona - zycie było by piekniejsze gdyby dzieci szybciutko sie uczyły ale
niestety tak nie jest, dlatego najwazniejsza jest cierpliwosc

Ja całe szczescie mam sasiadke co handluje ciuszkami ciazowymi wiec ceny dla mnie sa hurtowe :-)...Ma niewielki wybór ale zawsze to cos;-)

Eevcia szkoda ze niektóre ciuszki musiałas wyrzucic, ale mówi sie trudno
Cale szczescie ze zalało Wam tylko schowek a nie cale mieszkanie

Pozdrawiam wszystkie wymienione i nie wymienione dziewczyny:-)

Blondi 84 mój synek już duży więc mogę wszystkiego nie pamiętać. Ale jak chodzi o łóżeczko to chyba takie żeby drewno było wytrzymałe, bo mój Wiki strasznie fikał i pierwsze nam totalnie połamał, tzn szczebelki wyłamał.
Ważniejszy natomiast jest chyba materac, pamiętam, że ja od kuzynki miałam taki twardy z kokosa i był super. Te miękie są niedobre dla dziecka z uwagi na jego mały kręgosłupik. Ale może takie świeższe mamusie się odezwą, bo ja już na prawdę mało pamiętam. Sama się boję czy przypomnę sobie wszystko jak się Piotruś urodzi:/

I ja witam przed południem:)

Fogia- życzę udanych zakupów, ja jak ostatnio chodziłam po H&M, to mnie toszeczkę ceny przeraziły, bo takie bluzeczki ciążowe kosztowały i po 100 zł, stwierdziłam, że jednak kupię sobie nie takie typowo ciążowe, ale po prostu większe. A w ogóle któraś z Was nosiła może te pasy ciążowe? Nie wiecie czy one się sprawdzają? Bo mnie jest trochę żal wydać na spodnie ciążowe ponad 150 zł. Ostatnio przymieżałam swoje jeansy i się w nie mieszczę tylko dopiąć się nie mogę i pomyślałam o tych pasach ciążowych. Jak myślicie, czy one będą w stanie utrzymać takie zwykłe spodnie?

A może poszukaj na allegro takiego jakby poszerzacza do spodni?? kiedyś na coś takiego trafiłam to jest jakby kawałek materiału z jednej strony z guzikiem a z drugiej z paskiem do zapinania guzika w spodniach w sumie coś takiego można samemu zrobić i wtedy nie widać ani majtek ani nic a można nosić spokojnie spodnie sprzed ciaży. Ja w coś takiego zainwestuję bo w sumie mam jedne ciążowe od kuzynki i więcej nie chcę zamawiać.

A co do pasa czy utrzyma to nie wiem bo ja pas sobie kupię żeby w zime mnie nie przewiało bo bedę jeździć do szkoły i zawsze pod bluzkę czy sweter lepiej coś takiego założyć i mam pewność że mi brzucha nie przewieje

Moja mama przeziębiła brzuch jak była w ciąży ze mną i jak miałam 3miesiące wyszły mi wrzody na głowie, lekarz stwierdził że to właśnie w okresie płodowym mi się zrobiło.

Claudia - ja słyszałam waśnie tak jak dziewczyny piszą że najlepsza oliwka na rozstępy a pozatym jak bedą miały się zrobić to i tak się zrobią. Ja używam oliwki J&J w żelu, na mokre ciało i jest rewelacyjna i narazie bez rozstępów a powiem Ci że w okresie dojrzewania wychodziły jak szalone

Gdynianka - no taki obrotny mąż to skarb. Mój też chwyta się każdej roboty z racji tego że ja nie pracuję to tylko on nas utrzymywać będzie to trzeba coś robić. jest budowlańcem aktualnie w sopocie na delegacji chyba do poniedziałku, ale po pracy zawsze szuka jakieś pracy dodatkowej u znajomych lub poprostu skubie coś w naszym przyszłym domku a jego brat to taki lewus i gdyby nie mój Mariusz to ta chata by sie rozpadła bo tamten to nawet do pieca nie umi iść napalić :/ Ostatnio takie zimne noce były że jak byłam u mojego na weekend to jego brat do mnie tekstem żebym poszła w piecu napalić to go wyśmiałam :D ciężarna ma iść w piecu palić bo jemu się nie chce hehe
Blondi84 - na allegro możesz sobie zobaczyć pasy ciążowe to taki kawałek materiału który zakładasz pod ubranie lub na bluzkę by podkreślić brzuszek:) teoretycznie zasłaniają np. niedopięty zamek ale nie wiem jak się to ma w praktyce :)

Ja mam łożeczko drewniane z gąbkowym materacem jaki był w zestawie jak się nie sprawi to wymienię

reklama
Carii jak chodzi o porozumienie z moim mężem. Cóż niestety my już tyle jesteśmy razem, że niestety każde ciągnie w swoją stronę. Co do kupowania rzeczy, powiedziałam mu, że kupuję i jak widzicie zaczynam:-). Nikt mi w tym nie przeszkodzi:laugh2: A zresztą ja jestem silna kobitka, chociaż mała. Dam radę, także spokojnie. Mąż mój teraz zajęty karierą jest. Niestety zbiegło się to z narodzinami naszego drugiego synusia i trochę zostałam sama z zakupami.
No ale znowu on przy Wikim wsyztsko kupował sam, bo ja leżałam w szpitalu. Także jest równowaga;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry