reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Mam pytanko!

Jak tam wasze brzuszki?, bo ja wygladam na 4msc co najmniej, jestem drobna mialam plaski brzuszek a teraz :szok::szok:to dobiero 8tc a brzucho duze oj duze, moja siostra miala plaski do 3-4 msc. Chyba ze to ciaza mnoga:szok::angry:????
Chce dodac ze jem duzo owocow, malo slodyczy i nie objadam sie jakos bardzo

reklama
Anja78 to ja mam to samo ale to moze przez to ze cierpie na zaparcia dzisiaj kupiłam czopki i mecze sie od rana ale prawie nic to nie daje normalnie masakra prawie nie mieszcze sie w swoje ciuchy az boje sie co bedzie dalej

dzisiaj właśnie przeżyłam szok moje spodnie, w które wchodziłam bez problemu zrobiły się zaciasne, stanik ledwo zapiełam:confused2: Mam nadzieję, że szybko dostanę jakąś kase bo muszę bieliznę wymienić. Bo majtaski też jakoś dziwnie się układają. Jeżu to już tak szybko idzie. Miałam nadzieję, że tak szybko sie nie wyda. Bo chcę powioedzieć rodzince o fasolince w moje urodziny. Ale jak brzucho tak szybko rośnie, to się domyślą.
Już wczoraj prawie teściowa coś chyba wypatrzyła, bo pytała się czy coś się stało.
Jeżu ale mnie mnie mdli. Ide wyczyścić kibelek.
Czy jest moze domestos o jakimś przyjemnym zapachu?? Bo ten zielony wprawia mnie w jeszcze większe mdłóści.

Aaa zaliczyłam dzisiaj pierwsze pawie były już 3:sick::sick::sick: Masakra. Przeczytałam, że mdłości oznaczają, żedzidzia się rozwija, ale czy to musi być moim kosztem??
Dzwoniłam do ginekologa wizyte mam ma 18czerwca. Będe miała usg i zobacze wreszcie fasolinkę <jupi>

Ja mam mdlosci ale pawi jakos nie puszczam:dull: generalnie to samo brzucho sie przelewa, cyce mi wylaza ze stanika....wlosy kazdy w inna strone, nie moge ich ulozyc :-) wyczesane mamusie z plakatow i ksiazeczek o ciazy jakos maja przerobiony:-pwyglad, moja mama juz wie powiedzialam jej w dzien matki;-), ale kazalam trzymac jezyk za zebami by nie zapeszac, rodzince mojego chlopaka powiemy po 2-gim usg czyli jakies 2 tyg ale jak mi brzucho tak bedzie rosl, to moze wczesniej:nerd: ale wole byc pewna ze z "Krewetka" wszystko ok.

Dziewczyny, nie chcę zapeszać... ale u mnie minęły mdłości!
Boże, nareszcie można normalnie funkcjonować!
Tylko jeszcze to ogólne zmęczenie... Ale da się przeżyć!
U mnie już 10 tydzień, brzuszek widać, ale głównie wieczorem.
Ciuchy na razie jeszcze pasują, piersi mam jak przed ciążą (czyli porządnie wyssane przez starszaka), czyli ogólnie jeszcze nikt nie zauważył odmiennego stanu.

hej mamy fajny chłodny dzionek u mnie też nikt jeszcze nie zauważył że jestem ciężarna jak będzie tak jak w pierwszej ciąży to raczej do 7 miesiąca nikt nie zauważy tylko pomyślą że przytyłam jakieś pare kg ogólnie nie jestem szczupłą osobą więc te pare kg się rozchodzi u szczupłuch osób ciąza jest widoczna praktycznie od razu chociaż też nie u wszystkich jednakowo u mojej koleżanki widać już było brzuszek w 8 tyg a to dlatego że była bardzo szczupła dziewczyny z mdłościami spróbujcie zaraz z rana jak wstaniecie wrzycić coś do brzuszka zjesć jakiś jogurt najlepiej nie wstając z niego (kiedyś słyszałam na tvn styl ) czyli sniadanie do łóżka :-D brzuszek co prawda jakoś większy się zrobił ale to raczej jeszcze nie od fasolki prędzej to tłuszczyk :-):tak:bo jem dużo a może mało ale często bezprzer4wy ruszam buzią i na wszystko co zobacze mam ochote ale się chamuje bo w 9 miesiącu pewnie normalnie bym przez drzwi nie przeszła:-D:rofl2:

a mnie nic nie smakuje No tylko ser żółty.......ale i tak pewnie przytyje z 20kg jak ostatnio
mdłości mam nadal i niby tak jeszcze miesiąc..........super:nerd:

megi2008-- jak narazie to ty idziesz na pierwszy ogień może zostaniesz jeszcze grudniówką :crazy:

reklama
hejka.
wróciam do domku. No i generalnie nie było tak źle. W pracy okazało się, że robią jakieś remonty i dostałam laptopa i będe ten tydzień w większości siedzieć w domu nad projektami:tak:
Spotkałam się z siostrą ona urodziła w zeszłym roku i cwaniara sama się domyślila, że jestem w ciąży. A, że koffana urodziła synka dokładnie 27września 06, to troche mi doradziła. I na mdłości: biszkopty, wafle ryżowe, coślekkiego do przegryzania. Dała mi też na miary na ginekologa, którego ona miala. Zobaczymy najpierw ide do tego, którego polecił mi lekarz rodzinny. No i obiecała odłożyć dla fasolinki ubranka. Dostanę od niej też trochę ubranek ciążowych. I w ogule, to moja siostra ucieszyła się bardziej niż się spodziewałam. Myślałam, że będzie mi prawić jakieś kazania (bo czasem tak lubi) a tu gratulacje i dobre rady, dobre słowa.
No jestem teraz w domku, ale na 18 jade do szkoły, bo mam zacząć kurs na prawo jazdy, ale nie wiem jak to teraz będzie. Ale przecież ciąża to nie choroba więc raczej nie będe rezygnować:tak:

aOla za mną cały dzień chodzi żółty ser. Ale za każdym razem jak chciałam go kupić to była kolejka więc sobie darowałam.

A i jeszcze jak byłam w mieśćie i np. podnosiłam ręce w sklepie do góry to czułam takie dziwne napinanie się brzucha, myślicie, że to normalne??

Do góry