reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

:-)pumi- oczywiscie ze wytrzymam.ja tez jestem napuchnieta .prawa noge mam jak balon,lewa mniej napuchnieta ,noi oczywiscie rece i twarz tez mi napuchnely.

reklama
Reinopata to od wzroku, wszystkie wcześniaki mają badania na wzrok
Pumi trzeba było zostać w szpitalu.............ale fajnie że już nie bawem dołaczysz do naszego grona mamusiek z dzieciaczkami:tak:chyba nastąpi to szybciej niż się spodziwwasz........trzymaj się i uważaj na siebie:-).I żadnego biegania po sklepach:no::no::no:

No Pumi masdz racje- watek nam sie podzielil- mamusie i przyszle mamusie:-D:-D
Mnie interesuje teraz wszystko co sie dzieje u tych na koncowce....
Ale czytam co mamuski pisza- znajac zycie to i tak pozniej bede sie wypytywac co i jak
Mam wiesci od Agnie- sa jeszcze w szpitalu bo mala ma zoltaczke. Liczy na to,że w tym tygodoniu ewakuuja sie ze sie ze szpitala do domu....
A ja mam skurcze- nieregularne- no i co z tego- mam je od jakiegos czasu...
Szczypawka- szpitala we wroclawiu nie przekreslilam. Ci lekarze w Rawiczu zaczynaja mnie wkurzac. Przeciez to bez sensu czekac jeszcze 5 dni skoro i tak mam przesadzona cesarkę. A ktg codziennie tak samo- 110/120
Jak sie wkurze to pojade do Wroclawia i juz...musza mnie przeciez przyjac

Oj chyba tylko ja zostane na koncowce sama. U mnie nic,tylko mam troche nos spuchniety:-D. Dziewczyny jak rozczytac zapis ktg,bo mialam wczoraj i nic z tego nie rozumiem oprocz bicia serduszka dzidzi. Jak rozpoznac jakiekolwiek skurcze????

ja ktg na razie nie mam. Bede miec robione dopiero jak minie termin czyli po 1 lutym.
Esti- ale po co zostawac w szpitalu? ja mam tak samo jak Asia- co jakis czas skurcz i dupa z tego hehehhe. Akurat mnie zlapal jak polozna przechodzila i zarzucila mnie tysiacem pytan- od kiedy skurcze, co ile minut, skad sie zaczynaja ...jesuuu- jak sie ma skurcz to niewiele jest sie w stanie wypowiedziec!

ciesze sie ze nie zostalam na porodowce bo dalej cisza i nie potrzebnie bym sie tam stresowala a pewnie za sasiadke dostala bym hiszpanice albo chinke ktore zwykle niewiele mowia po angilesku. Lepiej w domku siedziec i czekac - co moze sie przeciagnac w moim przypadku do lutego.
a ha - i kotek szczesliwy ze mamusia w domku z powrotem.

reklama
Kama- nie wiem czy kazde ktg wyglada tak samo- ale u mnie jest tak...na maszynie po prawej stronie pokazuja skurcze a po lewej tetno dzidzi. Prawidlowe tetno to podobno od 140-160( 20 wiecej niz tetno matki), skurcze podobno(tak mi powiedzial ten konowal) sa porodowe gdy dochodza do 80% bo wczesniej moze to byc wypinanie pupy dziecka.....
Pumi- tak dopieszczaj Kotka poki Dominisi nie ma. Tylko zebys biedaka za bardzo nie rozpuscila;-)

Do góry