reklama

Styczeń 2015

reklama
LayDeek, no u mnie akurat się sprawdziły zachcianki :-D Teraz na początku czułam chłopca, ale chyba jednak będzie dziewuszka, totalnie mam mieszane odczucia w tej ciąży :-D

bada m., my na Tosię też dostaliśmy 2 tyś., ciekawe, co teraz będzie, bo dochody pewnie przekroczymy :baffled:

A jeszcze mam pytanko jak jestem na umowie od czerwca i umowę mam na pół roku to macierzyński będę miała normalnie nie ?

NULINI - to ty jak ja :-p też na początku myślałam że chłopiec ale coraz bardziej mam wrażenie że jednak dziewczynka ;-)

Ja gulasz robię małż sobie zażyczył a że długo nic na obiad mu nie robiłam z racji wstrętu do mięsa to niech ma :-D :-p

Cholera ciepłej wody od rana nie mam :angry: a głowę muszę umyć już wczoraj powinnam ale też ciepłej wody nie miałam dopiero na wieczór włączyli to stwierdziłam że na noc nie będę myła tylko rano no i mam :dry:

femme, cholera, z Tosią od razu wiedziałam, że dziewuszka, a teraz kompletnie nie wiem! Raz mi się wydaje, że chłopaczek na bank, a raz, że jednak dziewuszka. Niby w obu ciążach zajadam się słodyczami i owocami, ale z Tosią mięsa żadnego nie tknęłam, a teraz gulasz wsuwam, kurczak za mną chodzi, za kebabka dam się pokroić i tylko kotlety schabowe mi nie leżą...
No i z Tosią podstawą mojego menu był McDonalds i KFC, a w tej ciąży nawet raz nie byłam i w ogóle mi się nie chce! Jak małż czasem coś tam sobie kupuje, to ja nie chcę :szok: A przecież uwielbiam!

Fryteczki się robią :-D:-D:-D

A ja z Niną właśnie miałam tak samo jak teraz na początku wszyscy mówili ze chłopiec ja też czułam chłopaka :-p a później przestawiło mi się na dziewczynkę :-D testy mi wychodzą na dziewczynkę no nic zobaczymy ;-) trzeba jeszcze trochę poczekać chociaż tydzień za tygodniem tak leci że nie ogarniam :szok: zaraz rodzić będę :-D :-D
zjadłabym frytki ale take domowej roboty :cool2: ale nie wiem jak bo na żadne ketchupy majonezy itp patrzeć nie mogę :-p

dziewczyny ja nie umiem zrozumiec czemu Wy macie miec mniej kasy przez L4 a ja nie?
nieobecna widze ze siedzisz w temacie. od maja 2012-2013 czy 2013-2014?;) i jeszcze jedna kwestia w sierpniu 2013 poszlam na zwolnienie az do konca listopada 2013. i czy nagrody itp tez w to wliczaja? ja juz nie wiem jak mam orientacyjnie to wyliczyc ;p

alecta ja nawet nie komentuje. cale szczescie ze becikowe mi sie bedzie nalezalo, bo nie jestesmy z Ł nigdzie ubezpieczeni wiec za rodzenie nie dostane :(

nieobecna widzisz u nas ja zarabiam wiecej i wyszla propozycja bym wrocila do pracy a Ł ma zostac z dzidzia. ale ja wole miec mniej kasy ale dzieckiem sie nacieszyc ;)

plityka prorodzinna dla mnie w tym kraju nie istnieje ;)

A ja w ogóle macierzyńskiego mieć nie będę. Nie chce nawet myślec co bedzie za kilka miesięcy.
Nie przedłużyli mi umowy w pracy. Gdybym na dzień 31 maja była po 12 tyg, to wtedy ona automatycznie przedłuża mi sie do czasu porodu. No ale niestety. Póki co jestem na zasiłku chorobowym do czasu porodu.
Zastanawia mnie to głupie prawo, bo co za różnica czy jestem w 7 czy w 12 tyg. Ciaza to ciaza.

nie zazdroscze. nie wiem jak dalibysmy rade z jednej pensji sie utrzymac!!! :szok: co do przychodni to jakas masakra. ja tez nigdy nie mam RMUa z pracy i zawsze jakies wonty. ehh same problemy. nie dosc ze placisz to jeszcze im w D**** zle ;/

Co do naszej polityki prorodzinnej to tragedia jakaś. Z tymi umowami to też masakra. Brak słów na to wszystko ale dzieci mamy rodzić bo kto będzie na emerytury robić?

dlatgo ja najchetniej nie placilambym zusu i ubepieczenia, wykopowala na wlasna reke lekarzy i na wlasna reke tez bym odkladala eme. moge sie zalozyc ze nie mialabym gorzej niz teraz. tym bardziej ze z pensji ok 700zl zabieraja! ;/

Jeśli chodzi o becikowe to u nas dostajemy dwa. Jedno należy się każdemu bez wzgledu na zarobki, a drugie właśnie liczone od dochodu.

dwa becikowe? a to czemu?

ja dzis w kfc bylam ;d

nulini czemu sad nic nie da? moze firmie windykacyjnej przekaz sprawe?

femme, mnie wszyscy chłopca wmawiali, bo się na twarzy nie zmieniałam, a ja wiedziałam, że dziewuszka i koniec! :-D Frytki właśnie mam domowej roboty, z ziemniaczków, we frytkownicy, z keczuuuupkiem, aż pływać będą :-D

agulqa, w niektórych miastach jest becikowe od MOPSu i od miasta ;-) A sąd nic nie da, bo firma zamknęła biuro, ale nie zawiesiła działalności, nie ma nawet gdzie słać pism z sądu, a kontrola z PiPu nie ma gdzie iść :baffled:

reklama
Co do becikowego to teraz ( od 2013) też jest górna granica dochodów nawet w tym zwykłym !! Jest dość wysoka więc jeśli zarabiacie przeciętnie nie ma co się przejmować. Jest to ok 1900 zł na osobę i będą się liczyć dochody z 2013 r. Oczywiście Maleństwo też się liczy.

Agulqa masz szansę na becikowe z MOPSu. Tylko musisz poczytać jak sprawdzają czy faktycznie jesteś samotną matką.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry