reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Sylka też fajne:-)
Ale tak w ogóle to i tak będziemy w stanikach, bo pierwsze dni laktacji to nawał pokarmu więc trzeba wkładki laktacyjne, a jak wkładki to i tak stanik:tak:, bo muszą się one czegoś trzymać
Zresztą cycki będą ciężkie i ja sobie nie wyobrażam paradować bez stanika.
Położne w szkole rodzenia polecają zabrać 2 staniki do karmienia do szpitala

reklama
Sylka- te koszule co pokazalas ja tez ogladałam...tez o nich myslałam..:tak:
Ale ostatecznie kupie jedna rozpinana, ktora mam nadz ze wynajde w jakims sklepie. Druga- kupie wlasnie ta z rozcieciami po boku. Jak sie nie sprawdzi to wydam albo wywale. ;-)

A u mnie położna mówiła, ze może być tez piżama. :tak::tak:
ważne, żeby góra była rozpinana. :tak:
A staniczek do karmienia kupię jeden, bo są straszliwie drogie. dodatkowo kupię taki z koronki lub miękki z bawełny za 10 zeta na targu, bo ja normalnie w takich nie chodzę, a te miękkie można lekko pod pierś podłożyć i dzidzia wcina aż uszy się trzęsą hihihi

o jesuu ale duży chłopak!!!!
najważniejsze , ze zdrowy,:tak::tak: ale ja mam nadzieję, że takiego dużego nie urodzę, bo bym musiała od nowa wyprawkę kupować, a już trochę skompletowałam na 56 i 62. w zapasie leży 68 , ale tylko kilka body:sorry2:

ale jak to się przedstawia statystycznie. To najczęściej niskie i drobne osoby rodzą takie duże dzieci:tak:. nikogo nie chce straszyć,:no: bo pewnie dużo czynników na to się składa, ale coś w tym jest.
moja koleżanka 1,50, chucherko urodziła córkę 5 kilo:szok::szok::szok: i wcale nie miała dużego brzuszka:no::no:

Agnie wcale się nie dziwię, bo ja jakbym na początku ciąży coś kupowała, to tez rozglądałam sie , żeby wszystko było dobre jakościowo, a co za tym idzie- wysoka cena.
teraz tez chcę , żeby było dobre jakościowo, ale z tą różnicą, ze wiem za co można zapłacić, co się przyda na dłużej a co nie.:rofl2:
teraz wiem, ze tu 40, tam, 50, to znowu 25. I tak ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka.
a tu przy takich maleństwach, to będzie wydatków, jeszcze długo po narodzinach hihihi
aż do wesela i jeszcze dłużej;-):-D:-D:-D:-D

A ja się zaopatrzyłam w 2 staniki, jeden Canpol a drugi Alma.
Trzeba mieć dwa bo po porodzie bardzo się pocimy,zwłaszcza podczas kamienia, bo cała woda nagromadzona w nas podczas ciąży wychodzi.Teraz mamy w sobie 3 razy więcej wody:szok:Więc zmiana na pewno się przyda

A ja założyłam dzisiaj stanik nie używany tak ze 2 miesiące i co?
cycki mi góra i bokiem wychodzą.:baffled::baffled: jadę na tag kupić już do porodu ale na pewno z drutami, bo by mi cycki wypłynęły:tak::tak::tak::-D:-D

A ja za jeden zapłaciłam 40zł a za drugi 30zł:-)
Właśnie piorę pieluchy, a potem pościel.
Jak myślicie czy dziecięcą pościel i pieluszki można suszyć w suszarni w bloku?U nas suszarnia jest bardzo zadbana, po remoncie...
Tam wyschnie w 3, 4 godziny a w domu ubranka schną od wczoraj popołudniu i są nadal lekko wilgotne:baffled:

Jejku- mam nadzieje ze ta reguła sie nie potwierdzi, że niskie i szczupłe rodza kolosy!!!!Ja mam 164 cm i przed porodem wazyłam 49 kilo. Teraz niewiele przytyłam- 7 kilo ale brzusio mam pokazny :-DMam nadziej,że dzidzia bedzie nie tyle mała co drobna:tak:
Co do stanikow- to tez zamierzam kupic jeden taki specjalny do karmienia, jeden zwykły miekki a reszta to sie zobaczy. Bo na razie biust jako taki- ale miseczke B ciagle mam

reklama
ja bym nie ryzykowała:no::no:
nic bym tam nie suszyła z uwagi na kradzieże i ktoś może, przez przypadek oczywiście, zrzucić ze sznurka , podnieść i poiweścić i nawet nie będziesz o tym wiedziała.

u mnie rzeczy schną w kilka godzin.:-D:-D
najwyżej sweter męza taki gruby z wełny schnie powiedzmy 6, 7 godzin. no i oczywiście wiruję, ale nie tak na maksa. 600 obrotów wystarczy, bo na 1000 ustawiam ręczniki i białe wygotowane rzeczy.
musisz odkręcić trochę grzejniki.:tak::tak::tak::tak:

ja nie mieszkam w bloku tyko domku i mogę sobie podkręcać piec ile chcę, ale w blokach jest to możliwe przez montowane termostaty

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry