reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczeń 2012

reklama
Marciaaa, no właśnie też słyszałam, że od niedawna znieczulenie jest bezpłatne. Inna kwestia, czy będą chcieli podać. Pytałam mojej lekarki, jak w szpitalu, gdzie chcę rodzić, podchodzą do tematu znieczulenia i odpowiedziała, że podają jeśli anestezjolog jest dostępny i jeśli akcja porodowa jest już w tempie.
Od razu przed oczami stanął mi obrazek z mojego ostatniego pobytu w szpitalu. Miałam mieć zabieg pod narkozą, już leżałam na stole w sali operacyjnej, dostałam wenflon w rękę i w ogóle wszystkie przygotowania, strzykawka z usypiaczem była już prawie w użyciu, a tu nagle telefon dzwoni, że anestezjolog musi lecieć na dół, bo z wypadku w ciężkim stanie kogoś przywieźli. Więc wyplątali mnie z tych pasków i rurek, zeskoczyłam sobie ze stołu, ubrałam się i wróciłam na salę. A zabieg miałam dopiero następnego dnia :/

MARCIA bedzie dobrze, na 100%, tylko musisz troche odpuscic... zaczac sie oszczedzac, zwolnic troche, trudno omina Cie imprezki, zakupy narazie..... pomysl, ze odbijesz sobie pozniej!!!! J wiem, ze Cie to wkurza, ale znam dziewczyny, ktore musiay lezec cala ciaze, i daly rade a Ty masz tylko duzo odpoczywac!!!!!! Opanuj na maxa allegro, bedziesz nasza wyrocznia co do zakupow internetowych :) Trzymam kciuki, sciskam mocno!!!!!

WOW ale cudo!!!!!! kurde mozna by bylo klikac ale ta plec no!!!!!!! ja chce synaaaaaaa
http://allegro.pl/body-baby-gap-motocykl-0-3-miesiecy-i1735224223.html
Ale ile tam jest t-shirtow dla Nikosia!!!!!!!

Ostatnia edycja:
No właśnie mi coś takiego świtało, że znieczuenie jest bezpłatne.
To ja nie wiem, czemu w tym szpitalu na Madalińskiego, do którego chcę iśc, cena 700 zł :szok:

Wymyślili

I położna za 1500. A w pakiecie położna+znieczulenie 2000 hehee
ależ promocja.

Marciaa całe szczęście wszystko ok!! odpoczywaj dużo, nie przemęczaj się! a jak nie jesteś dalej zaspokojona informacją co z Wami się dzieje to może warto zasięgnąć porady innego lekarza? zawsze co dwie głowy to nie jedna :-)

anielkaa i tak powinno być na całym świecie!! ja wiedziałam zawsze że w krajach skandynawskich jest super opieka :-) ale kurcze tam bardzo zimno i chyba bym się nie zdecydowała tam zamieszkać hihi :-p pozostaje mi tylko pozazdrościć dobrej i rzetelnej opieki państwowej :-)

młoda pojechała do babci na noc żebym mogła się wyspać.. a ja sie obudziłam o 8 rano!
achh niestety zawsze tak jest! jak mamy możliwość spania to wstajemy wcześnie, a jak musimy wstać to nam się okrutnie chce śpiochać :-)

reklama
ja dostałam dolargan nie płaciłam nic. Nawet nie prosiłam o niego. Tylko ja miałam lekarkę swoja prowadząca i dałam za nią 1500pln. Teraz będe mieć tylko położną, jestem już mądrzejsza i wiem co i jak :)

Pati kochana ale ja odpoczywam ciągle. Non stop leżę, chodzę tylko na doł do kuchni coś jeść zrobić albo przejść się w koło domu ale to dosłownie jest 10 minut.
W nocy dzisiaj mnie brzuch tak pobolewał a raczej rwał. Teraz też tak mi dziwnie. Wiem, że nie mogę się nakręcać ale jeśli źle się czuje to co ja mogę poradzić... :(
Jak trzeba bedzie leżeć całą ciążę to polezę wiadomo. A co do ciuszków to ja na razie basta. Mam same krotkie rękawki czekam na jesienne ciuszki :) oj poszaleję :D

fazerkam badało mnie łącznie z moim 3 lekarzy. Juz nigdzie nie idę bo za dużo tych usg miałam a lekarz mówi ze to też nie dobrze.
Jesli bedą krawienia o kolorze żywej czerwieni albo skkrzepy to wtedy mam jechać do szpitala.

Do góry