reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Aga, ciuszki śliczne:-)
tylko ja się zastanawiam czy każdy śliczny ciuszek będzie wygodny do ubierania - pamietam te problemy jeszcze z opieki nad własną siostrą (11 lat młodszą) i z praktyki baby-sitter. Jedyne czego żałuję z powodu odkrycia że nasz maluch to chłopak, że nie będę mogła go stroić w sukieneczki itp. czego Ci zazdroszczę.:cool2:
Dzidzia, gratulacje egzaminu. Na wyniki usg czekam z niecierpliwością - na pewno bedzie ok:tak:

reklama
Dzidzia, gratulacje!!!!!!:-D:-D:-D
A ja już w domku,zaspałam dzisiaj do klientki i musiałam jechać głodna.Teraz nadrabiam zaległości w jedzeniu:tak::tak:
Anja ubranka cudne i dobrze że nie wszystkie różowe;-).Tylko mam taką uwagę dla Ciebie,że bluzy z kapturem są dla dzieciaczków niewygodne, bo na kapturzęe nie leży się za wygodnie.Mówię to po prostu z doświadczenia.Mam nadzieję że się nie pogniewasz:-)

Esti- skad wiesze ze Asia ma synka? smska wyslala?
Dzidzia - czekamy na wiesci- ciekawe kto u ciebie mieszka w brzuszku?
Agnie ale masz duuuzo ciuszkow! i wszystkie sliczne, a Anja nich sie tak nie cieszy hihihi- maz zostawil autko zebym sobie gdzies pojechala to jakims dziwnym trafem autko zawozi mnie zawsze do centrow handlowych i to jeszcze na dzial dzieciecy hihihih ( takze jest szansa ze cie dogonie )- dzis jade na dalsze poszukiwania wymarzonej dzidziowej poscieli.
ja wczoraj pokazalam kolezance jakie sliczniutkie spodenki kupilam ostatnio ( te rozowe) a ona cholera taka sceptyczka jest. jak sie nastawialam na synka to caly czas hamowala moj entuzjazm ze co zrobie jak bedzie cora? a jak sie dowiedzialam ze mam core i chce to uczcic kupujac cos dziewczecego to mnie hamuje i mowi a co bedzie jak sie okaze ze sie synek urodzi? i sie na nia wczoraj wkurzylam i nakrzyczalam ze odbiera mi cala radosc z kupowania rzeczy dla dziecka.

No rzeczywiście agnie ciuszki dla małej świetne:-):-):-):tak::tak:
Anja chwal się teraz ty:angry::angry: czekam z niecierpliwością, bo ja mam wzbronione zakupy:wściekła/y::wściekła/y::no:
zresztą pocieszam sie , ze jeszcze nie znam płci :confused:to i tak nie wiem co kupić,:baffled:
Ale mam na oku fajny komplecik dla chłopca i myślę, ze łatwiej dziewczynkę ubrać w spodenki i bluzę(taki unisex) niż chłopca w spódniczki i sukienki:-p.
ja nastawiam sie na dziewczynkę, chociaż zdania wśród znajomych i rodziny są podzielone, ale mimo to chyba sie zdecyduje na ten komplecik, bo w spodnie i bluzę można ubrać dziewczynkę, tylko kolory trochę chłopięce:confused: jak myslicie?
esti ty lepiej pisz co u kardiloga:angry:

Dzidzia wiedziałam , ze zdasz,:-):-):-) nawet wczoraj przed snem jeszcze sobie o tobie bidulko pomyślałam, żebyś zdała i miała wolny umysł, bo nic innego nie uskrzydla :-D:-D
Ja też mam dzisiaj wesele ale postanowiliśmy z mężem , że na wszystkie pójść nie możemy bo i kasowo(5 sztuk:szok::szok::szok:) to trochę za dużo no i zbiegają się w czasie, i dlatego dzisiaj mam wolny dzień na uporządkowaniem ogródka przed jesienią, bo piękny dzień i nie będzie mi wiało po nerach hihihi
trochę mi szkoda, ale cóż....

Pumi to samo powiedziałam wczoraj mężulkowi:angry::angry:, że mi odbiera całą radość i szczęście jak sobie oglądam na allegro albo w sklepie. a ja jestem taka szczęśliwa.:-):-):-) Wiem, że myśli, ze jestem monotematyczna, że tylko o dzidzi mówię i myślę, może jest zazdrosny.:confused:
a on tylko na to , ze też jest bardzo szczęśliwy ale bardzo sie boi i jest przesądny. I ze wszystko mi kupi co tylko zechcę:-):-):-):-):-), po porodzie albo sama sobie wybiorę.
Ale ja po porodzie to sie nawet na cm z wyrka nie ruszę a co dopiero ganiać po sklepach i jeszcze sie tym upajać.
ale dobrze ze ją opieprzyłaś, co to za przyjaciółka co nie umie się cieszyć czyimś szczęściem

Sylka dziękuję za pamięć.Żadnych wad poważnych nie ma Oliwierek w serduszku.Ale niestety tego co ja mam to się nie da wykryć u płodu, dopiero jak się urodzi to można będzie stwierdzić.Może ale nie musi mieć tego co ja:baffled:

reklama
Agnie wstrzymaj sie troszkę z tym kupowaniem,:tak::tak:już masz tak dużo:szok:,
posegreguj ciuszki rozmiarami i mniej więcej kompletami, co na jaki dzień założyć, i mieć ze 3, 4 czyste komplety by mieć czas na upranie i schnięcie.
to wtedy będziesz wiedziała, co jeszcze dokupić.:-):tak::tak:

Przynajmniej ja mam taki plan jak będę kupować, żeby za dużo tez nie kupować

a zresztą nie odbieram ci tej przyjemności, tylko trochę racjonalna myśl sie we mnie odezwała hihihi

Do góry