reklama

Styczen 2011

I ja witam przed południem:)

Bedismal - gratuluję synusia:)

Fogia- życzę udanych zakupów, ja jak ostatnio chodziłam po H&M, to mnie toszeczkę ceny przeraziły, bo takie bluzeczki ciążowe kosztowały i po 100 zł, stwierdziłam, że jednak kupię sobie nie takie typowo ciążowe, ale po prostu większe. A w ogóle któraś z Was nosiła może te pasy ciążowe? Nie wiecie czy one się sprawdzają? Bo mnie jest trochę żal wydać na spodnie ciążowe ponad 150 zł. Ostatnio przymieżałam swoje jeansy i się w nie mieszczę tylko dopiąć się nie mogę i pomyślałam o tych pasach ciążowych. Jak myślicie, czy one będą w stanie utrzymać takie zwykłe spodnie?

Zielona- oj ja też jestem dziś niewyspana. Obudziłam się dziś przed 4,00 rano i zasnąć do 6,00 nie mogłam:( A teraz powieki same opadają.

Ewcia- fajna ta Twoja mała:)

A mój mężuś dziś wyjechał z rana na szkolenie i wraca jutro późnym wieczorkiem. I niby nie na długo, a jakoś mi tak smutno. Ale postanowiłam, że pojadę dziś do swoich rodziców, bo dawno nie byłam:) A mąż przyjedzie po mnie za tydzień, muszę się nacieszyć rodzinką:)

Martusia- ja czytałam Dom nad rozlewiskiem, i wszystkie 3 książki są świetne. I uważam, że ten serial, to totalne dno i na pewno zraził, te osoby, które jej nie przeczytały do sięgnięcia po tę powieść. Ja w ogóle po przeczytaniu tych książek nie oglądałam go, bo nie było warto.

Claudia- ja stosuje tylko oliwke wieczorkiem, bo częściej mi się nie chce, ale póki co jest dobrze. Zobaczymy co będzie dalej...

Ostatnia edycja:
reklama
claudia rozstepy sa z reguly dziedziczne, jezeli u ciebie w rodzinie kobiety maja po porodzie i tak bedziesz miala. ja smarowalam sie oliwka i mialam rozstepy tylko w sumie na nogach teraz mi sie troche powiekszyly brzuch na szczescie ominelo.

zielona ja prawie 2 miesiace temu oduczalam moja doic cyca w nocy dawalam jej mineralna w niekapku, tez przez kilka nocy plakala na poczatku ale pozniej przyzwyczaila sie i pozniej juz nic nie pila. najgorzej jednak bylo z odstawianiem do spania, zreszta czeka nas teraz uczenie jej spac sama w lozku eh.

u mas zapowiada sie calkiem ladna pogoda sloneczko swieci i tak czlowiekowi od razu cieplej na duszy, w szoku bylam bo miska spala do 9 wiec pospalam calkiem niezle.

Claudia -Jestem zadowolona-jak za taką kasę,koleżanka moja też była zadowolona smarowała się nią do końca i żadne rozstępy jej nie powychodziły,szybko się wchłania ,nie zostaje tłusta powłoka po niej.Wiesz to zawsze 15 zł a nie 35.Możesz spróbować,najwyżej zużyjesz do końca i możesz poszukac czegoś innego,jeśli by Ci nie odpowiadalo.
Używalam jeszcze FISSAN krem ,niemieckiej firmy bodajże-ale to mała tubka i ponad 30 zł,wróciłam do Ziajki.
No a trzeba się czymś smarować bo tak jak piszą dziewczyny skóra się rozciąga i swędzi:)

No ale czy wyjdą rozstępy czy nie tego nie przewidzisz,bo to zależy od elastycznośći naszej skóry.

Ostatnia edycja:
Claudia ja tez uzywam Ziajki i jestem zadowolona. Cena niska a naprawde dobrze sie wchlania i mysle ze warto kupic.
Martusia29 ja przeczytalam wszystkie czesci Domu nad rozlewiskiem i uwazam ze to naprawde fajna, ciepla ksiazka. Nijak sie ma do serialu :)

Claudia -Jestem zadowolona-jak za taką kasę,koleżanka moja też była zadowolona smarowała się nią do końca i żadne rozstępy jej nie powychodziły,szybko się wchłania ,nie zostaje tłusta powłoka po niej.Wiesz to zawsze 15 zł a nie 35.Możesz spróbować,najwyżej zużyjesz do końca i możesz poszukac czegoś innego,jeśli by Ci nie odpowiadalo.
Używalam jeszcze FISSAN krem ,niemieckiej firmy bodajże-ale to mała tubka i ponad 30 zł,wróciłam do Ziajki.
No a trzeba się czymś smarować bo tak jak piszą dziewczyny skóra się rozciąga i swędzi:)

No ale czy wyjdą rozstępy czy nie tego nie przewidzisz,bo to zależy od elastycznośći naszej skóry.

No ja mam stare rozstępy z okresu dojrzewania, ale nawet nie pamietam czy moja mama ma po ciąży, ja jestem szczupła i pewnie bardziej podatną mam skórę niż mam która zawsze była otyła.
Spróbuję tej ziajki bo faktycznie tamten jest za drogi, a zawsze jeszcze wieczorem wcieram sporo oliwki po kąpieli i nie raz jeszcze rano mam skórę nawilżoną ....

No zobaczymy co będzie, ale powiem wam , że często łapię załamkę i boję się tego jak będę potem wyglądać :-( aż czasem mnie napłacz bierze tak się boję

a co do swędzenia to rzadko mam może temu, że tyle oliwki wcieram, nie wiem

mi przeszkadzało,bo aż za tłusty...
Ech ja rozstępy mam po miśku bo nie mogłam smarować brzucha jak leżałam w szpitalu 6 tygodni.przytyłam 26 kg.no i może skórę taką mam.Dwu częściowy kostium Cięzko założyć ,bo aż za pępek mi sięgają....dzięki temu,kto wymyślił tankini.
Teraz jak narazie nic mi nie wylazlo.....są tylko te z poprzedniej ciązy....trudno mi było przywyknąć do nich,bo dbam o swoje ciało.Ale najważniejsze jest to, że mam moje słoneczko:happy:i kochanego męża który nigdy mi nie powiedzial ze te rozstępy są dla niego obleśne czy ohydne,wręcz przeciwnie byl moja podporą, bo miałam mega doła ze je mam,a on zawsze powiedział mi ciepłe słowko i ze dla niego i tak zawsze będę piękna.Więc teraz jak mam to trudno ,pogodziłam się z tym. Nie zmienię tego już.

No to może skuszę się na te książki.

Ciacho się piecze...to czekoladowe z bananami:-),zupka pomidorowa wstawiona,tak ze mam wolne.
Ale cisza bez maleństwa,az mi tak dziwnie:-D

Zielona ja tam podejrzewam że zęby też są dziedziczne. Tymonek od początku był na smoku i butelce. Do dwu lat musiał mieć na wieczór kakao w butelce i słodkie lubi jak nikt a ząbki ma jak perełki. A Ania po mamusi - choć lekarze mówili że to dobrze na cycu, bez smoczka - zdrowe ząbki będą. A tu kiszka - dziury jak w polskich drogach, nawet się tego leczyć nie da :(
Może podawaj Piotrusiowi na początek herbatkę owocową, ale nie slodzoną?
Co do szkoły - mój syn wczoraj wrócił ze szkoły przeszczęśliwy i powiedział że to był "najlepszy dzień w jego życiu " - trafiło mi się jedno dziecko ze wszystkiego zadowolone :) Ania też już się w zerówce zadomowiła, wskoczła pani Madzi na kolana pieszczocha jedna i już szczęśliwa :)

Witam w południe:-) Pospałam dzisiaj bite 10 godzin:-) Usiadłam do kompa, a moj synek zaczął swoją gimnastykę w moim brzuchu:-) alez ja uwielbiam te jego kopniaki:-) Mąż cały czas mi docina, że częściej mowię na synka Pele, zamiast Michaś;-) no coż, skoro kopie mnie jak rasowy piłkarz;-)
Co do ubrań to ja po kilku nieudanych wyprawach do sklepow, zdecydowałam się na noszenie poprzez okres ciąży spodni dresowych, do tego ubieram tuniki. Może nie wyglądam za elegancko;-) ale za to jak mi wygodnie:-) na początku nie mogłam się przyzwyczaic, bo całe życie zasuwałam w spodniczkach i sukienkach, a teraz z nich zrezygnowałam. tak samo jak z wysokich obcasow;-) Jednak zamiast spodni ciążowych za 130zł, wolę kupic coś mojemu malcowi.
Mirek wczoraj mi zakomunikował, że w związku z moją niepewną sytuacją finansową, znalazł jakąś dodatkową pracę i już dziś po pracy do niej idzie. Kurcze cieszę się, że on nie boi się pracy, bo moj szwagier w takiej sytuacji jedynie by narzekał, ale na bank nic by nie znalazł.
Pisałyście o usg 3di4d, ja płaciłam za połowkowe w 3d 200zł, do tego gratisowo dostałam płytkę z filmem.
Blondi jak tylko dowiozą mi w przyszłym tygodniu kanapę, fotele i stolik to zrobię zdjęcia i je wstawię:-)

reklama
gdynianka - mi też najbardziej brakuje spódnic i obcasów. Znajomi na palcach mogą policzyć ile razy widzieli mnie w spodniach - a teraz moje kiecki w szafie wiszą, buuu...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry