reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Helenka, dobrze że się odezwałaś.:tak:Ale ja się popłakałam po Twoim opisie i nie piszę tego po to, żebys miała wyrzuty sumienia, ale żebyś wiedziała, że takie sytuacje nie są normalne. Tzn. nie powinny przytrafiać się żadnej kobiecie w ciąży. Zwłaszcza takiej jak Ty - mądrej, cierpliwej, wyrozumiałej. Najchętniej poradziłabym Ci, żebyś uciekała z tego domu, od tego męża. Ale nie mam prawa.:no: Sama wiesz co robić. Pamiętaj tylko o tym najbardziej od Ciebie zależnym i zupełnie bezbronnym...

reklama
Asia, zajmuje sie sprzetem medycznym wiec poradze ci zakup SENY albo jeszcze lepsza Dunska firma ABENA, kup sobie wkladki ktore pochlaniaja mocz, zwykle podpaski sa do kitu. Zwykle pieluchomajtki to moze przesada:confused:chyba ze w nocy ale wkladki absorbujace mocz sa OK.;-)
Helena, tego twojego palanta to bym.....chyba rzucila w diably:wściekła/y:
Ide zaraz ogladnac porodowke, chyba zmieniam szpital i zalatwiam swoja polozna, zobaczymy wtedy moze sie uda wykombinowac ZZO:sorry2:

Ja zamierzam rodzić bez znieczulenia, chociaż u nas w szpitalu nie ma z tym problemu, chcesz to masz i to za darmo:tak:
Ale nie wiem czy wiecie ,że znieczulenie opóźni akcję porodowa nawet o kilka godzin, mówiły to też mamy które już rodziły

Anja- dzieki za info. A gdzie ja moge to kupic? W aptece?Az mi wstyd ale nic n ato nie poradze:zawstydzona/y:
Nie wiedziałam,że sa problemy z ZZO. Wydawało mi sie ze kazdy szpital jest na to przygotowany i nie ma sparwy jesli kobieta prosi....

Asia a co to za rolada z pieczarkami?:confused:

daj przepis, bo to takie ekskluzywne:tak::tak:

ja tez nie chcę znieczulenia, przynajmniej przy pierwszym dziecku. wiem , ze to cholernie boli, ale co tam chce rodzić świadomie.
a tak w ogóle to wydaje mi się , że mam wysoki próg bólu.
ale tylko mi sie wydaje:tak::sorry2::sorry2:

dzieki dziewczyny za wsparcie nie moge wyzucic meza bo dzieci jeszcze go lubia pozatym tak przed swietami :dry:teraz nawet dzikie zwierzeta sa pod ochrona :cool: nie wiem na co licze ale czekam jak sie urodzi dziecko jak bedzie wtedy
Czy przy skurczach robi sie wam slabo ?bo ja dzis zemdlalam jak robilam obiad i jak mam skurcze to robi mi sie strasznie slabo mam tez niskie cisnienie 80/60 wczoraj bylo 177/108 i czuje palacy bol w okolicach blizny po cc w srodku moze mi cos peklo? chociaz nie mam zadnych krwawien juz nie wiem co robic chcialabym juz urodzic ale boje sie ze pujde do tego okropnego szpitala i spedze tam swieta jeszcze moja mama ktora choruje na serce czuje sie gozej i czuje sie winna bo to ja sprowadzilam do domu tego idiote a ona widzi ze codziennie placze i sie denerwoje nawet jej nie mowie o moich skurczach
tak chcialam byc w ciazy myslalam ze cos zmienie w moim zyciu a teraz przezywam koszmar juz nawet jestem zla ze to chlopiec, jestem glupia:wściekła/y::no::szok:
esti jakby co to ja pisalam tego smsa bo sie nie podpisalam i oczywiscie dzieki za zaufanie:tak:

Sylka- to nie jest nic ekskluzywnego:-D To po prostu miecho mielone a w nim przysmazone wczesniej pieczarki z cebulka. Mozna do tego dodac sera żółtego. Farsz pakujecie w mieso mielone kształtu piłki do ruggby. Owijasz to folia aluminiowa i wkładasz do piekarnika na godzinke. Pycha
Helenka- Przepraszam ze to powiem ale mi sie wydaje ze Ty sobie pozwoliłas na takie zachowanie meza. Absolutnie Cie nie obwiniam ale to co opisujesz, że sama cos robisz za niego, ze on juz nie ma zadnych obowiazkow utwierdza go w przekonaniu, ze Ty sobie sama dajesz rade. Ten Twoj mąż to matoł- przepraszam za wyrazenie a Ty mu na to jeszcze pozwalasz. Bo gdybys chociaz raz tupnela noga i powiedziała NIE do jasnej cholery to moze byloby inaczej. wiem, ze dobrze sie madrzyc ale musisz mu sie przeciwstawic raz na zawsze!!!A dziecko- czy cos zmieni?Skoro do tej pory dzieci go nie zmieniły to nie liczyłabym na cud. Ale- obym byla w błedzie.

Asia kumam kumam :wściekła/y:obciach jak nic, powiedz,ze to dla babci, kupuj w peruce i ciemnych okularach:cool:albo na allegro-incognito, jak znajde to ci podam linka,ale kup w aptece, niektore w galeriach sa samoobslugowe bo nie ma co ryzykowac, lepiej obciach w aptece niz bieg na przelaj w mokrych gaciach przez ulice:-D

reklama
Hahhahahaha- no racja Anja lepiej kupic w jakiejs pobocznej aptece niz pozniej byc wytykanym na ulicy- ta co sie zlała!!!Pewnie naćpana bo nie kontroluje zwieraczy:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry