my też spacerujemy codziennie, a przynajmniej się staramy jeśli tylko jest pogoda-na dworzu zawsze moja córeczka usypia, ale przecież spacer to tylko godzinka, półtorej, a reszta co? dalej nie śpimy :/
reklama
Anja78
matka superstar
kochane lasencje , mam pytanko...
czy mialyscie juz @ , kiedy sie mozna pierwsze spodziewadz a z powyzszym jak tu rozpoczac sex bez ponownego zachodzenia w ciaze
musze dodac, ze nie cierpie gum a piguly gin mi za tydzien przepisze, ale co z cyklem???
mialam w planach cwiczki ale pada na morde i ide spac jak mala spi, nie sprzatam ani nie gotuje, nie mam sily ani czasu
podobno ma sie unormowac ...jasne
czy mialyscie juz @ , kiedy sie mozna pierwsze spodziewadz a z powyzszym jak tu rozpoczac sex bez ponownego zachodzenia w ciaze
musze dodac, ze nie cierpie gum a piguly gin mi za tydzien przepisze, ale co z cyklem???
mialam w planach cwiczki ale pada na morde i ide spac jak mala spi, nie sprzatam ani nie gotuje, nie mam sily ani czasu

podobno ma sie unormowac ...jasne
w koncu wszystkie rozdwojone!! gratulacje Kochane dla nas wszystkich!! 

Ania ja wiem że to tylko niektóre można tabletki brać jak się karmi cyckiem...na pewno ginekolog przepisze! my też czekamy na tabletki bo na razie nie planuję drugiej ciąży...
idę kąpać Małą, bo już marudzi, jeśli ona znowu chce cycka...
ile można jeść!?!?

Ania ja wiem że to tylko niektóre można tabletki brać jak się karmi cyckiem...na pewno ginekolog przepisze! my też czekamy na tabletki bo na razie nie planuję drugiej ciąży...
idę kąpać Małą, bo już marudzi, jeśli ona znowu chce cycka...

ile można jeść!?!?
G
goscinnie
Gość
Anja moja koleżanka zaczeła przyjmowac antykoncepcyjne prochy po 1 miesiacu od urodzenia okresu dostała w 3 miesiacu, inna po odstawieniu od cyca w 3 miesiacu dostała okresu w 6 miesiacu (mozna nieco wczesniej) a jak karmisz z cyca to zapomnij o okresie do czasu zakonczenia karmienia. Zajsc w ciaże kiedy mozesz....powiem ci dwie historie jakie znam mojemu koledze z pracy urodziła sie 4 córka a różnica miedzy nią a 3 córeczką wynosi 10 miesiecy, koleżanka z podstawówki Karolina jest starsza od swoich siostr o 10 miesiecy, także jak widzisz mozna zajsc nawet po miesiacu od urodzenia ale na pewno prawdopodobienstwo w 3 miesiacu wzrasta juz do 80% nawet jak nie masz okresu.
G
goscinnie
Gość
Girly gratulowac maleństwa, jest fajny. Opisz co nieco.
Wiecie co moj synek miał rózową branzoletkę a inni chłopcy niebieskie.
Wiecie co moj synek miał rózową branzoletkę a inni chłopcy niebieskie.
Anja78
matka superstar
Albi, dawid oskarzy szpital o zniewiescienie.
Wiec generalnie zaczne lykac piguly a @ moge jeszce nie miec 3msc, nawet jak mam mniej pokaru
n wlsnie.
Zachodzenie w ciaze miesiac po cc byloby troche niebezpieczne, nie mowiac o stresie i BRAKU snu i czasu. Super wtedy do fryzjera poszlobym za jakies 5lat!
Zobaczymy co za tydzien powie gino, nie wiem jak tym sexem bedzie bo ja nie mam nawet sily posprzatac w lazience
Wiec generalnie zaczne lykac piguly a @ moge jeszce nie miec 3msc, nawet jak mam mniej pokaru
n wlsnie.Zachodzenie w ciaze miesiac po cc byloby troche niebezpieczne, nie mowiac o stresie i BRAKU snu i czasu. Super wtedy do fryzjera poszlobym za jakies 5lat!

Zobaczymy co za tydzien powie gino, nie wiem jak tym sexem bedzie bo ja nie mam nawet sily posprzatac w lazience

katarzyna-joanna
styczniowa mama 2008
e-stera
Fan(ka)
Ja już nie karmie pod tygodnia.....pokarmu mam resztki .........to pewnie niebawem powróci okres........jak ja t lubię..............ble

Tabletki to będę miała normalne...............skoro nie karmię.
Na razie drugiego bobaska nie planujemy............a może wcale
katarzyna-joanna ja tylko 2 tygodnie a brzuch bolał mnie bardzo mało i tylko przez te 2 tyg.Spokojnie dopiero 2 ty minęlo..można 6 tygodni krwawić i to jest normalne ale powinno być coraz delikatniej
W pierwszych dobach po porodzie krwawienie jest obfite, a krew ciemnoczerwona, czasem ze skrzepami. Potem odchodów jest coraz mniej i mają brązowoczerwony kolor. Mocniej możesz krwawić, kiedy karmisz dziecko piersią albo po większym wysiłku fizycznym. Im więcej będziesz się ruszać, tym szybciej macica się oczyści. Zazwyczaj b1ędzie po wszystkim trzy tygodnie po porodzie, ale różnice indywidualne bywają duże.
Idź do lekarza, jeśli:
• krwawienie się nagle zwiększy lub kolor zmieni się na jasnoczerwony;
• krwawienie nagle zupełnie się zatrzyma,
• pojawi się nieprzyjemny zapach, inny niż podczas miesiączki;
• zmieni się twoje samopoczucie („Słabo mi”, „Czuję się grypowo”, „Boli mnie podbrzusze”);
• będziesz miała temperaturę ciała wyższą niż 38oC (tylko w pierwszej dobie po porodzie to normalne).

Tabletki to będę miała normalne...............skoro nie karmię.
Na razie drugiego bobaska nie planujemy............a może wcale
katarzyna-joanna ja tylko 2 tygodnie a brzuch bolał mnie bardzo mało i tylko przez te 2 tyg.Spokojnie dopiero 2 ty minęlo..można 6 tygodni krwawić i to jest normalne ale powinno być coraz delikatniej
W pierwszych dobach po porodzie krwawienie jest obfite, a krew ciemnoczerwona, czasem ze skrzepami. Potem odchodów jest coraz mniej i mają brązowoczerwony kolor. Mocniej możesz krwawić, kiedy karmisz dziecko piersią albo po większym wysiłku fizycznym. Im więcej będziesz się ruszać, tym szybciej macica się oczyści. Zazwyczaj b1ędzie po wszystkim trzy tygodnie po porodzie, ale różnice indywidualne bywają duże.
Idź do lekarza, jeśli:
• krwawienie się nagle zwiększy lub kolor zmieni się na jasnoczerwony;
• krwawienie nagle zupełnie się zatrzyma,
• pojawi się nieprzyjemny zapach, inny niż podczas miesiączki;
• zmieni się twoje samopoczucie („Słabo mi”, „Czuję się grypowo”, „Boli mnie podbrzusze”);
• będziesz miała temperaturę ciała wyższą niż 38oC (tylko w pierwszej dobie po porodzie to normalne).
reklama
katarzyna-joanna
styczniowa mama 2008