reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Cześć pandorax!
To dobry pomysł mieć swojego gina pracującego w szpitalu.:-)
Moj również pracuje na klinikach, dzięki temu mam dostęp do każdych badań po kosztach.:tak:

reklama
A ja się właśnie zastanawiam czy po raz kolejny zmienić gina, bo już raz go zmieniłam, ale tylko z takiego powodu że przyjmował tylko 2 razy w tygodniu, ale normalnie była bardzo miły i służył radą oraz informacją. Bałam się że jakby co to nawet go w mieście ni będzie.
Teraz chodzę do takiego (ma bardzo dobra opinię) ale jest jakiś taki gburowaty, nie to że nie miły, ale jak sie pracuje po 16 godzin dziennie. A ja wybierałam sie na wizyty zawsze około 20 to chyba nie mam sie czemu dziwić, że człowiek ledwo żywy.

za 2 tygodnie idę na wizytę i mam mieć badanie usg pod katem wad genetycznych. Czy któraś z was już to miała. Na czym ono polega?

Sylka_k ja też planuję takie badanie - to chyba właśnie ten czas. Wiem, że oglądają wtedy usg pod kątem przezierności kręgosłupika (na wypadek zespołu Downa) i chyba mogą też wykluczyć nieprawidłową budowę kości twarzy (zajęcza warga). Ale 100% Ci nie dam.
Prywatny ginio to fajna sprawa, ale mnie nie stać tak co miesiąc płacić:no:

wiecie co?! zaczynam tesknic za moim dzieckiem-to brzmi absurdalnie ale juz bym go lub ja chciala tulic i calowac a tu jeszcze tyle czasu.......

Pumi bardzo dobrze cie rozumie bo mi prawie co noc sie sni moja dzidzia np. dzisiaj i po obudzeniu normalnie czuje jej zapach to takie fajne uczucie i tak sobie wtedy mysle ze fajnie byloby moc juz je tulic:-)

a wiesz co Mili?- wszyscy mi mowia : "ciesz sie wolnoscia i przesapanymi nocami, tym ze mozesz o siebie teraz dbac do woli i robic co chcesz-bo po urodzeniu dziecka masz pierwsze 3 miesice wyciete z zyciorysu a najblizsze 2 lata zero wolnosci i luzu". NIC MNIE BRADZIEJ NIE DENERWUJE NIZ TAKIE SLOWA!!! kurde nie po to sie zdecydowalismy na dziecko zeby zalowac i cieszyc sie poki go nie ma!!!!
mam ochote udusic wszystkich zyczliwych ze swiomi zlotymi radami. a ja sie nie moge doczekac nocnego wstawania, karmienia piersia i kupek w pieluszakch. skoro dla innych obowiazki przy niemowleciu jest katroga to po co ludzie sie decyduja na potomstwo?

Dokladnie tak, bo duzo jest takich egoistek , rodza dzieci a potem niania...
wielkie mi tracenie wolnosci, ze nie bede mogla siedziec w barach i pic browca:-),bardzo rozwijajace, dziekuje ale mi sie juz to znudzilo:no:
dziecko nie ogranicza wonlosci ale daje mozliwosci przezywania NAJWIEKSZEJ MILOSCI ZYCIA i jezeli ludzie widza w tym "brak zycia" to smutne. Deklarowanie wolnosci w imie samotnie spedzonego zycia jest bez sensu.:sick:no ale to moja opinia, a my juz za kilka msc bedziemy mialy swoje kotki i zabki przy sobie:-);-);-)

Mądre jesteście dziewczynki:tak:
Ja też tak myślę. Człowiek w końcu rozwija się, dojrzewa i zwykle wie na co się decyduje - mówię o wyczekanych dzidziach a nie wpadkach, choć i one bywają ukochane.

zgadzam sie w 100%. nasze dziecko jest planowane i wyczekiwane i nie mam zamiaru potem sobie pluc w brode ze mam "zero wolnosci" bo nie traktuje macierzynstwa jak wiezienia.
dzis pierwszy dzien bez zadnych mdlosci. Coprawda dopiero 2 po poludniu ale jest dobrze:tak:. Moze jak do wieczora nie skusi mnie na nic slodkiego -przetrwam dzien bez toaletowych atrakcji!!!
dzis mialam ochote na gotowane kolby kukurydzy-dobrze ze moj P. sie o to wczesniej zatroszczyl i zajdalm juz 2 kolby. brzucho mi chyba rozsadzi : ))))

reklama
Ja tez chce wstawac w nocy do mojego dziecka kapac i przewijac bo to jest w tym najpiekniejsze tworzy sie wiez miedzy matka a dzieckiem od samego poczatku. wszystko mozna wytrzymac a skora chce sie miec dziecko to trzeba sie poswiecic. Ja zawsze bylam towarzyska ale odkad jestem w ciazy mysle tylko o fasolce i denerwuje mnie jak niektorzy gadaja ze przez pare lat bede uziemiona ja sie ciesze i niewazne co kto mysli, denerwuje mnie tez jak nazywaja mnie "ty grubasie" halo chyba jestem w ciazy i moge byc nawet gruba jak slonica nic mnie to nie obchodzi najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa a o nadwage pozniej bede sie martwic:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry