reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku to ja już wiem, że kupol kilkudniowy jest porządny ale odkąd zauważyłam silniejsze ślinienie i gryzienie wszystkiego mamy też problem z kupą więc się zastanawiam czy jest to jakoś połączone..

reklama
Witam piatkowo :)

papagu, tez sie zastanawiam nad tym, u nas slinienie na maxa, a dzis problem z kupka sie pojawil, byla, ale z ogromnym wysilkiem

A co do wit D: ja bralam od drugiego trymestru ciazy. I niedawno uslyszalam od pielegniarki, ale Leos ma wyjatkowo silne miescie i zapytala sie czy w ciazy bralam wit D. Podobno wtedy dzieci rodza sie silniejsze i to przeklada sie na cale zycie, nawet na starosc przewiduje sie, ze m iesnie beda wolniej zanikaly. Ciekawe czy prawda. Ale ciesze sie ze posluchalam ginekologa :)

Ania, Pustiszi, pamietanie wielkanoc rok temu? Jaki snieg ogromny spadl? ciekawe czy w tym roku bedzie podobnie

Akuku, rozumiem cie doskonale, ja tez mialam takie powody chcac karmic piersia, dobro dziecka przede wszystkim, ale tez moja wygoda i taniej. Ale ja poleglam :( ale za ciebie kciuki trzymam mocno! I moze jest w tym troche prawdy, ze ciezkie cwiczenia moga troche laktacje zmniejszyc, moja mam tez tak mowila. Chyba lepiej to sprawdzic z lekarzem, na wszelki wypadek. Masz jakiegos doradce kaktacyjnego w poblizu?

Inomama, tamta dwojka bardzo podobra gabarytowo :) tylko Michas juz 7 kg przekroczyl, wiec najwiekszy byl :)
Trzymam kciuki za siostre, chyba najgorsze co moze byc to brak pewnosci co dolega :/

Salli, Salli, Salli. co ty opowiadasz, jakie wyrzuty? przeciez kazda z nas cie rozumie doskonale, ze czas poswiecony dziecku najwazniejszy, zadnych pretensji nikt nie ma! Wrecz przeciewnie, zawsze milo poczytac, ze u was wszystko dobrze:) wiec pisz nawet jesli masz pisac tylko o sobie i Oliwce :)
Fotki ze spotkania przefajnie, obie panny urocze, a koszulka AC/DC super :) Leos ma takie body, tez jest fanem, jak mama :)

Magnus, 7.125, duza cora :)

Fifka, mam nadzieje,z e mnie zle nie zrozumiesz, ale ja cie widze z duza rodzina :) Trojka minumum :) i obowiazkowo mala coreczka :)
a ta sytuacja z Konradem, nie zadreczaj sie.. Takie sytuacje nie powinny sie zdarzac, ale sie zdarzaja. Ja mam w domu kota, 7 letniego, ktory ciezko przeyl dziecko w rodzinie. I czasem jak cos przeskrobie, albo przeleci mi z hukiem pod nogami jak niose dziecko to trzepne go w ogon.... Wiem ze przyklad nie najlepszy, bo to zupelnie cos innego, ale chodzi o emocje jakie czuje. Bezradnosc i zlosc, wtedy niewlasciwa reakcja, ulamek sekundy ulgi a potem jeszcze wiesza bezradnosc, jeszcze wieksza zlosc, ale tym razem na sama siebie i ten wstyd straszny.. Bo to nic nie poprawilo, kot nie zrozumial, mnie nie pomoglo, a jest gorzej..
Moze to co dziewczyny radza, z przedszkolem odciazy cie troche? Zwlaszcza ze masz za darmo i pewnie znasz dziewczyny tam pracujace?
Ale rozumiem wahanie, ja bym sie bala, ze starszak poczuje sie odtracony z powodu nowego dzieciaczka. A;e ty znasz go najlepiej i wiesz co dla niego dobre. Bo kazde dziecko inne

U nas kolejny dobry dzien :) Leos na macie obraca sie z jednego boczku na drugi, caly czas piastki w buzi :) po zabawki jeszcze swiadfomie nie siega, raczej przypadkiem cos trafi :) ale jak mu dam do raczki grzechotke to potrzasa

Ostatnia edycja:
Aniaoo a wiesz teraz mało sie kontaktuje z siostra bo chyba sie uspokoiła i przyzwyczaiła ze ma takiego aniołka . Chociaz zadzwoniłam wlasnie przed chwila i okazuje sie ze mała juz nie jest taka grzeczna rączki mamy jej sie spodobały i poplakuje częściej ;) siostra szczęśliwa ze mała domaga sie jej bliskości :)

papugu moja robi mostek za każdym razem jak ja odkładam do łużeczka tak nie lubi leżeć ręce najlepsze no i bujaczek a na płasko mosty stawia az tyłek do góry podnosi :)

choroba to ja tez niewiem jak z tymi witaminami na początku kazali 1 dziennie po dwóch miesiącach co 2 dni bo ciemiączko za szybko zarasta a teraz juz wcale mam nie dawać do odwołania !!!

Pustoszi moze chłopina przemyśli sprawe !!! Oby trzymam kciuki &&&&

akuku ja tez słyszałam ze za duży wysiłek fizyczny moze spowodować zmniejszenie laktacji a ty masz tyle obowiązków i jeszcze cwiczysz moze rzeczywiście to prawda :( oby udało sie przezwyciężyć ten kryzys !!!

Salli ja tez za wiele nie odpisuje bo nie mam możliwości ale odzywaj sie kochana i pisz co u Was będziemy spokojniejsze wiedząc ze wszystko u Was ok !!!!

fifka- podpisuje sie pod tym co powiedziala akuku dwoma rekami... przedszkole daje dziecku bardzo duzo, kontakt z rowiesnikami, zabawy edukacyjne , spalenie energii:tak:i nadaje rytm ktoremu musi sie podporzadkowac, teraz jemy -teraz spimy, w domu ja nie daje rady ulozyc jej dnia tak zeby miala te wszystkie elementy:( a ty jeszcze znasz to miejsce I masz zaufanie wiec tym bardziej. U nas dochodzi jeszcze kwestia jezyka , bo Amelka od razu lapie francuski,

Akuku- kciuki , oby mleczko wrocilo!!!!!!!!!!

A na zewnatrz ciepelko, uha ha , zaraz jak wyjde z domku, to wroce po poludniu! milego dzionka

papagu moj robi mostek i to taki porzadny , jajeczka z pupa wedruja w gore:-) poza tym jak go postawie w pionie na udach to stopki tak wyprezy ze stoi na samych palcach, a jak lezy to tak mocno i szybko macha nozkami i raczkami jakby gdzies na rowezre jchal.

dzisiaj moj slodki anioleczek, grzeczniusie dzieciatko mnie zdnerwowalo, bylismy na zakupach, minely 2 h od karmienia wiec teoretycznie myslalam ze mamy jescze troszeczke czasu do nastepnego i zaczelismy sie kierowac do szkoly po brata, a ten baczek zaczal tak glosno plakac jak nigdy ani smoczek ani wziecie na rece nie pomagaly , wiec zakret i do domu smigiem, cala droge przeplakal , w domu to sie zachodzil, juz nie dawalam cyca tylko odrazu zrobilam butle, uspokoil sie jak zassal.

siva ja smazone jem od czasu do czasu, moj nie mial kolek, za to dzisiaj zjadlam kilka łyzek surowki z prawdziwej kapusty tego jeszcze wczesniej nie probowalam, zobaczymy.

Papagu nasza mostek robi już pięknie,robiła go od mautkiego jak podczas kąpieli masowaliśmy jej plecy,tak się wyginała że jej:-D
Siva ja już po woli wprowadzam smażone z tym że na oleju nie na smalcu(u nas kolki już minęły) dziś smażyłam jajko,jem już czekolade i takie tam słodkości:-D troszkę mała wysypana(ale znikome to krostki) więc uważam że nic się nie dzieje...

Inomama
kurka wodna u nas też był konflikt i pierwszo słysze takie wianki jak u Twojej siostry:szok: zdrówka dla nich:* a co do kataru to u nas w pon.był po pachi,a teraz praktycznie go nie ma:) u nas to tak: 3*dziennie inhalacje z soli fizj. 3%, 2*vit.C nosek czyściłam na okrągło!!! i kłaść jak najczęściej na brzuszku;-) u nas poprawa ogromna

Fifka nie rozumiem nad czym Ty kobieto się zastanawiasZ! Posyłaj go do przedszkola... on teraz potrzebuje kontaktu z rówieśnikami, przy Adrianie zacznie Ci się cofać...I będziesz miała chwile dla siebie...ja swoich oddaje na krótko bo tylko 4 razy w tyg po 5h,ale widzę różnicę,,,

reklama
Anbas ale ja nie trenuje za ostro chyba...huz raz dziennie robie sklapel i jedyne co mi przychodzi do glowy to to ze pajace podskoki moga cos przesKadzac bo cyce jak donice skacza ze mna i narazie pajace odpuszcze...

Hmm to ja nie wiem z ta vit d ...moi chlopcy wogle nie dostawali a nogi proste maja...tzn Viki zaczal chodzic jak mial 8 miesiecy i byl niski a gruby i troszke nozki mu sie wkykrzywily ale po chwili wyprostowaly.. hmm

Papagu moj mostka noe robi ale odpycha sie do gory szczegolnie jak skarpet nie ma.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry