reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Anja masakra jest w naszym kraju przykro mi ze Twoja corcia nie doczekala sie dziadziusia........to straszne jakie czasem rzeczy ludzi spotykaja i nie wiadomo czym sobie na to zasluzyli :dry:Albo strasznie mlody!!!!!!!!!:-(

Ale jednak lecza i ratuja nawet w naszych szarych korytarzach, lecza jednak mase ludzi za darmo, w stanach wywalaja ze szpitala z rachunkiem dlugim jak papier toalet i "se" umieraj:crazy: ja nie dalam ani centa lapowki a trafialam na fantastycznych, pomocnych lekarzy i ANIOLY pielegniarki, ktorych nie zapomne d konca zycia:tak:nikt mnie nie odeslal do domu chociaz prosilam o CUD, nie mgli go odratowac ale dali probowali i to kilka razy;-) wiec slowa zlego na temat pielegniarek nigdy nie powiem, nie maja lekarst, pieluch, nawet czasami waty ale za poswiecenie i swoja prace PODZIWIAM;-)i to za 1200 miesiecznie, najciezza praca na swiecie!

Anja współczuję.....to straszne patrzeć jak ukochana osoba umiera w bólach..moja prababcia tak umierała.miała raka jelit.a ja byłam z nią bardzo zżyta........trzymałam ja za rękę jak umierała i miałam 16 lat
A śniadanko rewelka.........ja poproszę o przepis na bułeczki i chlebek....skarb ten Twój Luki:tak:
Albi współczuję także.....a może on coś załapał w Bali?

Basia to faktycznie niedaleko jakieś 20 km od mojego miasta.

li-14300.png

Ja też złego słowa na pielęgniarki nie mogę powiedzieć, bo na intensywnej terapii Olisiem zajmowały sie cudownie i nazywały siebie "cioteczkami":-D
Nie dziwię sie,że strajkują......pracują po 12 godzin albo i dłuzej za darmo prawie

no wlasnie Anju ale nie wszedzie tak jest...........np w klinice gdzie bylam z kuba trudno im zalatwic lozko dla mamy swiezo po porodzie bo niecaly miesiac i kazali spac 2 noce na podlodze a karmic na twardym krzesle z drewna a tylek bolal ze masakra:no2::sad:lekarz fakt cud ale pielegniary??sama musialam wszytsko robic nawet probki moczu wlewac do pojemnika w lodowce u nich gdzie maja inne probki pacjentow a moim zdaniem nie powinnam miec tam wstepu i grzebania a jakbym sie pomylila????albo cos zbila???jeszcze zasrana oddzialowa wyganiala mnie na spacer jak przyszedl do mnie Ł twierdzac ze przy dziecku moze byc jeden rodzic......ja ja wysmialam i powiedzialam ze sie 2 doby nie widzielismy ze ja i dziecko za nim tesknimy i tez musimy pare spraw obgadac i ze nigdzie nie ide!!a poza tym ja jestem jako jedno z moim dzieckiem bo je karmie i nie bedzie zostawial kuby na pastwe losu zeby mnie szukac szwedajaca sie po korytarzach kliniki po to abym przyszla nakarmic synka!!!!!!!debilka :wściekła/y:a tyle zupy im zostawalo i innego jedzenia bo dzieci nie zjadaly i widzialam ze to wszytsko szlo do smieci........nie mogly dac talerz zupy????:no:znieczulica totalna

KAma przykro mi........

wiecie na pewno sa tez zlote pielegniarki takie z powolania a nie takie co siedza i odwalaja ........najlepiej jeszcze wysluzyc sie innymi,,,,,,
Anja dobrze masz:tak:ja wiem o czym mowisz bo moj Ł jak ja karmie Kubusia przynosi i daje mu wytaminki i robi nam sniadanko do lozeczka:-)codziennie:-)tylko ja chlebka nie pieke:zawstydzona/y:

foccacia bardzo latwa
zaczelam prowadzic blog z przepisami ;-)

400ml cieplej wody
2 1/2 lyzeczki drozdzy instant( takie zielone opak dr oekters)
1/4 lyzeczka cukru
50 ml oliwy z oliwek
i troche do opdzlowania chlebka na koncu
600g maki
3/4 lyzeczki soli

oliwki, rozmaryn, bazylia co sie lubi

mieszamy ciepla wode z drozdzamii cukrem czekamy 5min az zacznie sie babelkowac- fermentacja, dodajemy make, sol, oliwe i wyrabiamy 10 min, potem robimy kulke i odstawiamy na rosniecie pod wilgotna sciereczka w cieplym miejscu na 2 godz.

jak ciasto urosnie ugniatmy przez minutke, walkujemy na placek do foremki ok 30/40wylkadamy foremke papierem do pieczenia i smaryjemy oliwa i odstawiamy na 30 min aby odpoczelo:)))
na placek kladziemy, oliwki, rozmaryn(fajnie pachnie) bazylke i troche soli piekarnik ma byc bardzo goracy 200-240C pieczmy do 30min abo az sie zarumieni:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
super latwe i bardzo dobre

a przykry temat szkoda każdego, kto tak szybko odchodzi.
ja dzisiaj poszalałam na zakupach dla małego ale juz w tym miesiacu wiecej nie wydaje na zabawki i ubrania bo ma wystarczającą ilość a rozmiar 74 raczej wystarczy juz do końca lata. Potem powklejam co nowego ma maluszek.

reklama
Salik z tego wszystkiego zapomniałam powiedzieć, ze Wiktorek wygląda przeuroczo i taki poważny Pan ;-). Jak ty to robisz, ze dajesz 150 ml 5 razy dziennie i tak ładnie tyje. Moj je 160 ml x 7 razy dziennie i waży jak kurczak.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry