reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
B-Asiu ja mieszkam na 10 pietrze i juz nam sie przydazylo,ze nie dzialala winda!Dasz rade-tylko spokojnie.Tak jak Esti pisala-nie znosic tylko zjezdzac po schodach!Da rade robic to w taki sposob zeby dziecko w wozku nie skakalo :tak: Trzeba tylko to wyczuc i naprawde nie ma problemu!Wiec troche wiary w sukces i na spacerek :-)

U nas dzis jest paskudnie.Szaro,pochmurno i popaduje raz za razem :dry: Nie podoba mi sie to.Ale ta ustawowa godzinke na pewno spedzimy na dworze!W koncu maliznie sie to nalezy...(jak koniu owies hehe).

Pumi u nas dziecko rowniez musi dzielic lozeczko z kotem.Kot spi w nogach i nijak nie dalo sie go tego oduczyc.Nie wchodzi na "polowe Zuzi" wiec przestalam z tym walczyc.Tez sie poddalam po prostu.On bardzo na nia uwaza.Jest jego "oczkiem w glowie" dolownie.Ale mamy radoche jak ktos podchodzi do malej i nagle miedzy nima a dzieckie staje grozny kocur i "MIAU"-ostrzega co sie stanie jesli mala sie chociaz skrzywi...:-D

Wedlug tego nowego schematu(ktory zdaje sie Esti umiescila....i za ktory dziekuje-juz wisi na lodowce ;-)) dzieciom karmionym piersia tez sie podaje nowe produkty od 5 miesiaca.Ja mam tez gazetke,w ktorej pisza to samo.Chodzi o gluten-jak sie go wczesnie podaje to jest mniejsze ryzyko alergii.W kazdym razie moja corcia jutro konczy 4 miesiace wiec w poniedzialek jak bedziemy na szczepieniu zapytamy sie pani doktor czy to JUZ :tak:I czy mozemy zaczekac az powrocimy z majowki.Na wyjezdzie kombinowac...to nie bardzo wygodne.Mysle,ze w polowie 5 miesiaca jak zaczne jej podawac mafefke na przyklad to powinno byc akurat(bo ona ladnie przybiera na piersi...wiec chyba nie ma pospiechu?)Nie ukrywam,ze najchetniej juz bym jej cos dala...Nie moge sie doczekac...

Dziuba przestałam karmić bo mały sie zwyczajnie nie najadał moim mleczkiem:-(A i alergik mały i ja czego nie zjadłam innego niż ryż z marchewka ew. kasza to on zaraz miał wysypke...:szok::szok::szok:

wreszcie was doczytalam :-D
co za wstretny babsztyl:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: .ja naszczescie zawsze wchodze do sklepow z kamilkiem albo D. pilnuje go przed sklepem.:tak::tak:
Pumi tak wiem ze moga przyjsc na kontrole ,wlasciwie nieprzeszkadza mi to bo niemam zamiaru zaniedbywac pieska .zdziwilabym sie gdyby sobie tak oddali psa byle komu i niesprawdzili wogole jakie ma piesek warunki i wogole .
spisalam przepis na ciasto tez sprobuje zrobic. widze ze jest nas coraz wiecej na tym forum .jakis urodzaj na mamy styczniowe:-D:-D

W skutek paskudnej pogody zarzadzam dzien gospodarczy!!!Czyli-obiadek "tradycyjny"(moj mezus nie widzial kotleta od...nie wiem od kiedy),sprzatanie itp,spis rzeczy na majowke,wstepne pakowanie najwiekszych z nich(wozek i tym podobne lozeczka jada juz jutro wiec trzeba to wszystko przygotowac).No i w koncu nalezaloby wypisac zaproszenia i wyslac je do rodziny,u ktorej nie bedziemy sie pojawiac az do czerwca.

O Boooszsze....Wlasnie sobie uswiadomilam,ze w czwartek mam I sprawe spadkowa w sadzie...Az strach sie bac...Jak ja nieeee chceeee....Tzn caly czas sie zastanawiam dlaczego musze przez to przechodzic.Jakby nie mogli sie ze mna na spokojnie dogadac... :no::-(

reklama
Szypi niektorzy nie potrafia rozmawiac szczerze i na spokojnie co zrobic........a proponowalas im rozmowe????
Agne ten Twoj kierunek nie wydaje sie byc prosty...........co mozesz po nim robic ???:sorry2:bedziesz kompy naprawiac itp???bo to teraz sie bardzo oplaca zwlaszcza jak ktos jest dobry:tak:Majopa decyzja podjeta-gratuluje to nie nalezy do latwych posuniec:sorry2:ja jak wroce do pracy to nie wiem jak dlugo uda mi sie pokarm odciagac i karmic cycem-na jak dlugo starczy mi sil......:dry:dobrze ze kotki i dzieci sie rozumieja:tak:ale jak co chwile slysze lub czytam ze jakias biestia w postaci psa pogryzla kilkumiesieczne dziecko to az mi sie ryczec chce:-:)zawstydzona/y:taka to lipa ze na 18 jade podpisac umowe o prace:tak:juz sie nie moge doczekac chodz troszke sie denerwuje:zawstydzona/y:mleczko odciagniete czeka na Kubusia....mam tylko nadzieje ze zechce zjesc z butelki bo jak kiedys probowalismy to nie chcial -nie umial.....musze go zaczac przyzwyczajac zeby sie nauczyl jak ja bede w pracy:sorry2:powiem Wam ze czytam ten jezyk niemowlat i jest swietna ksiazka -duzo cennych rad tylko az nie sposob all zapamietac wiec czytam tylko pod katem Kubusia;-)

Do góry