reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2012

Strzyga jak lekarz nie określił jeszcze na tym etapie płci Twojego maleństwa to dla mnie dziwne trochę a z drugiej strony w szpitalu dziewczyny, które miały spore brzuszki też nie wiedziały i pytały lekarza na usg, kto tam siedzi. Czasem nie widać niestety lub źle się ułoży.
Idę zaraz na spacerek i do sklepu. Zajrzę do Was później.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie ;)
My już po wizycie lekarskiej wszystko tak jak być powinno, lekarz nawet zauważył że mały jest bardzo wysoko usadzony więc dlatego mam problem żeby siedzieć wszystko pozamykane i takie jak być powinno, kolejna kontrola za dwa tygodnie (29listopada) i usg na 5 grudnia mam także w końcu mojego maluszka pooglądam ;)

Z racji tego że uciekł mi autobus jak szłam do lekarza to czekał mnie spacer i droga powrotna też musiała być spacerkiem bo trzeba było zajść do kilku sklepów! :) Teraz odpoczywamy;)

Miłego dnia

Ja chodzę na wizyty co 3 tygodnie już od samego początku. Czasami były to wizyty dzień po dniu;-) ale to z samego początku jak wyszła nam zwiększona przezierność, więc jeździliśmy jeszcze dodatkowo do kliniki, a wizyty pokrywały się z tymi regularnymi u mojego lekarza.
Jeszcze trochę i raz w roku 1 wizyta:-)

dziewczyny, zrobilam co mialam zrobic, teraz lece sie ogarniac i ubierac i ide w odwiedziny do kolezanki, i do sklepu :) napisze pozniej, milego popoludnia :)

Fazerkam-ciekawa jestem jak sprawa z wozkiem??? Mialas okazje ogladnac go???
a z wózkiem skończyło się tak że znajoma go wyciągnęła z pawlacza i powiedziała że wózek raczej się nie nadaje bo jest zniszczona przez starsza córcie :) podarła go itp :) dzisiaj jedziemy do jednego sklepu obejrzeć wózki, bo mój mężuś szuka czegoś tańszego niż ja wybrałam :) tylko taki problem że nic innego mi się nie podoba ;-)
ja też się Niunka czuję jak stara baba... wszystko mnie boli.. nie mam siły.. już mam dosyć i chciałabym żeby było już po wszystkim.. bym się czuła fizycznie tak jak przed ciążą...

pościerałam kurze, odkurzyłam, zmyłam podłogi i padam na pyszczek :| a chciałam jeszcze posprzątać łazienkę i poprasować.. no nic trzeba to rozłożyć na kilka dni :)

hey dziewczyny... ja dzis całe przedpoludnie w lozku... chyba grype zoladkowa zlapalam od mojej mamy;/ bo mnie kreci w zoladku od rana...;/ miejmy nadzieje ze na tym sie skonczy...

Ja teraz tez chodze co 3 tyg do lekarza... a potem znow wroce do co pol rocznych wizyt.

Hej dziewczynki
matuś ale zimno na dworze brrrr.... dzisiaj z moim humorem lepiej jakoś :-)
Zjadłam fasolkę po bretońsku a teraz pękam za chwilę zabieram się za siebie, wykąpię się, wyprostuje włoski i o 17.00 wpada koleżanka zrobić mi manicure i hennę a na 19.00 umówiłam się z koleżanką do pijalni czekolady
Justyś może dołączysz do Nas ? :-) wpadaj wypijemy im całą czekoladę w końcu będzie nas 5 osób :-D

Miłego dnia laseczki, pozdrawiam.

Alice - źle mnie zrozumiałaś... :) Mi lekarz potwierdził płeć dziecka chyba około 17 czy 19 tc (musiałabym sprawdzić w karcie ciąży). Za to np moja mama dowiedziała się "na pewno" jakiej płci będzie mój braciszek na usg w 37 tc, bo się wcześniej mały zasłaniał ;)

Fazerkamm - trzymaj się, walcz o swoje :p C Ci będzie facet model wózka narzucał ;)

Ja chyba zmuszę się, żeby w końcu się ubrać, wyjść z psem, do apteki i po coś na obiad...

cześć dziewczyny!:)

widzę, że Wy pięknie wszystko sprzątacie;) ja w sumie też:) pomimo, że powinnam leżeć puściłam pralkę i ogólnie ogarnęłam..ale z odkurzaniem i myciem podłóg czekam na P...czasem wkurza mnie to, że on zupełnie nie zabiera się sam do sprzątania...;/ wszystko ja robię...w sumie lekkiego focha na niego złapałam...bo rano zaspał na zajęcia i szedł dopiero na 15...ja mam leżeć i odpoczywać, a ten pawian nie pomyślał nawet, żeby przynieść mi jedzenie, żebym mogła sobie zrobić...ale stwierdziłam, że nic mu nie będę mówić (za to on oczywiście wypomniał, że ja ciągle leżę i NIC nie robię...)...P poszedł na uczelnie, a ja do sklepu...jak teściowa mnie pod domem zobaczyła to wielkie oczy zrobiła co ja tu robię...że leżeć powinnam...no i powiedziałam jej, że głodna byłam, a P. poszedł na uczelnię i żadnych zakupów nie zrobił...i tylko dziwnie się popatrzyła (mam nadzieję, że P. dostanie opieprz), a później przyniosła nam obiad...:p co prawda ja swój już nastawiłam, ale będzie na jutro:)

ehh...pożaliłam się trochę i już mi lepiej na serduchu:D:D:D:-D:-D:-D

Niki...kurcze...Ty to zawzięta jesteś:D ja zawsze mówiłam, że chcę niespodziankę, ale jak okazało się, że jestem w ciąży to nie mogłam się doczekać kiedy dowiem się kogo noszę:D miał być Stasiek z mojego przeczucia, ale okazała się Hanka (dopiero w 22 tygodniu chyba):D bo wcześniej się maskowała:D:D:D

Strzyga..mamie P. przez całą ciążę usg pokazywało dziewczynkę, a przy porodzie okazało się, że chłopak jest:D:D i mój P. biedny na początku nosił tylko różowe ubranka z kokardkami:D:D

Fazerka:D z wózkiem się nie daj:D walcz o swoje;D

reklama
Witam :-)

Ja mam dzisiaj zapracowany dzien. Caly czas cos robie. A zaraz korepetycje i tak do wieczora. Wieczor jedziemy ogladac kanape, a potem znajomi wpadaja :-)
Zrobilam przed chwila sobie placuszki z jablkami na obiad i mi niedobre wyszly... Jak sie czlowiek stara to nie wychodzi. Ale zjadlam :-)

Myszka- musze porozmawiac z moja gin. Tak juz sie nastawilam na cc i w sumie chyba bym wolala.

Do góry