reklama

Styczeń 2012

Witam,
widzę, że tu w większości jesteście już z doświadczeniem, więc tym chętniej się tu zapisuję.
Dzisiaj rano na drugim z rzędu teście wyszło mi II :-)
Prawdę mówiąc czuję się zupełnie nieprzygotowana, zielona i skołowana, ale jestem dobrej myśli i prawdę mówiąc już się nie mogę doczekać aż mi się brzuchol pojawi :-)

reklama
My już zwiedziliśmy park i place zabaw przyokzji małe zakupy zrobine:-) co dziś na obiad macie... mnie wzieło na ryż z sosem slodko-kwaśnym:)

mamuśka23

ty zostaw dywn w spokoju... jak troche poczeka z wypraniem nic mu sie nie stanie;) a wiadomo z mezami jest tak ze najpierw musza przetrawic to ze trzeba cos w domu zrobic;)
livastrid
Ja w swojej pierwszej ciąży tez plamiłam ale jakos lepiej wszystko znosiłam chyba przez to ze bylam nie doswiadczona i nie wiedziałam jakie moga być tego konsekwencje...

ja w na przełomi 2-3 trymestru wyladowalam w szpitalu na podtrzymaniu bo Wojtaszek juz chciał wychodzić na swiat - miałam krążek zakladany i zaraz po zjedęciu na drugi dzien wrocilam na porodówke:) wiec urodzil sie 38 tc :)

Panciona
Witamy cie w gronie Styczniówek:-D. Z nami nie bedziesz zielona... :-) w razie jakiś watpliwości PYTAJ! zawsze doradzimy albo wyslemy go gin:D w koncu po to tu jesteśmy... :-)

eh mogli by nam już założyć normaly temat stycznówek 2012:)

hej
panciona witaj
W pierwszej ciązy nie myslałam o złym, byłam taka szczęsliwa z nie dochodziło to do mnie ze cos moze byc nie tak, a teraz to juz trzęse potrkami :(
jakos mi lepiej jak was czytam. bo juz myslalam ze tylko ja jestem taka wariatka i mam takie mysli. tez trzese portkami. a tym bardziej ze objawow jakis ewidentnych ciazy brak wiec co dnia trzese sie czy wszystko ok.

ja czekam z utesknieniem do tego lipca. wtedy zacznie sie drugi trymestr i jakos moze wtedy chodz troche uda sie odsapnąć, uspokoje.
a brzucholkiem nie koniecznie czekam. pewnie zaraz wyskoczy a do terminu porodu to bede chodzi juz jak wieloryb ale ja musze byc sprawna i mobilna by dogonic mego zboja. a dzis znow jak oszalaly latal po podworku i wszedzie go bylo pelno. i bunt dwulatka ma wiec nawet na 1 min nie da mi wytchnienia. boje sie poprostu go nawet przez chwile z oczu spuścić.

a mi sie nic a nic nie chce jesc cieplego. na samych kanapkach bym zyla.

Ostatnia edycja:
Maryś16
U nas to samo mały robi rozpierdziuche tam gdzie sie pokaże:-D ale przy tym jest taki kochany:-)

Ja Wojtaszka zapisałam do przedszkola zeby mieć chwile... 17 maja maja być wyniki rekrutacji gdzie został przyjety ( chore zeby dziecko musiało przechodzić rekrutacje do przedszkola) tak wiec czekamy :-) może w przedszkolu sie bedzie mógł wyszaleć:-) i mieszkanie zostawi już w spokoju:-) a przy okazji może zacznie wreszcie gadać po ludzku:-):-P

rekrutacja do przedszkola :szok: dobre:-D pewnie sie dostanie a Ty chwile odpoczniesz, Asteria

marys tez czekam na lipiec jakby nie wiem co mialo by sie w nim wydarzyc;-)ja na kopniaki czekam:-D tego mi brakuje poza ciaza a wielki brzuch, no coz tego akurat najmniej chce, ten problem z zakladaniem butow i w ogole brak miejsca bo wszystko brzuchol blokuje:-D

Panciona
, witaj, witaj szczesliwa styczniowko:-D

eh mogli by nam już założyć normaly temat stycznówek 2012:)
bylo by latwiej klikac na glownej;-)

Cześć Styczniowe Mamy!

Przyłączam się i ja. Przymierzałam się już do wrześniówek 2010 i wrześniówek 2011, niestety, w 9tc i 6tc musiałam się wypisać :(

Może teraz się uda... Pocieszenie jest takie, że przynajmniej z samym zajściem nie mamy problemu - u nas co strzał to ciąża :)

Test zrobiłam dzień przed spodziewaną @ - wyszedł pozytywnie. Co prawda bHCG niziutkie (ale przyrasta ładnie), a na USG (4t1d) widać tylko poszerzone endometrium, to wierzę, że tym razem maleństwo nie zmieni zdania i wszystko skończy się szczęśliwie :)

W czwartek kolejne USG. Mam nadzieję, że będzie już coś widać - bardzo by mnie to uspokoiło!

Będę Was czytać :)

Witajce dziewczyny u mnie niezbyt wesoło niestety:-(
Wczoraj w południe zaczęłam plamić i strasznie boli mnie brzuch...oczywiście poszłam do lekarza( w jednym szpitalu mnie nie przyjęli, za co podziękowałam głośno ii serdecznie), w kolejnym o dziwo tak. lekarz stwierdził że niby nie dzieje się nic niepokojącego, pęcherzyk ciążowy widoczny, tętna jeszcze niema.
za[isał mi duphaston i kazał nie przemęczać się...na koniec stwierdził że jakby co i tak nic więcej nie można zrobić tylko czekać., i wogó

Jestem dodatkowo przestraszona bo w pierwszej ciąży nie miałam tego typu problemów i wogóle nie rozumiem dlaczego plamie skoro jego zdaniem nic się nie dzeje...może odrobine histeryzuje ale strasznie się boje:(

livastrid i marys ja tez czekam na lipiec jak na zbawienie jakies ;) tez mam nadzieje, ze odetchne i juz wszystko bedzie z gorki.....
livastrid mam nadzieje, ze lepiej sie dzisiaj czujesz i uporalas sie z pakowaniem juz, pamietaj, ze u nas ciepluchno ale na weekend zapowiadaja deszcze!!!!!
marys ja mam wszystkie mozliwe czarne mysli i jak na zlosc co wlacze tv to mowia o jakis nieprawidlowosciach w ciazy i oczywiscie sie zastanawiam czy to nie o mnie bleeeeeee :( ale precz czarne mysli od nas wszystkich!!!!!!
mamuska zostaw ten dywan, zwariowalas, trudno bedzie jaki jest, lepiej sie poloz :)
pola negri witaj i wierz gleboko, ze bedzie dobrze, jak widzisz przesylamy sobie nawzajem dobra energie i musi wszystko sie udac!!!!!
panciona ty nie zielen juz bardziej tylko ciesz sie z fasolki i opowiadaj!!!!!
alinka glowa do gory, moze tonic powaznego, jak pecherzyk jest wysoko to krwawienia moga sie przydarzyc w pierwszym trymestrze, odpoczywaj duzo, lez ile sie da!!!!!! trzymam kciuki!!!!
Ja dzisiaj mialam zabiegany dzien, ledwo wrocilam do domu, gdzie moj syn przyprowadzil sobie dwoch kolegow i kolezanke, wiec musialam wymyslec obiad dla osmiu osob, ale juz podalam, posprzatalam i odpoczywam sobie :) mam tak wydety dzisiaj brzuch, ze normalnie powinni przepuszczac mnie w kolejce ;)
4mm dzieciatko a ja ledwo chodze :-D

alinka nie denerwuj sie niepotrzebnie, albo chociaz postaraj. Ja plamilam przez pierwsze 3 miesiace, nie dano mi lekow na podtrzymanie i w ogole a coreczka jest obok mnie! U Ciebie tez tak bedzie, wszystkie to wiemy!

4mm dzieciatko a ja ledwo chodze :-D

:-D:-D:-D co to bedzie jak bedzie 40 cm:-p

co Ty, z pakowaniem na meza czekam:-D

witaj PolaNegri!

reklama
alinka, spróbuj wyluzować. Jak ja zaczynałam plamić w poprzednich ciążach też od razu byłam u mojej gin - i wierz mi: było widać, że coś jest nie tak. A skoro lekarz mówi Ci, że jest dobrze, to na pewno tak jest. Nie stresuj maleństwa, sio od internetowych forów, włącz sobie jakiś ogłupiający film, albo weź fajną książka w łapkę i relaksik!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry