reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Pumi -pyyyyyyyyyyyycha:-pkorzystaj póki możesz
A u mnie schabowy- bez jajka tylko w bułce tartej , ziemniaki i barszcz- bez śmietany
Naleśniki.mniam.........ale mogę pomarzyć..........chociaż jak nie będę karmić to sobie będę jadła naleśniczki i pila cole:-p

reklama
A ja nie mam komu obiadku zrobic,bo siedze samiutka. A dla samej siebie to moze sie skusze na cos mniej zdrowego z pizzerii,pozniej nie bede miala kiedy zrobic sobie takiej uczty.. A nalesniczki na wieczor,tylko jeszcze nie mam inwencji z czym beda!!!

hej, witam, melduje ze u mnie też dziś naleśniki - nic nie wiem żeby karmiąca nie mogła tego jeść:confused:
esti, a może jakoś źle przystawiasz i dlatego maleństwo nie je z piersi? mi mój synek jednego obgryzł (obmemłał?) do bólu i już też nie wiem jak karmić, ale drugi je aż miło - już ma ponad kilogram na plusie - a ja wróciłam do wagi sprzed ciąży.

Przepraszam, że się wtrącę, ale tak chcę odpowiedzieć na posta e-stery ;)
Chyba wszystkie Oliwierki tak mają, że nie chcą cyca ciągnąć, mój ma tak samo, possie chwilę, ale za moment Mu się to nudzi i zaczyna się cyckiem bawić ;)
Najlepszą metodą jest wtedy odciąganie pokarmu i mieszanie go z mieszankami. Jak najbardziej można to robić, dziecko dostaję wtedy Twoje przeciwciała i enzymy trawienne, co ułatwia Mu wypróżnianie. Wręcz wskazane jest ulepszanie mieszanek naszym pokarmem jeśli jeszcze go mamy ;)
Życzymy Wam powodzonka,
Kaśka z grudniówek i również nie chcący cycka Oliverek ;)

a ja tez dzisiaj chciałam wyjśc z Kacperkiem na pierwszy spacerek ale oto co mi sie przydarzyło:
obudziło się moje słoneczko na karmienie i tak sobie pomyślałam , ze najedzony brzuszek + sucha pieluszka = idealny czas na spacerek

a tu mi moje maleństwo przy odbijaniu zwróciło chyba 2 posiłki:szok::szok::szok:, bo było mleczko normalne z częściami takiego twarożka ( nadtrawionego) .
i tak poleciało na mnie, na niego i cały rożek. a dawno mu sie to już nie przydarzyło, pewnie za dużo powietrza się nawcinał. zaczęłam og przebierać, ale , ze był spokojny, bo normalnie nie lubi zimna to zrobiłam mu sesje zdjęciową, potem już się niecierpliwił, bo doszło do niego, ze ma brzuszek pusty. więc darmowy bufet:-D:tak::tak:
i jak przysnął to od razu się obudził i tak potem drugi raz bo w łóżeczku sie budził, a jak przytuliłam go mocno , żeby poczuł bicie mojego serca to od razu usnął,a ja przysnęłam razem z nim:sorry2:

tez bym zjadła naleśnika, ale nie zalecają smażonego, przynajmniej przez pierwszy miesiąc.

a jakie soki pijecie?
bo ja rozcieńczony jabłkowy i bananowy

Pumi cierpliwości, izi, izi:-D:-D:-D

Agnie ordynator tez chciał, żebym urodziła naturalnie ale w takim tempie jak mi sie szyjka rozwierała po oxy, tzn 1cm na dobę to bym chyba rodziła tydzień. ale masz rację k u r e w s k o bolało i trochę zejdzie zanim zapomnę i zdecyduję się na drugą dzidzię.

Asia sprobuj karmic malego z nakladkami na sutki.

Sylka to chyba ty chcialas poczuc bol porodu naturalnego;-) Bo musi bolec!!:szok:
A ja dzis gulasz robie:tak:

reklama
no to pieknie wszytskie pichca :-)Kama ...Pumi zaczynacie mnie przerazac......musi bolec ale pomyslcie ze malenstwa pojawia sie lada dzien i warto to zniesc nie myslcie o tym:no::no::no:
Asia nakladki moga Ci pomoc tylko uwazaj bo czytalam ze dzidzia przez to moze zle wyksztalcic sobie odruch ssania i dopiero bylby problem:shocked2:
Sylka no to mialas niespodzianke:shocked2:a co do rzeczy smazonych w okresie karmienia do bym sie powstrzymala chociaz przez pierwszy miesiac :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry