reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Dzięki kobitki, trochę mi się porozjaśniało w głowie, bo już zupełnie byłam skołowana.
Jutro się dowiem czy mnie przyjmą na to 3D, a jak jutro już nie będzie czasu to zapiszę się na tydzień później. Tylko tak już bym chciała zobaczyć dzidzię:-( i czy to chłopczyk czy dziewczynka, że jak będę musiała jeszcze tydzień czekać, to mi będzie przykro:confused:.

Jakiś dziwny ten facet w recepcji. Mążuś najpierw zapisał nas na zwykłe, ale powiedziałam że chcę 3D. WIęc jak tam zadzwonił, żeby zapytać czy to jeszcze możliwe (na 3D trzeba więcej czasu) to go facet zaczął zniechęcać twierdząc że tak wcześnie to nic nie będzie widać. Bez sensu. Ja nie chcę super sesji zdjęciowej, tylko dokładny wizerunek dzidzi, zdrowej i z wiadomą zawartością między nóżkami. A jak mam do wyboru zobaczyć to normalnie lub w 3d to wolę w 3d. Nie będę przecież robić usg najpierw normalnego a za 2 tyg 3d.:baffled:

ojej chyba 2 godziny czytalam to co nadrukowalyscie.....
Helenko ale masz super tescia, noralnie zabilabym takiego dupka.... nie przejmuj sie tym, ze o czyms zapominasz, to w ciazy normalne, ja czasem cos mowie i za chwile zapominam o czym mowilasm i do czego zmierzalam, nie potrafie jednak pojac jak moglas wziasc sie za kopanie ziemniakow... chociaz z drugiej strony- ja dzis mylam okna, bo zanimbym sie doeczkaala jak zrobi to D... to chyba bym urodzila wczesniej..... tez tak jak Tobie, po duzych emocjach snia mi sie jakies zboczone sny.... nie powiem, ze czasem sa bardzo przyjemne... hihihihi....
Sylka ja uwielbiam darta, wiesz dalas mi dobry pomysl, chyba tez kupie sobie do domu, bo pozniej nie bede nigdzie wychodzic do ludzi i bede sie nudzic.....
spodnie ciazowe polecam w H&M- maja duzy wybor.... a co do grzybow, to moj tata jest zapalonym grzybairzem, byl wczoraj ale przyniosl ledwo na zupe,ale jak byl w piatek to duzo przyniosl, bo Mamusia zaprawiala.... chociaz duzoby wiecej bylo, bo byly robaczywe.... a co do Niemca... hihihi.... i adoratorow, to fajnie jak takowi sa, bo zawsze wtedy jest lepiej... jakos wiecej sie o siebie dba...
Szczypawko a czy Twoj maz ma dzieci?! wydaje mi sie, ze jego eks zona jest podobn ajak eks D, tylko, ze eks D chce odzyskac D, bo tak sie jej teraz wymyslilo...
ale sa obie ci..mi, bo powinny sie odsunac, a one jeszcze bardziej sie wpiepszaja...
a Twoj maz jak reaguje na jej telefony?! mi tez chce sie czesto spac, nie raz mam takie dni, ze moglabym wogole z lozka nie wstawac...;-)
Esti no to Ci ekolezanka fajnie urzadzila.... 2 luty... ale dasz rade zobaczysz.... a co do bananow- tak jak ktos wczesniej napisal, teraz to juz nie powinnysmy jesc, bo wywoluja skurcze, dopiero po 38 tygodniu, zeby przyspieszyc porod..... o zgrozo jak ja nie lubie tego wyrazu PORÓd... hiohihihih
Asia S musze sprobowac sok zurawinowy... slyszlam, ze mozna tez na mocz zazywac witamine c... dobrze, ze sie na babke wydarlas,a nie rozwalilas auta, bo byloby nie ciekawie..... hihihihi

Myszorko wspolczuje dzisiejszej nocy... ja coraz czesciej przyzwyczjaam sie do tego, ze nie bede spala jak chce i kiedy chce.... czeka to kazda z nas.... uj....
zrobilas mi smaczka tym kurczaczkiem z warzywami..... mam nadzieje, ze juz smacznie i szczesliwie chrapiesz po szczesliwym wieczorku z mezolkiem.....
Agnie to stres zwiazany z slubem oslabil Twoj organizm, lez i kuruj sie i wykorzystuj mezulka.... co do moejje sytuacji masz racje... zreszta jak kazda z Was i bardzo Wam za rady dziekuje... i wsparcie przede wszystkim, bo chcoc takie wirtualne ale dla mnie bardzo wazne.... :tak: Agnie a co do snu... hm.... ponoc w snach ujawniaja sie nasze ukryte pragnienia- hihihihihihi... zartuje

Momi Twoje podejscie do mazlestwa czy zwiazku bardzo mi sie podoba, chcialabym tak mocno w to wierzyc, ale nie da sie... chyba, ze radzisz, zeby najpier uwierzyc znowu,a pozniej poczekac, bo cuda sie zdarzaja?!

Pandorax- sen mialas okrony....przepraszam juz o nim nie przypominam.... a co do bolu to tak jak Ci dziewczynki pisaly to moze byc zastoj na nerce, ale ja tez mam takie bole czasami, a zwiazane to jest z zaparciami, wzdeciami, ktore co kilka dni nie daja mi spokoju...... i tez kuje mnie tak jak Ciebie wtedy... ledwo co ide....a co do usg 3d to rozmawialam o tym z moim lekarzem i powiedzial, ze zeby sprawdzic czyz dzidzia jest wszystko oki, czy jest zdrowa itp, trzeba czekac do 24 tyg, bo twedy juz wszystko jest wyksztalcone i mozna wszystko mierzyc itp.....

Madzka witaj spowortem, amm nadzieje, ze uz dobrze u Ciebie i dzidzi....

Pumi super zakupki....

a ja uciekam lulu, bo wykonczona jestem....
powiedzialam D,ze nie pozwole na taka sytuacje, a On sie zaczla po mnie drzec... jemu chodzi wylacznie o corke, ale nie widzi ze ta c..pa kombinuje.... naszczescie mam oparcie w D rodzinie bo oni jej nienawidza,.... D sisotra nie chciala si e znia wogole spotykac i nic od niej nie chce, ale wiecie ona jest na tyle perfidna, ze napisala jej dzisiaj ze jutro ja odwiedzi,a wie, ze D siostra siedzi z Maluszkiem w domku.... ja sie do d nie odezwe teraz pierwsza... zobaczymy co dalej....ale sie nie dam.... tylko czy starczy mi sil?!!?!?!?

dziekuje dziekuje dziekuje Wam
dobranoc

o ho ho- dzidzia - ty pisarka powinnas byc. mi sie nie udalo doczytac wszystkiego z dzisiaj ale post Dzidzi - mi wszystko stresil.
moja dziecina od wczoraj mniej ruchliwa:-(
co do tego zoltego kombinezonu- to na poczatku mi sie nie podobal jak zaplacilam za niego. pojechalam jeszcze do innego sklepu i zobaczylam bardziej stonowane- blekitne, rozowe i biale i zalowalam ze kupilam ten zolty. a za godzine stwierdzilam ze super jest - dlatego ze inny niz cala ameryka nosi- moja dziecina bedzie sie wyrozniac hihihi
nie wiem co wam jeszcze napsiac- bo chyba Dzidzia wszystko zawarla co ja bym chciala napisac

Dzien dobry mamy..
Pandorax- ja miałam tez takio ból po lewej stronie i tez bolało jak sikałam...Powiedziałam lekarzowi a on mi na to,że najprawdopodobniej dzidzia uciska i tak moze sie dziac...Tak było przez kilka dni i przeszło. Ale gdyby nie przeszło to ja chyba poszłabym do lekarza od nerek...
Esti- dzieki za przepis na sok przeciw bolom gardła. Własnie dzis obudziłam sie z drapaniem w gardle i katarem...wypróbuje ten sok...nie wiem jak to zniose bo nie znosze oliwy z oliwek i samych oliwek....A ostatnio lubiłam....:baffled:
Pumi- cudne te ubranka. Ty to juz chyba ubrałas malenstwo na kazda pore roku, na deszcz, słonce i snieg...:-D

reklama
Dzień dobry :cool:

Pandorax ja w prawdzie na badanie 4D chodzę ale na pierwszym byłam w 12tc i juz było widać całą dzidzię dokładnie,bużkę i nawet zalążki paluszków....ooooh!:-) jak sobie przypomnę to od razu mam łzy w oczach ze wzruszenia:-) Teraz byłam 2 tygodnie temu ale się dzidzia na złość rodzicom pupką odwróciła i nie chciała pokazać płci więc nie nastawiaj się,że będzie widać na pewno....ja byłam tak nastawiona i jak się okazało,że nie da się zobaczyć to z męzusiem wyszliśmy z gabinetu zataczając się ze śmiechu....

Dzidziu mój mężuś właśnie nie ma dzieci z eks.Jesteśmy w o tyle lepszej sytuacji....A jak reaguje?Może powiem tak....Ona ostatnio wydzwania do niego przynajmniej raz w tygodni,że przyjeżdża do naszego miasta,że jakaś poczta jeszcze do niego przyszła jak się wyprowadził (kurrrrr.... tak nagle?po takim czasie?!i ja mam w to uwierzyć?!chyba tylko jakieś bzdury reklamowe bo nie wiem co to by mogło być po 2 latach ponad....) i że ona go zaprasza na kawkę gdzieś w mieście to sobie pogadają itd...On notorycznie odmawia.Ale koleżanka nie daje za wygraną i np.dzwoni do niego 2 godziny póżniej,że jej się samochód zepsuł i ona sobie bez niego nie poradzi.Ale się wymigał i nie pojechał :-)
W każdym razie mężuś w ogóle do niej nie dzwoni.a telefony od niej odbiera niechętnie i z każdym smsem od niej do mnie przychodzi żeby mi pokazać(nie jestem do końca przekonana czy dobrze robi bo czasem jak czytam to krew mnie zalewa).Ja naprawdę nie mogę na mężusia narzekać....Codziennie mi robi śniadanko(ja jestem nieprzytomna rano) i jak się nie pozbieram to przynosi do łóżka....No rozpieszcza mnie bardzo :-) Ja bym mu rozwodu nie dała...

Do góry