reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Własnie z siłowni wróciłam ciesz sie bardzo bo moje dzieci były bardzo grzeczne 1,5 godziny pocwiczyłam czuje sie rewelacyjnie.Amelka ma gorączke jak dostanie nurofen to na 6 godzinjej zbije.
Do ilu może być temp przy ząbkowaniu Amelka na 38stopni.Zaczeło padać moje kochanie zmoknie bo do pracy rowerkiem jezdzi a ma do pracy jakies 5 kilometrów i jeszcze chodnik dla rowerów do samego Turku.A ja daje ogórka zielonego ale sporadycznie Amelka woli kiszone.

reklama
Celinka uwielbia kiszone ogórki. A zielonych ogórków nie wolno łączyć z pomidorami i innymi warzywami które mają masę wit. C. Czyli do surówek się nie nadają.

Ja tez nie dawałam grochu i fasoli-są wdyzmjące.Jeszcze poczekam z tym:-)
tak to ej wszystko-kiszone ogórki tez lubi-bo kwaśne, one zdrowe bo zawierają zdrowe bakterie.za to kroniszony są zakazane naszym dzieciom ze względu na ocet
Oli uwielbia zupkę dyniowa, pomidorową i ogórkową

Ogórek konserwowy, zielony czy kwaszony? - Żywienie - - Onet.pl Dziecko
Ja fasolę moczę całą noc, zlewam tą wodę i wstawiam w nowej do gotowani, jak się zagotuje to scedzam i zalewam, nową wodą i tak 3 razy za 4 razem już gotuje, tylko fasole soli się jak zmięknie bo inaczej długo się gotuje.

Ja fasolę moczę całą noc, zlewam tą wodę i wstawiam w nowej do gotowani, jak się zagotuje to scedzam i zalewam, nową wodą i tak 3 razy za 4 razem już gotuje, tylko fasole soli się jak zmięknie bo inaczej długo się gotuje.

A co to za znaczenie....i tak i tak będzie wzdymająca heheh

Ja tam na razie poczekam..a inni jak sobie chcą;-)

A co to za znaczenie....i tak i tak będzie wzdymająca heheh

Ja tam na razie poczekam..a inni jak sobie chcą;-)
Właśnie nie wzdyma, zawsze tak gotujemy.
Ale jak chcesz to Twoja decyzja:-D
Moja niunia polubiła żurek, myślałam że nie będzie jej smakował bo dużo czosnku dałam a ona się zajadała, tylko białkiem pluła:-) Sukces bo nie lubi jajka, a zjadła żółtko.

Oli uwielbia czosnek, cebule-odkąd skończyl 6 miesięcy to dawałam mu do zupy

Pierwszy raz się spotkałam ze im więcej razy wypłuczemy to będzie mniej wzdymąjaca...........moze i tak
Ale na pewno wszystkie składniki odżywcze zostaną wypłukane i będzie bezwartościowa fasola.
Najzdrowsze jest gotowanie na pazre lub w małej ilości wody

Ostatnia edycja:
Kiedy ta wiosna wkońcu będzie, zimno dzisiaj u nas, byliśmy godzinkę na zakupach tylko, musiałam małemu kupić większe body i rajstopki lżejsze bo już powyrastał z wszystkiego!!! w tym moim mieście to już naprawdę nie możn nic kupić szukałam wszędzie i dostałam body 3 sztuki tylko w Oliviera rozmiarze, wszystko wykupione!:szok:
a potem była u mnie moja stara psiapsiółka, musiałam jej wszystko o ślubie powiedzieć, bo latem wychodzi za mąż i jeszcze wszystkiego nie załatwiła!!!
Oli już fasole jadł, jest np. z bobowity obiadek warzywa po meksykańsku i jest tam czerwona fasola!

Nina mój też jadł ten obiadek i nic mu nie było_Ogólnie jeszcze się nie zdarzyło żeby kiedykolwiek mu coś było po zjedzeniu jakichkolwiek nowości.Z zup uwielbia pomidorową i krupniczek.Inne też zjada ale z mniejszym entuzjazmem.:-D:-D
A ja dziś dostałam wreszcie mój rower (nie chwaliłam się Wam ale mąż po wielkich namowach kupił mi stacjonarny rower treningowy) i od dziś zaczynam.Może szybciej uda mi się zrzucić te moje zbędne kilogramy.:tak::tak:

reklama
Oli tez je wszystko i nic mu nie jest!
pam fajnie, mozesz sobie w pokoju jeżdzić hi hi :-D my tez kiedys mielismy taki rower ale moja mama go sprzedała bo jej zawadzał oczywiście teraz żałujemy!!! też bym sobie pojeżdziła! miłego pedałowania :-)

Do góry