reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Esti
xx_szoking.gif
ja tez nie wypralam maty edukacyjnej- nawet by mi do glowy nie przyszlo zeby ja wyprac! Na szczescie jeszcze jej nawet nie wyjelam z opakowania - takze sie wstrzymam z urzywaniem jej do momentu wyjazdu do pensylwani zeby to wyprac- bo w rekach to nie za bardzo sie da.
xx_pranko_01.gif

My bylysmy 40 minut na spacerku a potem Dominiczka marudzila przez 2 godziny i w rezultacie razem usnelysmy na lozku

reklama
Tak sobie pomyślałam ,że to od maty.bo wszystko poprałam w Lovelii.pościel kocyki i nie miał problemów.aż położyłam go 2 tygodnie temu w niedzielę na mate o we wtorek delikatanie się zaczęło.Lepiej uprać......to na pewno nie zaszkodzi.
Dobra zmykam karmić małego,nawet już się wierci......a potem spać bo jutro na 9 do retinopaty-od oczu badają siatkówkę czy się nie odkleja-jeszcze 4 wizyty z jutrzejszą i odpadnie nam jedna poradnia.Zostaną tylko 2 -jedna do końca roku-wcześniaków a kardiolog do 18 roku życia:baffled:-szmerek nad serduszkiem delikatny.....podobno się wyrasta z tego
Dobranoc a Tobie Pumi miłego wieczorku:-D

Dzieki Esti!
Musialam odciagnac pokarm z prawego cyca bo mi go rozsadzalo- odciagnelam 125 ml- pelna butle:szok:. Czekam chwilke i ide budzic mala do kapieli- zaczyna powoli lubic pluskanie w wodzie chociaz ja nie zamaczam cala tylko sama pupe a reszte obmywam myjka. Mowilam wam juz ze wywalilam te skladana wanienke? do szalu mnie doprowadzala bo sie zacinala jak ja skladalam i rozkaldalam. Trzeba bylo urzywac duzo sily. Kapiemy mala w normalnej wannie i nie dostala zadnych kropek ani uczulenia na skorze:tak:

Witam z samego rana!My już nie śpimy, po 6 mały się obudził i zjadł a teraz leży grzecznie w łóżeczku.Pospał abym jeszcze ale trzeba się do lekarza szykować.Wypić kawkę, umalować się U nas pogoda okropna!Pada deszcz-leje wręcz..:baffled:Ciśnienie niskie.

Esti, u nas wręcz przeciwnie, piękne słoneczko i zero wiaterku, na pewno skoczymy dziś na dłuższy spacerek!!
moja córcia pięknie przespała dziś noc, wczoraj nie dała mi pospać więc dziś nadrobiłyśmy, budziła się co 3godz na karmienie i lulalam ją jakieś 20min i spała!! pobudka o 6.30, wiec normalna godzina, suuuper!!

U nas sie zrobiła piękna pogoda....wróciliśmy od lekarza wszystko ok.Nakarmię malego i na spacerek idziemy, bo u nas +9 stopni!!!!!!!!!!!!!!!!:szok:,.Dzisiaj to chyba ze 3 godzinki pochodzimy:tak:

Dobry!
Moja czasem w nocy budzi sie czesciej.Na przyklad dzisiaj.W ogole to obudzila sie rano o 6:30 wiec ja nakarmilam i poszlysmy spac dalej.Karmilam wlasciwie przez sen co mi sie dosc czesto zdarza jak zostajemy same w domu :-) Az tu o 8:00 jak nie ryknie!Takie larmo,ze zupelnie nie wiedzialam o co chodzi.Wiec szybka analiza wczorajszych posilkow ale nic niwego nie jadlam(zreszta jakbym mogla skoro juz jem wszystko...).I okazalo sie,ze znow jest wsciekle glodna :szok: Jak taki maly brzuszek moze tyle pomiescic???

Biore sie za sniadanie i musze w koncu troche posprzatac.Jutro nas kuzynka moja z mezem odwiedza.I z synkiem...ale jeszcze brzuszkowym :-) Alez sie szykuja teraz wyjazdy,imprezy!Prawdziwe przedszkole bedzie!

Planujecie juz jakies wyjazdy?My tradycyjnie wyskoczymy gdzies nad jeziorko jakies na weekend majowy.4 dni urlopu i mozna jechac na 9 dni!To dopiero dluuugi weekend :-)

reklama
Do góry