reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Dziubutek nasz fifi bardzo rzadko ulewa a w dzień zasypia z pieluszką...Wieczorem mu nie przeszkadza..byle jedzonko było i jest happy..:-)
Dziewczyny jak to jest z plastrami . czy one rzeczywiście mniej obciążają wątrobę i żołądek niż tabletki???Ja długo brałam cilest i było ok. a dziś ginka zaproponowała mi plastry evra.. no i teraz nie wiem....mam jeszcze ok. tygodnia na podjęcie decyzji bo właśnie jem pierwszą luteinke na wywołanie @, bo jeszcze nie miałam...:szok:
Jakoś nie jestem do plastrów przekonana, czytałam różne opinie na ich temat..i chyba nic na siłe nie bede robić...
Czy wasze maluszki już śpią, bo nasz Fifi padł dziś, ledwo zdążyło mu się odbić po jedzonku..

Z tymi szczepieniami to mam szczescie,bo w tym poganskim kraju sa za darmo i na pneumokoki i meningokoki.
Mnie tez dzis zatrzeslo jak czytalam o tym sk.......u. Jak tak mozna? Wlasnej corce:no:
Mojemu Maksowi jeszcze sie nigdy nie ulalo,raz tylko puscil pawika,ale takiego jak na filmie,chlusnal chyba na dwa metry,a pozniej sie smial zadowolony:-)
Ja tez zaczynam sie zastanawiac nad antykoncepcja i sama niewiem co wybrac.Koszta nie graja roli bo tez jest wszystko za free,ale wybor ogromny i metlik w glowie.

Dziubutek Stas ma super date urodzin! a moj tatus ma na imie Stasiu-bardzo ladnie:tak:moj Kubus rzadko ulewa chyba ze jak go przebieram zaraz po jedzeniu badz jak robi kupke i podnosi nogi i uciska sobie brzuszek:dry:
Majopa otorz plastry maja swoje plusy i minusy.plusy to to ze faktycznie nie obciazaja zoladka i watroby gdyz hormony sa wydzielane z plastra-sa to tzw. plastry transdermalne czyli przeskore zostaje uwalniania substancja prosto do krwiobiegu z taka sama czestotliwoscia .skutecznosc jest taka sama jak tabletek anty.fajne jest tez to ze zmenia sie je co tydzien.za kazdym razem trzeba go przykleic w innym miejscu.poza tym hormony do krwi dostaja sie czybciej niz uwalnione z tabletki i tez w wiekszej dawce dlatego nie sa one przeznaczone dla kobiec ktore musza miec male stezenie tych hormonow.minusem jest to ze plastry moga sie odkleic,brudzic dlatego trzeba z nimi uwazac czy na basenie itd. niestety tez nie chronia przed chorobami przenoszonymi droga plciowa.no i to co najbardziej uciazliwe to cena!!!!!bo w opakowaniu sa 3 plastry i kosztuja 60-70zl i starczaja na 1 miesiac .........tyle co wiem to napisalam zycze udanej decyzji:tak:

Majopa na pewno mniej obciazaja watrobe jak tabletki!;-)Kamalodz zazdroszcze bo ta anty to masakra wybulic sie mozna.......a czlowiek chce tylko z glowa zyc......a nie robic za hurtownie dzieciaczkow:sorry2:Nanina ten Twoj synus to nrmalnie klon mojego:-D

reklama
Czesc dziewczęta, juz jestem uff. Mały umęczony jak cholera az mi go szkoda ale juz po wszystkim, teraz tylko relaksik.
Moje dziecko je od tygodnia czasu litr mleka dziennie i przytyło................100 gramów:-p. Tylko jak to moje ma przytyc jak mu w głowie non stop zabawy, wygłupy, ciagle wyma****e rękoma gada - ja czasem nie mam siły to samo mowi moja mam jak zostaje z nim na kilka godzin i to samo usłyszałam od tesciowej:rofl2: - ze one tez nie mają siły bo Dawis domaga sie zabaw.
Nanina kupiłas Maxowi taką samą czapule jak ja dla Dawisia z 3 tyg temu, są po prostu super.

Do góry