reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
fargment z gazety " mamo to ja"

Moje dziecko jest w brzuszku bardzo ruchliwe. Boje sie, za zaplacze sie w pepowine. To jest chyba niebezpieczne?
'
prosze sie nie martwic. Pepowina jest na tyle dluga, ze plod w nia owiniety moze bezpiecznie sie urodzic. Zreszta wiekszosc dzieci tak lwasnie sie rodzi! I nic sie nie dzieje - zdrowe maluchy przychodza na swiat drogami natury. Jednak jesli dojdzie do ucisku pepowiny w czasie porodu, wtedy serduszko malca moze wolniej bic ( slychac to w czasie zapisu ktg). Lekarze podejmuja decyzje o cesarskim cieciu.

reklama
Agnie- a jak sie okaze ze siusiak tam jest tylko sie ukryl to co bedzie z naszymi warkoczykami i wstazeczkami?
ja juz na maxa sie przestawialm na corcie i teraz sie dopiero bede bala siusiaka hihihih. dobrze ze dziecko mam zdrowe i nie musze sie poki co schizowac ze cos jest nie tak i moge teraz dyskutowac na temty corkowo-synkowe

Agnie, gratuluje fizyki:-)!
Pumi, upławy, tak jak już estera wspomniała - mogą występować w ciąży w duzych ilościach. Jeśli zmienią kolor lub zapach to może oznaczać infekcję lub grzybicę - jestesmy w ciąży bardziej podatne - i wtedy trzeba poleczyć żeby dzidzia przy porodzie się nie zainfekowała. Też to mam.

dzięki pumi trochę mnie uspokoiłaś. :tak::tak::happy:
ale ja tak bym chciała, żeby cały czas tak słodko i mocno kopało.
To takie miłe uczucie:-):-):-):-):tak::tak:
a nie powinnaś mieć jeszcze jednego usg przed samym porodem, żeby sprawdzić jak dzidzia sie układa?
rzeczywiście duża ta twoja dzidzia:szok::szok::blink: ale nic dziwnego skoro u ciebie takie poplątanie z tymi cyklami było, nie martw sie po prostu masz już starszą Dominiczkę hihihihi
i termin pewnie sie przesunął do przodu:tak:
Agnie za dużych ciuszków też nie kupuj bo maleństwo nie będzie widoczne z popodwijanych mankietów:-);-);-);-)
ja kupuje kilka kompletów na 56, kombinezon też 56 bo podobno są trochę większe niż na 56, a przecież tu zaraz marzec i kwiecień. Fakt, ze bywają zimne te miesiące ale bywają również bardzo upalne, jedynie z zimnym wiaterkiem.
zresztą już sama nie wiem:crazy::crazy::confused2: jak nie to najwyżej do razu dokopię

Pandorax- dzieki- juz nie bede biegac i wachac majtek bo skoro to zwykle uplawy a nie wody polodowe to sie nie denerwuje.
co do mojego dlaszego przezywania plci to wy tez tak mialyscie? kurde zupelnie oszalalam na tym punkcie!!!!!! chcialabym zeby moja corka odziedziczyla kolor wlosow po moim mezu- czyli siwy blond i wygladala i zachowywlaa sie tak jak dwoletnia corka mojej siostry w polsce- Izabela. zamieszczam fotke corci mojej siostry- same zabaczcie jaka cudna

Sylka ja wlasnie w szpitalu czekajac godzinami na swoja kolej napotkalam ten artykul i od razu o tobie pomyslalam.
co do wielkosci dziecka to ja juz nie wiem jaka ona sie duza urodzi i w jakim rozmiarze kupic jakby cos mi jeszcze wpadlo w oko. ten zolty kombinezon pewnie sie okaze maly. termin porodu zostal o dziwo bez zmian ale to dlatego ze sami nie widza jak liczyc. teraz licza ostatnia miesiaczke jako poronienie - pomieszanie z poplataniem hihihih
co do tego usg to moja szwagierka w tym samym szpitalu miala tylko jedno w 20 tc i tez jej powiedzieli ze corci sie spodziewa ( teraz jest kolo 8 miesiaca i nie wiem jak to wymacali ale stwierdzili ze dziecko juz sie ulozylo do porodu glowka w dol).
ja bym chciala jeszcze jedno badanie bo bym sie utwierdzila co do braku siusiaka

Kochana jesteś już się tak nie denerwuję:no:, ale to tak smutno jak się brzuszek nie rusza.:-(

No rzeczywiście słodziusieńka ta siostrzenica Izabelka.:-):-):-)
ale jeszcze poczekaj z tym nastawianiem bo tak jak pisałam 100% to będzie po porodzie. hihihi
a nie możesz iść na 3d lub 4d.?
ja za 2 tygodnie dopiero idę do gina :-(:-(( tak jak pisałam, jako ostatnia dowiem się , albo nie dowiem), ale dla potwierdzenia idę na 4d , żeby na pewno wiedzieć, ale wszystko czas zweryfikuje hihihi
Dobranoc dziewczęta, pogłaskajcie ode mnie brzuszki:-):-):-)

Dzień dobry dziewuszki :happy:

Właśnie zmykam do pracy i wpadłam się przywitać tylko...Pumi GRATULACJE!!!
Ciekawe czy jak pójdę na to ostatnie USG ok 30tc to łaskawie moja dzidzia mi sie w pełnej okazałości zaprezentuje?

Co do zakupów to też najbardziej się przejmuję tym śpiworkiem....Chyba jednak zdecyduję się na 62.Zakupów wielkich to przed sobą nie mam bo po znajomych,którzy maleństwa mają zbieram ciuszki :-D Już mam cały wielki kufer i jeszcze jedną koleżankę do odwiedzenia...Ale całe szczęście to letnie dzieciaczki więc jednak jakieś pole manewru mi zostaje :-)

Ach!Myszorka z tymi wózeczkami to jeżeli potrzebujesz typową gondolę to wczoraj z mężusiem byliśmy na zakupach i wstąpiliśmy do sklepu chicco.Widziałam,że tam mają śliczne wózeczki w promocjach.Np właśnie za 900zł jak ten,który obserwujesz.Nie patrzyłam mówiąc szczerze czy jest to tylko gondolka bo wózeczek też "w spadku" po moim chrześniaku będziemy mieć a jeśli nie to od znajomych odkupimy taki cudny...:cool2:W każdym razie wrto się chyba przejechać po sklepach bo na allegro jednak czasem te ceny z kosmosu biorą....

Wchodzę już chyba do każdego sklepu dziecięcego...A ja tak strasznie nie lubię zakupów hihi!;-)

reklama
czesc rany juz nie moge doczekac się 17 bo idę do lekarza:-) ale się stęskniłam za widokiem mojego bobaska i tylko zeby sie pokazał:tak:

Sylka może źle napisałam W H&M jak kupujesz 50 to tak jakbyś kupiła 56

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry