reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

A Oli za 9 dni będzie miłą 3 miesiące...:szok::szok::szok:-jak ten czas leci..nie dawno jeszcze w brzuszku siedziąa i nie mogłam się doczekać kiedy się pojawi na świecie:tak:a miał się urodzić 6 stycznia.:-)miałby dopiero 2 miesiące:happy2:.

reklama
donia76 - dziwnie tak slkadac kondolencje i gratlacje w jednym. mam nadzieje, ze malenstwo pomoglo ci pogodzic sie ze strata brata...
souldreamer - daruj sobie pouczenia. jezeli podjeliscie taka a nie inna decyzje nie powinno byc dla was zadnym problemem, ze wasze dziecko jako jedyne w klasie nie bedzie ochrzczone prawda? przeciez jestescie gotowi przez cale zycie tlumaczyc mu dlaczego inne dzieci uwazaja je za "dziwolaga" tak? bedziecie wiedzieli co mu powiedziec kiedy w podstawowce wszystkie dzieci beda sie przygotowywac na religii do komunii a ono bedzie siedzialo samo w swietlicy? przez lata mieszkalam za granica i nabralam dystansu do tego jak wyglada katolicyzm w polsce. to, ze zdecydowalam sie ochrzcic dziecko swiadczy tylko o tym, ze mam szacunek do meza i calej rodziny ktora jest wierzaca. jako jedyna jestem ateistka i wiem, ze nie uda mi sie przekonac do swoich pogladow calej reszty. chrzest, komunia, czy bierzmowanie nie jest tatuazem. jezeli moje dziecko zdecyduje sie w pewnym momencie zmienic wiare - nic go w tym nie powstrzyma a wszystkie te sakramenty sprawia, ze w razie checi pozostania przy wierze katolickiej - nie bedzie zadnego problemu. daje mu mozliwosci. nie ograniczam i to wydaje mi sie duzo lepszym pomyslem niz narzucanie czegokolwiek zanim sam zdola zdac sobie sprawe z tego co jest dla niego dobre a co zle.
Nanina - oczywiscie jesli jedno z was jest wierzace to zmienia to postac rzeczy. ja w takiej rodzinie własnie zostałam wychowana - matka katoliczka, ojciec ateista. Zycze wam aby ten temat nigdy was nie poróznil i aby wasze dziecko nie stało sie nigdy ofiara konfliktu zwiazanego z wiara. Ja niestety mialam tak czesto:(
nie chcialam cie pouczac po prostu ubolewam nad tym ze wiele par gdzie oboje sa ateistami boi sie szykany ze strony innych. a co do przygotowywania dzieci do komunii - religia jest przedmiotem nieobowiazkowym i musi byc na pierwszej lub ostatniej lekcji wiec swietlica malej nie grozi. a dziecku zawsze mozna "zadoscuczynic" to wydarzenie czyms extra. wierze w to. ja równiez szanuje rodzine swoja i meza ale to ataki rodzin na nasze postanowienie jest brakiem szacunku wobec nas i naszych przekonań. pozdrawiam:-)

dla Maksika również wszystkiego naj naj!!

my po 3-godzinnym spaerku, pogoda wymarzona, byłyśmy z małą nad morzem, Martyna cały czas spała sobie, a nad morzem się obudziła ale nie płakała tylko patrzyla co się dzieje, a jak wracałyśmy to znowu usnęła... moze tak samo pokocha morze jak ja!!

Czesc dziewczyny.ja bylam dzis z kamilkiem na spacerku.i Kamilek caladroge plakal wiec spacerek trwal krotko:-(.nigdy tak niebylo zawsze na spacerku spal albo lezal spokojnie w wozku a tu dzis placz niesamowity:szok:.nawet niezdazylam zakupow zrobic

reklama
Do góry