reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

a u nas dzisiaj odwrotnie. Dawid poszedł spac o 23 i wstał po 6 stej bo go obudziłam. Przewinełam, dałam jesc ok 200 ml (150 ml butla i na cycu wisiał z 30 min), bo musiał nadrobić całą noc. Teraz tez juz poszedł spac i śpi obok mnie. Wczoraj na 2hh spacerze nie spał nawet chwili mial otwarte oczy i sie uśmiechał i podziwiał okolice;-).

reklama
Ja tez mam nie przespaną noc, wczoraj bylismy u pediatry bo mały miał wzdecia przepisał nam infacol, i bakterie lacidofil, zmienilismy tez mleko bo mały robił zielone kupki ,zobaczymy czy jutro bedzie poprawa, bo jak narazie to troszke sie zmieniło ale nie za bardzo, mały nadal w nocy nie spał i sie prezył
A teraz ma czkawke juz chyba z 10 min, dosc czesto ma czkawe:(
dałam mu dzisiaj pół czopka i czekam na kupke!

pandi, my też mieliśmy problem z pieluszkami, mała uczulona na pampersy, zmieniliśmy na huggiesy i jest ok, a żeby szybko zeszła wysypka i zaczerwienienie 3dni pod rząd do kapieli dodawałam nadmanganian potasu, tzn odrobinkę w szklance mieszałam z wodą (bo to strasznie brudzi!!) tak żeby woda miala taki dość intensywny kolor różowy i dolewalam do wanny - jak ręką odjął...

ja znowu niewyspana... mała zrobiła mi taką akcję, że o 4.30 musiałkyśmy się kąpać... wypróbowałam Wasze metody na zrobienie kupki, stwierdziłam, ze jeśli przegotowana woda, masowanie brzuszka nie pomogą, rano dam jej czopka. O 1 w nocy obudzila się na karmienie i położyłam ją do łóżeczka, ale ona stekała kwękała machała rękami nogami, cholera nie szło spać! lulałam ją, sprawdziłam pieluszkę i nic! tak wytrzymała do 4-pora następnego karmienia, wtedy już położyłam ją na łóżku u siebie i zastosowałam starą metodę mojej mamy-położyłam jej termofor z ciepłą wodą na brzuszek... po pół godziny była calutka do przebrania i kąpania!!
wiec problem kupki mamy chwilowo z głowy :)

witam,
Agnie twoja Ada to jakby zdjął z ciebie skórę , powaga :-):-):-):-)

a mnie codziennie pomaga z kąpielą mąż i teściowa, ale , że wczoraj coś chyba choróbsko ją wzięło to tylko mężulo, a jak mały do tatusia się cieszył:tak::tak::-D:-D:-D:-D

u nas od kilku dni coś nie tak było a wczoraj wizyta u pediatry i wyrok: biegunka:-(, tak jak podejrzewałam.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
leków co nie miara Nifuroksazyd, Acidolac i smekta ale smektę podawać 2 godz przed innym lekiem i 2 godz po:baffled::baffled:, zrobiłam liste i zapisałam zadania w telefonie , żeby nie przegapić ani jednego leku.:baffled:
wszystko mieszam z mleczusiem i podaję strzykawką od panadolu:tak::tak:, ale i tak wypluwa co mu nie smakuje:-p. a najbardziej nie lubi tej smekty:-D
lekarz powiedziała, ze tylko ze względu, ze jestem na diecie białkowej to ta biegunka u niego tak szybko nie postępuje.
no i znowu ze szczepienia nici, ale po świętach to już mam nadzieje , ze dojdzie do skutku:sorry2:

ogólnie Kacperek nie jest marudny tylko czasem budzi się z płaczem bo go brzuszek boli:-:)-(
mały został pochwalony za piękne podnoszenie główki, lekarz powiedziała, ze jeszcze nie widział, żeby 8 tygodniowe dziecko tak pięknie podnosiło głowę, natomiast nie zdziwiłaby się gdyby miał juz 3 miesiące

jak go przewróciła na brzuszek to pierwszy raz w życiu zobaczyłam jakie ma wałeczki na pleckach:-D:-D:-D:-D:-D. ja zawsze kładę go w ubranku a podczas kąpieli nim nie manewruję:dry:. normalnie jak się urodził była taki chudziutki ale ładnie nadrobił, tylko, żeby nie za bardzo:szok:

dostaje doła jak sobie pomyślę:-:)-:)-(, ze muszę zostawić mojego kwiatuszka z obca osobą. a może pójdę na kilka miesięcy na wychowawczy:confused:

my dzis w domku siedzimy bo pogoda do bani. Moze pozniej na pol godzinki wyjdziemy do sklepu. Wczoraj wedrowalismy 4 godzinki:-)maly caly czas spal
teraz cos nerwowy jest...nie moze zasnac. dalam mu bebilona bo w cycckach po porannym obzarstwie nie mam nic:-(
zauwazylam na jego buzce czerwne krosteczki- kurcze mam nadz ze nie ma alergii. Oprocz tego ciagle mu sie ulewa....Cholera...
w nocy nie mogl zasnac ale jak juz usnal to spal 6 godzin. SZOK
co do zaparc to ja tez uwazam ze czopki sa super. Nie nalezy przesadzac z ich podawaniem ale od czasu do czasu nie zaszkodzi

Asia u nas wysypka u Kacperka skończyła się tym, ze ja nie jem nic pochodzenia krowiego:-(
byliśmy u kilku lekarzy i zdania są podzielone:baffled:. na wszelki wypadek nie jem nic z nabiału a jak mu wszystko zginie to dopiero zaeksperymentuję:dry:

a co do ulewania to się na zaś tak nie martw bo u ans było to samo a teraz juz nie pamiętamy o tym:cool2:

Moja przez kilka dni miała takie częstsze ulewanie, ale chyba jej przeszło... :-) A na twarzy z prawej strony też jej się krostki pojawiły, ale może zejdą... jak nie, to pójdziemy skonsultować.

reklama
krostek ciąg dalszy:happy2:
sa tez takie które pojawiają sie rano a w południe już ich nie ma:tak:, sądzę że to od rodzaju pokarmu które się zje, konserwanty lub sprawa uczuleniowa:nerd:

Do góry