reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

A dzis dla poprawy humorku polazilam po lumpeksach:-D
Kupilam soebie bluzeczki o rozmiarze xs- takie jak nosilam przed ciaza, a co kurde przynajmniej bede miec mobilizacje
Moja mama powiedziala, ze mam sie stuknac w ten durny leb bo jak bede miec pokarm i bede karmic to bede potrzebowala xl a nie xs:-D;-)Hahhaha- liczy na to ze z groszkow zrobia sie melony- bidulka- przeliczy sie

reklama
Dzieki Asia. Wychodzi na to ze moje skurcze nie przekraczaja 20 %. Hihi,pewnie urodze w lutym. Nie dobrze,bo 3 lutego mam umowione spotkanie w konsulacie w sprawie paszportu dla Maksa. Moja mama przylatuje 7 lutego to byc moze mnie od razu z porodowki odbierze:-D

dziewczyny - bo sie nam maraton robi z tym porodem!
kazda siedzi jak na szpilach i liczy ze bedzie kolejna. Ja sie nie nastawiam bo sie przeliczylam. Chcialam urodzic w zeszlym tyg i nici z tego, wiec teraz to mi juz wszystko jedno. A szczerze powiem, ze po tym masakrycznym bolu poniedzialkowym( ktory jak twierdzi moja doswiadczona w porodzie przyjaciolka- byl jedna piecdziesiata tego co mnie czeka) wcale mi niespieszno do tego porodu. Ehhh-bardzo mnie bolalo. I Esti miala racje- wtedy mi sie pewnie szyjka zaczela otwierac i stad te wymioty( co tez polozna dzis potwierdzila).

Czesc dziewczyny!

My po wizycie wczorajszej u pediatry.Zuzia wazy 3850g :-D Wiem,ze niektore dzieci sie rodza z wieksza waga ale ja jestem zadowolona-malutka dobrze przybiera na wadze,nie ma sladu po zoltaczce,jest zdrowa jak ryba :-D Dostalysmy skierowanie na badania sluchu i wzroku bo takie mialam zalecenia ze szpitala.No i bede musiala zadzwonic i umowic sie na termin...mam nadzieje,ze u niemowlakow to jakos inaczej wyglada?Nie bedziemy czekac pol roku??:confused:

Pumi to naturalne,ze od 2 tygodni przed terminem(czyli wlasciwie juz w terminie) siedzi sie jak na szpilkach.Bo to taka troche bomba zegarowa.I nie wiadomo kiedy wybuchnie.A bol jest....niewyobrazalny.Ale jak tylko polozna dzieciatko na brzuchu to sie o nim zapomina!Naprawde!

Asia moze zadzwon do jakiegos szpitala we Wroclawiu.Powiedz jaka jest sytuacja...i zapytaj co masz robic.Tak na wszelki wypadek...

Czesc dziewczeta, GRATULACJE dla rozdwojonych mam i cierpliwosci dla tych ktore czekaja na slodkie malenstwa.
Pisze wlasciwe do E-stery bo jest z Bialegostoku, jestem mam kwietniowa i chcialam sie zapytac jaka ma opinie poliklinika na Zamenfofa, na pewno cos o niej slyszals,jesli mozesz to napisz cos?????????
Was przepraszam ze wcinam sie w wasze posty.

Pumi mam tak samo jak Ty!!!!tez liczylam ze dawno urodze bo gin tak kazala na siebie uwazac lezec i nic praktycznie nie robic bo grozil mi porod przedwczesny a teraz tego synka ruszyc nie idzie a przestalam sie juz dawno oszczedzac ;/wyjdzie na to ze tez w lutym urodze daj Boze...:-):-p Kamalodz ...Pumi katarzyna-joanna jednocze sie z Wami w tym maratonie hehe:tak:jakby co....3mam kciuki za Was!!!!!!!!!!!:-):-):-)

No kochane styczniowe mamusie najpierw popędzałyście grudniówki, a teraz wam lutówki zaczynają deptać po piętach.
A tak na serio, spokojnie mamusie na końcówce. Jeszcze trochę. Pumi ja już czuję, że ty to na pewno już całkiem niedługo zaczniesz rozpieszczać swoją Dominisię. A na razie niech z tego przywileju cieszy się kot;-) :-)
B-Asia luzik, jak coś się chce, to prawie nigdy nie wychodzi od razu, a jak się nie myśli za wiele.
Moja psiapsiła luzik nawet pokoiku nie wyszykował do końca porządnie jak mały się wybrał na świat, pomyślał chyba, że skoro 38tydzień uznaje się za donoszony, to wylazł:-D

Katja 32 Zamehoffa ma bardzo dobrą opinię i moje wszystkie koleżanki są zadowolone.Ale jak są jakieś powikłania to Cię do szpitala wysyłają.Ja rodziłam na warszawskiej i jestem zadowolona.A na Zamenhoffa i tak by mnie nie przyjeli bo miałam powikłania w czasie ciązy.

:-)CZESC
ja jeszcze dzis moge sobie z wami poklikac bo jutro rano mam sie zglosic do szpitala.
B-asia -no to masz juz odpowiedz dlaczego jeszcze nic cie niebierze,ja zauwazylam ze te dziewczyny ktore maja zagrozenie porodem przedwczesnym i biora na to leki to zazwyczaj rodza po terminie poprzez wywolanie porodu.ja od 28 tygodnia bralam fenoteral czy jakos tak do 35 tygodnia.teraz jestem dzien po terminie i kompletnie nic mnie niebierze.a jak bylam na poczatku ciazy w szpitalu to lezalo kilka dziewczyn po terminie i one tez wczesniej braly ten lek.
ja coprawda niby mam skrocona szyjke i rozwarcie ktore zapowiadaja porod lada dzien ale przypuszczam ze bez wywolania sie nieobejdzie:no:.pozdrawiam

reklama
Szczypawka my czekaliśmy na wizytę do laryngologa tylko 1, 5 tygodnia.Ale nie wiem jak u Was w mieście jest...............Ale z Zuzi duża dziewczynka........ciekawe kiedy mój Olś będzie tyle ważył?Bo na razie tylko 2700.Fajnie że Zuziaczek zdrowy:tak:
A my też po wizycie u retinopaty i laryngologa i wszystko w porządku:-D:-D

Do góry