reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
az mi sie kawy zachcialo otej godzinie
no ja wlasnie sobie podskoczylam do mojego lokalnego starbucks'a i chlapie swoja latte:-) o prawie piatej po poludniu....
moje dziecko dzisiaj ladnie jadlo....rano o 5.45 sobie wypil 180 ml mojego mleczka, o 9.30 zjadl francuskiego tosta z bialym serem kremowym i truskawkami, na lunch o 12.30 zjadl brazowy ryz z upieczonym indykiem, sosem i gotowana marchew z fasolka zielona - mam takie talerzyki/tacki i w nich sie miesci dokladnie 200gr., a teraz zjadl spora miske makaronu gruboziarnistego z roztopionym zotlym serem i salatke z banana i mango. Przed spaniem jeszcze pewnie lyknie cos od naszego obiadu...przyznam ze olis je mniej niz on!Olis wlasnie siedzi i jeszcze sie grzebie ze swoja porcja makaronu........a mlody juz zapomnial ze jadl:tak:

reklama
dzisiaj miałam u siebie pokaz tupperware znowu hi hi ale sie w to wciągnęłam juz babke namówiłam i ona też robi pokaz we wrześniu! ale co posiedziały sobie babki przy kawce i placku, pogadały potem mała konsumpcja ( karkóweczka w sosie słodko kwaśnym z kasza i sałatką) zamówiły co nieco ja dostałam prezenty było miło po prostu!!!:tak:
jutro rano poznań mnie czeka za 3 tygodnie wesele mojej siostry jedziemy naszym panom garnitury kupić:tak:
miłej niedzieli wszystkim zyczę:-):-):-)

wiesz co pati on nie chce swojego "sztucznego" a krowie i owszem, platki pycha no i kakao ale krowie z kartona to jeszcze wiekszy syf .... a do swierzego od krowy raczej trudno w katowicach, no a ja do kawki czy tak napic sie to z kartona zimnie wale :-) uwielbiam mleko moge karton naraz wypic :-) , ale zjada jogurty i serki homogenizowane rozne i ze zbozami i inne,jesynie nie jada sera zoltego, wiec sie nie martwie nie lubi to nie i tyle, raz ze dla mnie wygodniej bo za te pieniazki moge mu kupic cos innego dobre no i ze nie trzeba z niekapkiem latac, bo wiki od kad odstawilismy smoka nie chcial pic z butelki, przestawil sie na niekapki i soczki i wode w tych takich butelkach z ustnikiem.
No to jak lubi serki to niech nie pije:-) Moja sera w ogólw nie je więc niech pije chociaż swoje mleko. Z kartonu też lubi, ale dostaje sporadycznie, jak chce moje płatki:-D:-D
dlatego jagna nie mozna dziecku ulegac w takich histeriach ale kazdy robi jak chce....

Wiki mleka nie chce wiec nie bede go zmuszac mleko to nie picie tylko posilek tak to sie zalicza pozatym sama bym sie w taki upal mlekiem nie poila, trudno, tak jak synus pawimi my juz daaaawno nie mamy dzieciecej diety wiki zjada wszystko z nami i tyle, tak chcial tak ma, nie wcisne mu na chama kaszy skoro nie chce, nawet mi to nigdy nie smakowalo ....
wlasnie pizza sie robi w picu i bedzie wcinal na kolacje :-)

u mnie burza od 4 godzin, dobrze ze rano skorzystalismy i spacerek byl ...
Aga nie dało rady inaczej pół godziny wyła:wściekła/y:
Dobrze że ją przebrałam, bo w piątek u lekarza byliśmy, bo mała kaszel miała, okazało się że ma anginę ropną, jest na antybiotyku, ale już lepiej. Ciekawe co by było jak by dłużej popłakała, może to nie była przyczyna choroby, ale przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia, że to przeze mnie.

U nas strasznie gorąco, rano była mega burza, rzeka drogą płynęła.

zgadza sie! moje kolezanka ma corke ktora w wieku lat 4 prxebiera sie po szesc razy na dzien:-):-):-):-):-)
Pawimi nie strasz, moją ostatnio napadło na sukienki:-):biggrin2:, całe szczęście ma ich troszkę.
[quote=ewa_adu ]
Czy Wasze maluchy łażą jeszcze z nieszczęsmymi pieluchami? Mój się strasznie odparza w te upały, mimo, że mamy Pampersy a one są raczej cienkie. [/quote]
Moja też nosi Pampersy i jakoś się nie odparza, ale najczęściej lata w sukienkach, ale chłopaka trudno w je ubrać, może mógłby latać w samej koszulce i pampku

Ostatnia edycja:
widze nina ze zrobila sie z ciebie pani businesswoman:)))))tak trzymac, jak cie to ciesze i przynosi korzysci to jasne! U nas tez te pokazy sa w "modzie", moze tupperware juz niekoniecznie ale inne wynalazki w ten sposob sa sprzedawane, znam kobiete ktora calkiem niezla kase na tym czesze a przy okazji jest to praca w formie bardziej zabawy.
jagna - nie strasze ale niestety kolezanki z corkami opowiadaja mi o swoich "problemikach" niby ku przestrodze i troche z zazdroscia ze mam synow to i takich problemow nie posiadam :) Dziewczynka o ktorej wspomnialam to mama sie skarzyla ze ma przez nia sterte prania dzien w dzien!

widze nina ze zrobila sie z ciebie pani businesswoman:)))))tak trzymac, jak cie to ciesze i przynosi korzysci to jasne! U nas tez te pokazy sa w "modzie", moze tupperware juz niekoniecznie ale inne wynalazki w ten sposob sa sprzedawane
pawimi dla mnie taki pokaz to jest odskocznia od codzienności i monotonii dnia powszedniego:-) jak się nie pracuje tylko siedzi w domu to sie to z czasem bardzo znudzi a taki pokaz w miłym towarzystwie to coś innego:tak:
Garnitury kupione uff mamy juz prawie wszystko na wesele tylko jeszcze buty kupimy i koniec, po drodze do poznania mały nam zwymiotował najpierw na swojgo tatusia a potem na mnie wszyscy brudni i smierdzący:no: musiałam sobie kupić spodnie i małemu też bo czuć od nas było:-D

nina i jak maly ? uwazaj zeby to nie bylo przegrzanie jakies ... albo nawrot jelitowki
Aga mały w porządku, przed wyjazdem wypił mleko a w czasie jazdy jadł paluszki a on wogóle teraz nie gryzie tylko łyka i tymi paluszkami zwymiotował bo chyba mu stanęły i go wytrzęsło. potem było ok. ale po południu mieliśmy wypadek mały wyleciał z kojca podciagnał sie tak, ze sie wychylił i wypadł na szczęście nie było wysoko i twardo ale guza ma a ja ryczałam godzine bo to widziałam i nie zdażyłam go złapać!:no::no::no: szok ja ja się wystraszyłam!!!:szok:

nina moj maly ma szrame przez cale czolo, nos zadrapany i policzek wyglada jak maly rambo i nie placze z tego powodu, wiem ze sam sobie krzywdy nie zrobi byle nie bylo krwi .... dziecko musi sie swoje naprzewracac, nawspinac i wlazic gdzie nie trzeba....

reklama
moj wprawdzie jeszcze ran i blizn nie ma...ale skacze po wszystkim czym sie da, od razu pakuje sie na stol w kuchennej jadalni, na dole w bawialni non stop po szafkach i lawkach chodzi ....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry