reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

qrde albo dostalam juz@ albo krawie przez te cholerne cerazerte:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kiedys je bralam i fatalnie krwawilam od tak sobie i nogdy nie wiedzialam czy to 2 czy po prostu cos sie piepszy biorac te piguly. tydzien temu bylam u gina i powiedzial,ze na @ sie niezapowiada:baffled:

reklama
aja, a ginekolog przepisał Ci te tabletki? ja jutro idę do ginekologa i chcę tabletki też jakieś zacząć brać, chociaż wiem ze karmiąc piersią to różnie, niektórzy lekarze mówią ze nie wolno :eek: ale ja chcę i tak bo przez jakieś 3lata najbliższe nie zamierzam rodzić!! :szok: a z tym krwawieniem to u mnie ni stąd ni zowąd dziś też się pojawiło, ale to chyba jeszcze nie okres prawda??!!?!

hej mamusie. ja przestałam krwawic juz jakis czas temu ale plamiłam jeszcze w piatek, natomiast leci ze mnie coś co jest podobne do czopu i czasem boli jak przy okresie ale tylko chwile. Ja do ginka w przyszłym tyg. i sie dowiem co sie dzieje.
Esti mam pytanie czy byłas z małym przynajmniej u dwoch lekarzy czy tylko do jednego chodzisz??

Witam wszystkie styczniowe Mamusie:)ja urodzilam Filipka 14.01.wazyl 3460 i 56cm,a po 1.5 miesiaca chlopak na cycku przytyl do 5600:)))nie zly klocus!Pozdrawiam

Nie wiem Dziuba, jak kiedys te piguly bralam to krawienie pojawialo sie od tak...:wściekła/y:a pote @ ptem znowu palmienie...ale ze stresu chyba trace pokarm i glowe.

od szczepinki Nadia WYYYYJJJEEEE, kupy sa chociaz troche luzniejsze, brzuszek iekki, w nocu spi Ok ale w dzien caly cas wyje ciezkoa ja uspic:angry:nie jestem w stanie NIC zrobic bo tylko jak od niej odejde albo odloze do lozeczka wyje:wściekła/y:juz nie wiem co mam robic, podejrzewam nietolerancje laktozy

Anja a jakie ma objawy Nadia?
Bo Oliś miał kupki pieniste, wzdęcia, gazy kupki ze śluzem i w trakcie jedzenia zaz\ynał płkać i wypuszczał cyce i potem nie chciał.Tak samo reagował na sztuczne mleko Nan, Bebilon.Tylko Nutramigen jest pozbawiony laktozy- i to mu pomogło

Jej Esti- ale mialas akcje. Powialo groza ale dobrze ze z Oliskiem juz lepiej. Anja a probowalas dac plantex na wzdecia? moja mala troche juz mniej sie prezy i wygina po karmieniu choc widze ze jeszcze ja gazy mecza. Wkladam tez czasem delikatnie termometr do pupy i po chwili juz jest kupka - ale szczerze- nie lubie tej metody bo mi sie wydaje ze to nie jest dla niej przyjemne. Jak mi wsadzili pod koniec porodu paluchy w tylek to ich pokopalam.
Bylam dzis pierwszy raz z Dominiczka w kosciele. Nie obeszlo sie bez smoka ale kazanie bylo takie smetne , ze mala usnela hihihi.
Czekam na P az wroci z Pensylwani i idziemy na spacerek- trzeba wyeksploatowac chlopa do konca!
A co do tabletek anty- mi w szpitalu proponowali jakies amerykanskie, albo wkladke domaciczna albo zastrzyk na 3 miesiace ale serdecznie podziekowalam.Wole naturalne metody

Załączniki

• Picture 1034.jpg
    Picture 1034.jpg
    66,4 KB · Wyświetleń: 37
  • Picture 1035.jpg
    Picture 1035.jpg
    69,8 KB · Wyświetleń: 39
  • Picture 1038.jpg
    Picture 1038.jpg
    70,3 KB · Wyświetleń: 33
Anja moj Kubus tak samo prawie .w nocy jest oki budzi sie 2 razy na karmienie i spi ladnie ale w dzien od wczoraj jest strasznie juz padam chociaz tesciowa mi pomaga go uspokoic ...sen ma bardzo lekki i sie martwie bo dzis to ciagle chcial jesc pomimo ze dalam mu sztucznego bebiko i dalej glodne dziecko a wypil tak duzo i juz go nie cchial a cyca z wielka checia malo mnie calej nie pozarl.....:szok::szok::szok:kupki ma ladne i apetuyt widac tez.....jestem nim dzis przerazona!!!dobrze ze jutro przychodzi polozna......

dziewczyny ja nie wiem co w tym jest ale ja tez znow zaczelam krwawic lekko to na pewno jeszcze nie okres ale normalnie masakra a brzuch mnie dzis tak pobolewal i nie wiem czy z przemeczenia od noszenia synka czy od czego.....
Dziuba jesli chodzi o tabletki cerazette to one sa jednoskladnikowe nie zawieraja estrogenow one moga zaburzac laktacje i dlatego sie nie poleca kobieta karmiacym innych tabsow anty ktore sa 2 -skladnikowe ....i jestesmy skazane tylko na te a skad te krwawienia nie wiem.........poszukam dobrze w necie jak sie dowem napisze!!!:sorry2::tak:
Mili milo jest Cie goscic w znajomych na naszej klasie!!!:-)
Esti Ty mnie nie strasz...oby juz dobrze bylo z maluszkiem:tak:
wszytskim mamusiom zycze przespanej nocki!!!a maluszkom slodkich snow o pysznym mleczku:-D:-D:-D

reklama
Pumi sliczne zdjecia!!!!!!a ja do kosciola to dopiero za jakis czas bo niedosc ze zimno to w kosciele tyle wiary kicha i kaszle mnostwoi zarazkow i sie jeszcze boje:blink::blink::blink:a ja kubie tez daje plantex i mu pomagatakze polecam:tak:

Do góry