reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

dzieki za podpowiedz o kremach ja rozstepy mam z poprzednich ciaz i czyms zawsze je smaruje ostatnio GARNIER nie mialam na niego uczulenia i nie lepila sie do niego koszula nocna co po innych sie zdazalo przez cala noc a w mojej okolicy nie ma w ZADNEJ drogerii aptece i sklepie dla dzieci kosmetykow dla kobiet w ciazy ! raz trafilam w Rossmanie balsam dla kobiet w ciazy ale nie przynosi zadnej ulgi jak sie posmaruje to skora jest dalej sucha ale to produkt rossmana wiec to tak jak z produktami dla biedronki wiec smaruje sie tym garnierem chyba nie zaszkodzi malenstwu

reklama
ok doki, wrocilam cala i zdrowa, wszystko zalatwilam, Luki sie upewnia sie czy to aby moja ostatnia eskapada a moze planuje malutki wypadzic na swieta na narty w Alpy:-)
bylo by milo;-)ok zmeczona jestem i ide spac

mialam ostatnio sen ze moja Dominika jest jednak chlopczykiem. Poszperalam troche po internecie i znalazlam cytat:
Jeśli trafi liśmy na lekarza z gatunku „przykładających głowicę”, który mówi: „Chyba dziewczynka” to nie kupujmy od razu sukienek. Pójdźmy do takiego, który zje swój dyplom, jeśli płeć będzie odmienna od tej, którą „zobaczył”. Pamiętajmy: dziewczynka jest wtedy, gdy widzimy wargi sromowe, a nie wtedy, gdy nie widzimy siusiaka.
no to naprawde fajowo bo ja mam juz cala szuflade rozowosci a lekarz mi powiedzial ze wyglada na dziewczynke bo nie widac nic miedzy nogami
Zobacze teraz jak moja szwagierka urodzi- czy sie nie pomylili. Jest w tym samym szpitalu co ja i miala tylko 1 usg w ktorym jej powiedzieli ze nie widac siusiaka

Dzień dobry dziewczęta :happy2:

Mnie się rozstępy niestety zrobiły.Nic nie pomogły kremy.Najciekawsze jest to,że teraz jakby pomagają...Na początku się zdołowałam na moment ale mi przeszło i mam je tam,gdzie wyskoczyły...hehe:-D

Asiulka w przypadku mdłości to chciałam ci powiedziec,że w 8 miesiącu jestem i mi jeszcze w ogóle nie przeszły...Ani mdłości ani wymioty.Nie są juz tak częste jak na początku ale SĄ...A z tymi skurczami to do doktorka!Niech sie martwi i niech doradzi.Ja mam nocne skurcze łydek codziennie i jak do końca tygodnia(dieta bogata w magnez) nie przejda to też idę do doktorka i niech coś zrobi!Przeciez zamęczę siebie i mężusia przy okazji!No i jeszcze Zuzka sie za każdym razem budzi bo czuje jak sie wierci od razu....

Esti nie tylko w związku ze spacerkami mamy takie same informacje...To samo tyczy się bananów i malin :happy2:

Wczoraj odebraliśmy wózeczek od mojej kuzynki i bardzo pozytywnie mnie on zaskoczył!Jest śliczny i ma duże,pełne koła(u nas w bramie nie ma żadnego podjazdu na wózki więc będę musiała go wciągać-pompowane by nie dały rady...),ma duży koszyk na zakupy i w ogóle ma wszystko to,co wózek powienien posiadać.Jeszcze mi go Kasia wyprała...Ale pewnie zrobię powtórke bo na razie zamieszkał w nim nasz kocurek...

czesc

nie mogę przestawic czas zimowy u dziecka Wstajemy teraz o 6:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

AVON chyba nie jest dozwolony dla ciężarnych??? Pamietam ze po pierwszej ciąży do nich dzwoniłam i mi odradzili ale może to był inny krem Lepiej sie spytajcie

Pumi mój doktorek za pierwszym razem ostrzegał,że w prawdzie nie widzi pitolka ale w ogóle tam NIC nie widzi więc żeby nie kupować falbanek na razie....Ale teraz to już nie ma żadnych wątpliwości.Sama na filmie z 4D widzę wyrażnie wargi sromowe więc Zuzka nie okaze sie chłopcem...:-D

A swoja droga czemu szwagierka miała tylko 1USG?Zaleca się 3 podczas ciąży...A Ameryka niby taka do przodu jest :happy2:

Dzien doberek
Co do kremów na rozstepy- to ja uzywam ziajki:-)Pachnie przyjemnie i chyba jest skuteczna bo poki co nie mamm rozstepów- ale pfu pfu- wypluć musze te słowa;-)
Asiulka- jesli masz skurcze idz do lekarza. Ja kilka tygodni temu tez tak miałam. Co kilka minut robił mi sie twardy brzuch- pojechałam do lekarza i dostałamnajpierw nospe a pozniej fenoterol bo nospa nie pomagała..
Jesli szyjka nie jest skrocona, jest odpowiednia ilosc wod płodowych to podobno nalezy tylko zwolnic tempo i brac tabletki...Ale lepiej dmuchac na zimne
Anja- super, że wrociłas. Teraz odpoczywac prosze
Pumi- zawsze jest ryzyko,że lekarz moze sie pomylic. ja ostatnio tez nasłuchałam sie o pomyłkach ale kurcze nie dajmy sie zwariowac...;-)
Co do patentu Pumi z ramka i zdjeciami USG- to ja juz wczoraj szalałam z wyborem ramki:-D

reklama
Witam was mamcie.Co do rozstepow to mi wyszly od razu na poczatku ciazy bo zaczelam nagle tyc i teraz jestem nimi cala zawalona mam je na piersiach, biodrach udach , teraz juz nawet zauwazylam ze mi lydki zostaly zaatakowane no i na brzuchu tez sie nie dawno pojawily , uzywam mustele 9 miesiecy ale nie wiem czy pomaga moze dlatego ze czasami zapominam sie posmarowac. moj maz na te moje rozstepy mowi ze mam tatuaze do konca zycia a mi coraz bardziej one przeszkadzaja i powoli czuje sie z nimi coraz gorzej, myslalam ze nie beda mi przeszkadzac ale sie mylilam bo na psychike bardzo to wplywa.:-(

Do góry