reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Basiu ja tez jestem strasznie zadowolona z wozka:-):tak:. Nadusi i maluszkowi Naniny tez zycze wszystkiego naj .. z okazji wczorajszych 2 miesiecy:tak:
dziewczyny jakich wy uzywacie pieluch ?zwylych czy tetrowych?
wasze maluchy spia z wami na lozku w nocy czy w swoich lozeczkach?ja wlasnie jestem na etapie przyzwyczjania kamila do spania osobno .bo do tej pory spal z nami na lozku w nocy a w lozeczku "spal"w dzien

reklama
Piękny dzień kobitki dzisiaj :p ehh... zakupy w silesi i spacer udane. Mały już nie może się w wannience kąpac bo sie odbija :D i dzisiaj zakupiliśmy foczke do kapieli w wannie (duzej) i strasznie mu sie to podoba ze moze raczkami i nozkami machac i jest troche wygodniejsze bo ja mam dwie rece wolne do mycia małego szkraba.
Strasznie zazdroszcze Wam tego morza ehhh... tak bardzo je lubie ale tak zadko widze :( ja mam las ale to nie to samo.

Kasiu-joanno moj mały Wiktor od początku śpi w swoim łożeczku i bardzo nas to cieszy- oczywiście czasem bierzemy go do swojego łożka ale to bardziej dla zabawy jak nie śpi. A pieluchy to pampersy najpierw miałam oryginalne Pampers ale teraz wynalazłam takie w Lidlu zwykłe tanie i dużo bardziej chłonne (od 4-9 kg) od tych oryginalnych Pampersów i maja na sobie taki paseczek ktory przy sikaniu malca robi sie na niebiesko i widac na ile pielucha jest juz pełana. Dla porownania: jak Pempersa miał na 2 godziny i był pełny tak te może mie nawet 4 :) i nadal jesteśmy bez odparzeń i bez żadnych uczuleń. Jestem bardzo zadowolona z nich.

ja tez kocham morze ale mam strasznie daleko .za to mieszkam kolo lasu .w tym tygodniu czeka kamilka szczepienie.bu az strach pomyslec co to bedzie .a w przyszlym ide z nim na badanie bioderek . ja uzywam pieluch huggies premium super flex 5-9 kilo.zastanawialam sie nad tetrowymi bo moja siostra uzywala tylk tetrowych od poczatku i na badaniu bioderek byla tylko raz bo bylo wszystko dobrze amoja bratowa uzywala jednorazowych i byla z dziecmi z cztery razy.

My używamy Pampersów oryginalnych 2-5 kg.Oli od początku śpi w swoim łóżeczku, a rano jak już sie obudzi to biorę go do siebie jak mi sie nie chce jeszcze wstawać to się wylegujemy.
Mówicie, że dobre pieluchy z Lidla?Może warto spróbować?:confused:.
Ja jak kupiłam 2 paczki do szpitala jak Oli się urodził to do tej pory nie kupiłam żadnej..........tyle ich dostałam w prezencie...............i zapas chusteczek......:-D:-D:-D

ja uzywam pampersow oryginalnych i tez jeszcze nie kupowalam bo rodzice nam kupuja a tetrowe mialam uzywac ale dalam sobie spokuj a mam ich ponad 60 sztuk ale przydaja sie w innym celu. Wszystkiego najlepszego Anja i Nanina dla Waszych pociech.

Popieram ! Julka miała pampersy od urodzenia do 2 roku życia i nigdy nie było problemów z biodrami. Używaliśmy org pampersów i z Kubą tak samo. Są ok.

a'propos pieluszek, właśnie się okazało że happy z belli nam chyba nie służą, bo Tobi ma pieluszkowe zapalenie skóry, a dotychczas używaliśmy różnych i pampersa i huggiesów i takich z biedronki i nic się nie działo:baffled:
Pumi, Domi ma uczulenie na pampersy dobrze pamiętam? a jak jej się kąpiele podobają - wciąż płacze?
Smoka nam pediatra właśnie kazała wymienić na anatomiczny, bo mały miał wisienkę ale podobno za duża - przez 2 miesiące była dobra a teraz za duża??:-(

Pandi-dobrze pamietasz- mala ma uczulenie na zapachowe pieluchy i dostala infekcji a pampersy byly perfumowane. To samo z chusteczkami- musze urzywac bezzapachowych. Na szczescie mamy to juz za soba.
a kapiel sie jej podoba od momentu kiedy kupilsmy farelke i robimy w lazience saune - chyba ze 40 stopni bo jak jest normalna temperatura tzn lekko podwyzszona to jest ryk.

reklama
Witam Panie z rana, noc mamy nie przespana nie wiem co mudzisiaj bylo. Wstał o 2:00 i padł dopiero o 4.30 :-( masakra jestem totalnym zombi i taaaak strasznie śpiąca i teraz znowu wstał (6:30) nie mam pojecia co mu bylo jak normalnie jadl i szel spac tak dzisj po jedzeniu plakal i plakal... ehhh :/ a teraz zasnol w lezaczku a ja nie mam sie co klasc bo przed 9 musze jechac do kosciola zalatwiac chrzest. Boze jak on nie zacznie spac normalnie to chyba zwariuje- naprawde. Do tego dzsiaj jakos pochmurno brrr... :angry:

Do góry