pumi
Styczniowe mamy'08
fargment z gazety " mamo to ja"
Moje dziecko jest w brzuszku bardzo ruchliwe. Boje sie, za zaplacze sie w pepowine. To jest chyba niebezpieczne?
'
prosze sie nie martwic. Pepowina jest na tyle dluga, ze plod w nia owiniety moze bezpiecznie sie urodzic. Zreszta wiekszosc dzieci tak lwasnie sie rodzi! I nic sie nie dzieje - zdrowe maluchy przychodza na swiat drogami natury. Jednak jesli dojdzie do ucisku pepowiny w czasie porodu, wtedy serduszko malca moze wolniej bic ( slychac to w czasie zapisu ktg). Lekarze podejmuja decyzje o cesarskim cieciu.
Moje dziecko jest w brzuszku bardzo ruchliwe. Boje sie, za zaplacze sie w pepowine. To jest chyba niebezpieczne?
'
prosze sie nie martwic. Pepowina jest na tyle dluga, ze plod w nia owiniety moze bezpiecznie sie urodzic. Zreszta wiekszosc dzieci tak lwasnie sie rodzi! I nic sie nie dzieje - zdrowe maluchy przychodza na swiat drogami natury. Jednak jesli dojdzie do ucisku pepowiny w czasie porodu, wtedy serduszko malca moze wolniej bic ( slychac to w czasie zapisu ktg). Lekarze podejmuja decyzje o cesarskim cieciu.

ale nic dziwnego skoro u ciebie takie poplątanie z tymi cyklami było, nie martw sie po prostu masz już starszą Dominiczkę hihihihi
jak nie to najwyżej do razu dokopię
, ale to tak smutno jak się brzuszek nie rusza.:-(
Już mam cały wielki kufer i jeszcze jedną koleżankę do odwiedzenia...Ale całe szczęście to letnie dzieciaczki więc jednak jakieś pole manewru mi zostaje :-)
W każdym razie wrto się chyba przejechać po sklepach bo na allegro jednak czasem te ceny z kosmosu biorą....