reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Esti tak się ciesze , ze już lepiej u was:tak::tak::tak::tak::tak:
Asia mój Kacperek sam zasypia w łóżeczku:laugh2: ale czasami jak sobie nie odbije to kładę go koło mnie, bo mąż się boi , ze go zagniecie:confused2:,
ale samemu jak się uśnie to też jest to niebezpieczne dlatego robie to sporadycznie.
a teraz moje słonko ma coraz dłuższe etapy czuwania i leży sobie w łóżeczku obserwuje kolorową pościel, jego ostrość wzroku nie dosięga jeszcze do pozytywki ale jak leży na przewijaku to sie wtedy pozytywką zabawia. Ma jeszcze dyżurna maskotkę, takiego słonika w łóżeczku i też sobie na to patrzy a jak sie znudzi albo zmęczy to sam usypia. oczywiście jak na razie bo nie łudze się , ze będzie tak zawsze.

na przykład wczoraj był strasznie marudny jadł co 2 godziny:baffled: i nie miałam nawet czasu sama zjeść, bo najpierw wisiał przy cycu, potem odbijanie, a schodzi trochę z nim bo moje słonko strasznie cicho sobie odbija( trzeba sie wsłuchiwać:sorry::sorry:) i nie tak od razu po jedzeniu( już później to dawałam go tatusiowi do odbicia bo troszkę przybrał i wazy prawie 4 kilo :szok: a moje ręce już nie wytrzymują takich ciężarów) i strasznie się kręcił i napinał tak , ze się zaraz budził.:-(
podejrzewam , ze to brzuszek albo gazy. masaż pomógł ale do godziny 18 jadł co 2 godziny i to jest wtedy masakra.

obiad jadłam o 18 a śniadania w ogóle:eek:

reklama
Wiedziałam....będe ostatnia kurde :oo2:

B-Asia to trzymam kciuki baaaardzo mocno za Was :-) - też się boje jak nie wiem co..ale spoko - damy rade :tak: Jutro mam kontrole...i zobaczymy czy mnie zatrzymają na week-end czy jeszcze wróce do domku...a licze na to drugie hihi... już nie chce rodzić wcale...nie spieszy mi się :eek:

pumi ogromne gratulacje!! uściskaj od nas Dominisię!!

kurcze, moja Martyna już trzeci raz przy cycu...w ciągu 3,5godziny!! pani pediatra nawet powiedziała ze Mała za dużo przybrała na wadze, no ale jak jej nie daję piersi to cholera 3piętra niżej słychać jak krzyczy... :baffled: może powinnam jej dawać herbatkę jakąś Hipp taką dla niemowlaków? chociaż jak ściągam pokarm i karmię ją z butelki to wypija na raz ok.60ml, a skoro Wasze dzieci wypijają ponad 100ml to może moja córcia po prostu mniejsze porcje i częściej potrzebuje... ehh, juz nie wiem co z nią mam robić!!

Dziuba karm ile chce, co ma ci dziecko z glodu plakac , bez sensu!!!!
trudno najwyzej zamiast na balety zapiszemy nasze dziewuszki na rzut mlotem i bedziemy z "Paszteciarkami" na olipiady jezdzic:-D:-D:-D
moja je co 2.53 godz 120+cyc ile wyciagnie z cyca nie wiem a pisze,ze od 2 go msc czyli dla mnie od jutra to moze 150ml jesc:rofl2:

A mój Oli właśnie wrtąbil 100 ml Nutramigenu...:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D moje patrzy z obrzydzeniem i każda próba mojego podania kończy sie wiskiem i a wypluwaniem......trudno ważne że w ogóle je!

Dziuba pewnie że niech je ile chce, mój potrfai co 1,5 gdoziny co 2 godz.Mało a częsciej......tak nawet zdrowiej.
Jak Oli już nie chce to zaczyna płakać i sie odginać od butli i wypluwać ....nawet nie połyka tylko trzyma w buzi i wycieka mu
Albi dzięki.....:tak:.też sie cieszę....ma tylko nadzieję, ze to na wadze będzie zauważalne

Dzieki dziweczyny za rady :-)
Esterka super ze mały Oliś je już wiecej. Efekty na pewno zobaczycie na wadze:tak::tak::tak:A Filipek w dzień to co godzinke, połtorej przysuwa się do cyca....Ale on malutko z cyca je i chyba dlatego tak często...We wtorek skończył 6 tygodni...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry