reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Hej!!
Majopa super ze wszystko w porządku, tylko się cieszyć!:tak::tak::-D:-D
Szczypawka ja też święta i sylwester w szpitalu spędziłam:-(

Biedne te nasze dzieciaczki.inkubatory, wenflony w główkach....najważniejsze że już wszystkie dzieciaczki zdrowe i na prostą wychodzą!

A my byliśmy dzisiaj w poradnii alergii pokarmowej............odstawiam od cycka..........już i tak mam bardzo mało.Alergolog powiedział, że jak będzie miał 3 miesiące to powinno mu przejść.teraz mogę mu dawać swoje i Nutramigen......ale po co Oliś ma się męczyć z powodu bólu brzuszka i znowu nie przybierać na wadze.........skoro mu szkodzi.........a nie płacze za cycką.Będę butelkową mamą......
A z resztą sam powiedział , że rzadko się zdarza , na dłuższą metę żeby dziecko, które je z butelki dobrze jadło z piersi...maluch się rozleniwia i nie chce potem już ciągnąć cycki.

To nic strasznego Esti byc butelkowa mama!Przeciez ta mieszanka ma mu pomoc a ty tez nie bedziesz musiala przestrzegac juz tej morderczej diety!Skoro bedziesz mogla jesc wszystko-bardziej o siebie zadbasz i bedziesz miala wiecej energii.No i szczesliwa mama = szczesliwe dziecko.Wiec sie nie martw bo maluchy to wyczuwaja!Usmiech i pogoda ducha i dzieciom bedzie dobrze i beda z radoscia nam rosly.:-D:tak::-)

Tak ja dzwoniłam do IMiD powiedziano mi, ze jeżeli chodzi o mukowiscydoze to badania sa wykonywane dłużej niż przy innych chorobach. Jeszcze nie dostali bibuły. Ciekawe kiedy dotrze.

Albi- ja trzymam kciukasy bardzo mocno za Dawidka!!!!
Szczypawka- u mojej malej tez sie wdala infekcja i u mnie tez- dostalam z 15 zastrzykow w ramie na rozne ewentualnosci. Mala przeszla zoltaczke i tez lezala pod lampami w inkubatorze.
A TERAZ WIADOMOSC DNIA: JADE O 10 ODEBRAC MOJA CORECZKE!!!!!!!
Lekarze zrobili mi niespodzianke i pozwolili ja zabrac dzis rano jak podadza ostatnia dawke antybiotyku i przygotuja papiery. Rokowali czwartek a tu takie szczescie mnie spotkalo!
Dziekujemy wszystkim ktorzy nam kibicowali!

pumi, Kochana super!! gratulacje!! wiedziałam, ze wszystko dobrze sie skończy!! teraz czekamy na pierwsze zdjęcia z domku :)

Pumi to superancko, ze juz mała bedzie z wami. Ależ musisz sie cieczyć, bo w domu to zułenie inaczej jest jak sie ma już malenstwo obok siebie. To jakoś spokojniej sie czuje mama.
Teraz sobie pomyslała, a co jak poczta zgubi list do IMiD:baffled:, ależ mam te mysli ale skonczą sie jak juz bedzie wszystko wiadomo. Powiedziano mi, ze jeżeli sie okaże, ze wynik w laboratorium są OK to i tak jeszce zostana przebadane genetycznie. W sumie u mnie brat mojej mamy miał astme, wiec jakies tam predyspozycje są niestety :-(.

pumi, Gratulacje :-D
Jak ten czas szybko leci... Jeszcze nie tak dawno denerwowałyśmy się, kiedy w końcu się rozdwoimy, a teraz już ostatnie z nas wracają ze swoimi maluszkami do domu...
Młoda kończy jutro 4 tygodnie :-)

reklama
Albi, a astma ma coś wspólnego z mukowiscydozą?? tzn czy jeśli ma sie kogoś w rodzinie z astma to znaczy ze są większe predyspozycje do innych chorób układu oddechowego?

Do góry