reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Esti- no mocno ulewa..:-(
Dzis dalam mu mleko w proszku bo jego nie wydala...
mowilam poloznej o tym ale ona twierdzi ze male dzieci tak maja i ze to minie
co do jedzenia- to ja chyba przesadzam. Nie jem jablek, marchewke tylko jedna dziennie. ze slodyczy tylko biszkopty. a dzis na obiad zrobilam ryz z musem jablkowym... kurcze musze zaczac wprowadzac jakies ludzkie jedzienie ale boje sie bo po ostatnio pediatra powiedziala mi, że skoro maly ulewa to moja wina i mojego jedzenia
Trzymamy kciuki za blizniaki. Bedzie dobrze:-)
Pumi- ten tort jest kapitalny:-):-)

reklama
Asiu zrezygnuj z nabiału........biszkopty też zawierają mleko i jajka może akurat pomoże.
Bo skoro po sztucznym nie ulewa.to pewnie jesz coś co mu nie pasuje.Bo jakby mial refluks taki prawdziwy to i by po sztucznym ulewal.....wtedy tylko Nutramigen by wchodził w grę

cholera, już teraz wiem co to znaczy nie przespać całą noc przez dziecko!! Martyna wczoraj obudzila sie o 17, przetrzymałam ją do 18.30, wykąpałam, no i mialam nadzieję ze pójdzie spać choćby po 2godzinach lulania jak zawsze... ale ona nie raczyła zasnąć, męczyła sie do północy, w końcu usnęła, pospala pół godziny i od nowa, krzyk, płacz, machanie rękoma nogami, nic na nia nie działało!! :/
ja mialam takich nocy kilka pod rzad :szok:i jszcze do tego trwalo to rowniez w dzien .kamilek niespal prawie wcale.wczoraj byla u niego doktorka kazala kupic infacol na kolke .kupilam dalam mu wieczorem i spal cala noc.budzil sie tylko na karmienie co dwie godziny i zasypial sam od razu po jedzeniu.:-)tak jest do tej chwili.budzi sie co dwie godzinki jesc.rano niespal po jedzeniu godzinke ale wcale nieplakal tylko sie usmiechal.oby tak zostalo.

Asia dziekujemy za wpisanie na liste rozdwojonych
509.gif

Prosimy o poprawienie godzinki narodzin 23:22

Witajcie,
miałam dzisiaj plana na spacerek ale wczoraj dostałam drgawek od dużego skoku temperatury. maiłam 39 stopni, normalnie nie mogłam łyżeczki w dłoni utrzymać.
dzisiaj byłam u lekarza i dostała bioparox jedyny antybiotyk dla kobiet w ciąży i kobiet karmiących. lekarz nic nie powiedziała, ale z moich obserwacji to początki zapalenia oskrzeli:-(
cały dzień przespałam z osłabienia organizmu, po domu chodzę z pieluszka na twarzy jak kowboj :dry: normalnie idzie się udusić, a mój Kacperek jak go karmię to mi z twarzy ściąga tą pieluszkę bo mamy nie poznaje.
lekarz powiedział, żebym ściągnęła mleko i zagotowała, dla mnie to bezsens:wściekła/y:
teściowa mi poprasował, mąż ugotował obiad a mały marudny pewnie przez moją chorobę.
no masakra ogólnie
jedynie martwi mnie żeby mały się nie zaraził:-:)-:)-(
Pumi tort świetny:tak::tak::tak:, u nas podobne widziałam. poczekaj aż Dominika będzie miała godziny czuwania, bo mój Kacperek też przez pierwsze 3 tygodnie spał, jadł co 3 , 4 godziny i robił i kupkę:-D. teraz też śpi jakieś 3, 4 godziny w nocy nawet czasami 5, 6 ale w ciągu dnia staram się , żeby były te godziny czuwania bo w nocy to ja chcę spać

ja też 3 mam kciuki za niebo:tak::tak::tak:

No to ja wam powiem co mi moj wyprawia, budzi sie o 23 lub 1 w nocy i chodzi spac o 4-5 nad ranem a w tym czasie tylko by zarł a ja musze z nim walczyć i karmic przynajmniej co 1,5 h a .W tym czasie Dawid sie drze i zeby go zabawic to albo grzechotką macham albo smoka daje albo na rekach nosze, w sumie nie albo ale i...... Asia pytasz o przepis Esti, poczekaj jak Olis sił (kg jemu potrzebnych) nabierze to da matce sie we znaki. Esterka nie zycze ci tego ale tak jest z małymi dziecmi a to tylko znaczy, ze są zdrowe :-).
Asia ale twoj mały jeszcze nie ma skonczonych 2 miesiecy, wiec daj mu spokoj z tym ulewaniem on ma prawo do tego i nic z tym teraz nie rob bo mozesz tylko krzywde zrobić. Jezeli chodzi o kupy naszych maleńst to pijac mleko mamy mają prawo robic kupe po kazdym posiłku lub nie robic jej przez kilka dni i to jest w 100% prawidłowa reakcja. Jedyna kupa jaka powinna nas martwic to taka podbarwiona krwią albo biała, reszta jest ok, nawet ZIELONA OLIWKOWA.

Sylka no to super że pomogla ta woda...........Oliś lubi jak mu pryskam wodę.Gorzej jest z podawaniem Debridatu.wyplówa, bo to słodkie pomarańczowe i nie lubi.a jak sie krzywi:baffled:
Katarzyna -joanna
dla nas infcoo jest świetny...a jak szybko działa.Jak Oliś wcześniej miał problemy z brzuszkiem to pomagało.Teraz używamy sporadycznie.jak się przeje to go brzuszek boli.Polecamy wszystkim infacol:tak::tak:

reklama
Oliś robi "Zielone Oliwkowe" od sztucznego mleka!I sie tym nawet nie przejmuję.
Albi a jak wasze kupki?Już spokojna jesteś?
Ja posmarowałam małego maścią i już nie jest takie czerwone mocno.... wygląda jak poparzony i na tym krostki żółte są:-(

Do góry