reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Hej, słuchajcie, jak się nazywało to badanie, które trzeba zrobić między 35 a 38 tc? jakis posiew czy coś? bo jutro idę do gina i nie pamiętam, o co mam się upominać.

reklama
Pandi- to sie nazywa posiew z pochwy lub odbytu a dokladniej mikrobiologiczne badania przesiewowe ( screening strategy) na obecnosc bakterii Streptococcus Agalactiae czyli GBS. Nie wykryta moze spowodowac posocznice u niemowlecia.
Przygotowalam sie sumiennie bo musialam po angilesku tlumaczyc w szpitalu o co mi chodzi i dopielam swojego bo badania bede miec w 37 tc : )))

hej!
jestem wkurzona, bo nie mogę znowu spać!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
od dwóch godzin siedzę przed telewizorem i oglądam STATEK MIŁOŚCI:baffled::baffled::baffled:
no i buszuje na allegro;-);-);-)
mam nadzieję, że chociaż Wy się wysypiacie:tak::tak::tak:

Witajcie,
ja włąśnie wróciłam z laboratorium, nie dość, że nikt nie zwraca uwagi na ciężarną, to jeszcze proszono mnie bym ludzi przepuszczała, bo pewnie jestem na zwolnieniu a ludzie się śpieszą do pracy. Zresztą zgodziłam się. A w kolejce przez całą ciążę nikt nawet nie zasugerował żeby mnie przepuścić. Też się biorę za sprzątanie na raty. Myślę że tak ze dwie godzinki a potem pojadę po prezenty, w tym roku 90% w Empiku tak że bez łażenia i wysiłku.
Dzięki Pumi za przypomnienie co to za badanie, jutro mam wizytę, też spróbuję wyżebrac, a jak nie to zrobię prywatnie.
Miłego dnia !!!!

Frodo- ja sie tez nie wysypiam.
Dzis mały dał mi w kość. Bolał mnie tak mocno brzuch,że musiałam chodzic. Lezenie sprawiało mi ból:-(
Jestem w pracy i od rana czeka na mnie wypisanie 120 kartek do klientow ze Szwecji, Holandii, Finalndii i innych dziwnych miejsc. A juz myslałam,że wyjda stad wczesnie:wściekła/y:

Czesc dziewczyny!

Wczoraj przespalam caly dzien i cala noc :baffled: Nie mialam ochoty juz rozmawiac o porodach,dzieciach,ciazach ani niczym takim-az mi wstyd :zawstydzona/y: W nocy znow zaczely mi sie lekkie skurczyki i jak dotad nie przechodza.Zaraz sie wezme za jakies grubsze sprzatanie.Moze sie rozkreca :-D Ale juz sie nie nastawiam.Kiepsko ze mna.Cala ciaze bylo dobrze i myslalam,ze jak juz sie zacznie dziac to na maxa i bedzie juz Zuzia z nami.A tymczasem mam juz zaliczona wizyte w szpitalu i nadal jestem 2w1.

O 14:00 ide niezarejestrowana do doktorka i zarzadam przyjecia i sprawdzenia czy to,co mi odchodzi to czop czy juz wody sie sacza.Bo tylko to mnie martwi.Ale z mala wszystko ok. bo to akurat czuje.Jesli orzeknie,ze to wody i trzeba wywolac porod to chyba nawet sie uciesze :-)

Pozdrawiam Was serdecznie!3majcie sie!Bede sie odzywac oczywiscie ;-)

Witam:-)
Ja jestem wściekła, miałam dzisiaj na 8 zgłosić się na KTG, pojechałam a położna mówi że mam przyjechać dopiero po 16 bo mają jakąś komisje która coś tam sprawdza............:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zerwałam się o świcie z łóżka i musiałam wracać z powrotem do domu.Spać mi się chce, głowa mnie strasznie boli a sąsiedzi robią remont i zaraz mnie szlag trafi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Do góry