reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Park Branickich jest jednym z najcenniejszych ogrodów barokowych w Polsce.

1643.jpg
Urządzony w stylu francuskim, zdobiły go bukszpanowe partery, strzyżone grabowe szpalery, rzeźby, altany, kanały, kaskady i fontanny. Od 1997 roku na podstawie bogatego zbioru ikonografii, starych map Białegostoku, spisu inwentarza dokonanego po śmierci Jana Klemensa Branickiego i przeprowadzonych prac archeologicznych, odtwarzana jest pierwotna kompozycja i wystrój ogrodu.

reklama
Park Planty jest obiektem zabytkowym znajdującym się w sąsiedztwie Parku Branickich w Białymstoku.

1646.jpg
Powstał on w latach 1930-1938 według projektu Stanisława Gralla. Modernistyczną kompozycję podkreśla szeroki prospekt osi głównej. We wschodniej części znajduje się różanka - rozplanowana na 4 poziomach. Na najniższym poziomie wybudowano prostokątny basen, przy którym po II wojnie światowej postawiono rzeźbę Praczek, dłuta S. Horno - Popławskiego. Atrakcją Parku jest fontanna - wyposażona w liczne kolorowe reflektory. W dni świąteczne i weekendy odbywają się tam iluminacje świetlne, które przyciągają mieszkańców i turystów.
Ma prawie 15h

Super park, a wy z Oliskiem cudnie wygladacie, jak zwykle;-)
to tez moj ulubiony styl na takie wypady dzinsy, tshirt, sportowa marynarka i baletki

wiekszosc ciuszkow z H&M oraz smyka;-)

Załączniki

• P1000289.JPG
    P1000289.JPG
    62,8 KB · Wyświetleń: 27
  • P1000303.JPG
    P1000303.JPG
    54,7 KB · Wyświetleń: 32
  • P1000296.JPG
    P1000296.JPG
    65,8 KB · Wyświetleń: 30
  • P1000293.JPG
    P1000293.JPG
    64,5 KB · Wyświetleń: 32
aaaaa to dlatego wydajesz sie jakbys miala ze 2m:szok: jak ty w tym chodzisz na spacery z wozkiem, ja na szpilach to jedynie do knajpy, posiedziec na d...:-D

Anja mam 170cm wzrostu. a obcas stabilny................na codzień chodzę w niższych.......4, 5 cm.a najwyższe moje maja 11cm.......sandałki na lato.........w tamtym roku nie chodziłam z wiadomych przyczyn....a teraz............ .ciekawe czy z wprawy nie wyszłam;-)

Ciekawe czy Agnie udała sie majówka i czy bezpiecznie wrócili do domku

Zmykam luli.............przespanych nocy wszystkim życzę

Albi - przykra wiadomosc:-(
Anja- historie twojego taty juz kiedys slyszalam- wspolczuje i gratuluje sily!!!:-(
Basia- slodziak z twojego syneczka.
Esti- cudownie tam jest- szkoda ze tu nie ma tak uroczych miejsc:baffled::baffled::baffled:
Co do obcasow- to ja podobnie jak Anja- tylko jsk jest malo chodzenia lub duzo siedzenia je zakladam.
Dzis jak P wyleczyl kaca pojechalismy za miasto na grila do znajomych. Zal mi D bo od dwoch dni ma totalnie rozwalony plan dnia- biedactwo sie meczy i nie moze porzadnie wyspac. Dobrze ze od jurta wpadamy z powrotem w rutyne- wiec moje najukochansze dziecie wyspi sie porzadnie i pospacerujemy jak sie nalezy

Załączniki

• 4 maja (23).JPG
    4 maja (23).JPG
    172,7 KB · Wyświetleń: 37
  • 4 maja (15).JPG
    4 maja (15).JPG
    163,8 KB · Wyświetleń: 39
  • 4 maja (22).JPG
    4 maja (22).JPG
    512,8 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Albi on już teraz nie przybiera tak szybko, on przybral tyle na początku bo moje było do kitu a teraz już powolutku sobie z waga idzie, po prostu je po 150 co 4 godziny a jak marudzi to w przerwach dostaje herbatki, rano jabłuszko a wieczorem zageszczone. No to Wiktor tez tak ma 66 cm ale to moje mierzenie to troche niedokładne jest i waga pewnie tez nie. Ale to moze byc tak jak mowi Basia poprostu bedzie szczuptutki, po mamusi :-)

Esti swietne fotki J a ty taka szczuplutka ahhhh…

Pumi swietne fotki a ten zachod słonca to tez zrobione ?? taki sliczny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry