reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

No i oczywiście:
GRATULACJE PANDORAX !!!
A złośliwców nie brakuje-nie ma co się w ogóle zastanawiać nad tym co mówią a co dopiero przejmować...

reklama
Szczypawka, dzięki:-). A na przeziębienie dobre jest mleko z miodem i czosnkiem. Wczoraj mi gin powiedział że możemy też brać rutinoscorbin i wapno. I propolki na gardło. I flegaminę w tabletkach na kaszel.
Wracając do tematu kurtek. Siostra mi przywiozła swoja kurtkę - zawiązywaną, więc najwyżej sie nie dopnę tylko przewiążę w pasie. Bo ja mam płaszcz ale dopasowany na zimę. Na jesień mam taki w kształcie A więc teraz też można nosić.

Ewa ja od rana siedze w necie i czytam i wszedzie jest napisane ze wskazane jest cesarskie ciecie w tym wypadku. Czytałam tez wasza historie:-(.
Mam nadzieje ze przy nastepnej wizycie po zrobieniu wszyskich badan okaze sie wszysko, bo najgorsza ta niepewnosc. Z jednej strony staram sie nie denerwowac na zapas ale wciąz czarne mysli chodza mi po głowie.
Ewa a u ciebie jak wyszły te badania z glukoza czy juz nie pamietasz ??

Doniu ja nie miałam cukrzycy w ciąży z Julią, więc nie mam pojęcia skąd tak duża waga urodzeniowa. Dobrze czytałaś - jest wskazane cięcie cesarskie w tym wypadku. I uważam że jeśli się potwierdzi, że dzidzi jest duże to trzeba. Tylko wiesz, musisz mieć dobrego gina, który naprawdę się zna i który nie powie jak mi : może niech Pani spróbuje rodzić normalnie bo to...bo tamto....
Mam nadzieję że wszystko skończy się super(inaczej być nie może) ale weź makrosomię bardzo pod uwagę. Zresztą....czytałaś naszą historię....

A powiedz - ile ważyła Twoja pierwsza córka?

witajcie Kochane
Pandorax przepraszma, ze nie pogratulowalam Ci wczoraj, ale zad uzo tego nadrabialam... wiec GRATULUJEMY CI Z JULKIEM... zobacysz bedzie dobrze!!!
Anja78 a co to sie z Toba dzieje? wymioty?? bidoku odpoczywaj dzis... a moze cos zjadlas??
Doniu z tego co sie orientuje to dobrze jedna z nas napisala, ze do 30 tyg. dzidzius raz jest za chudy raz za gruby- naprawde trudno stwierdzic, jezeli lekarz Twoj twierdzi, ze cos takiego moze byc to poczekaj z nerwami do 30 tyg., zreszta jak bedzie duza Dzidzia to najwyzej bedzie cc- przynajmniej sie nie nameczysz.... moj Juleczek w 24 tyg. wazyl 700g i lekarz powiedzial, ze super.... a na kalendarzach cizy pise roznie w jednym, ze dziecko powinno miec tyle i tyle wdanym tyg, ale za to w innym dziecko powinno byc mniejsze o polowe... u nas rodza sie teraz duze dzieci, wiec prosze Cie nie martw sie.... zrobisz glukoze i bedziesz wiedziala, zreszta cukrzyca w ciazy to nie rzadkosc, a na pewno nic bardzo strasznego... a propos badan- zaspalam... ide w piatek..... ide sprzatc do D... mam glupi humor wiec swoja zlosc sporzytkuje na sprzatanko
musze sie pochwalic z Juleczkiem mamy dzis 100DNIÓWKE:)

Dzidzia, nie przepraszaj, powód do gratulacji to będzie jak sie obronię;-).
A wzajemnie za to gratuluję studniówki:-):-D:laugh2:. Poodpoczywaj, zrób coś fajnego, pogadaj z D o ciąży, przyszłości dzidzi albo innych przyjemnych tematach. Albo pójdź do jakiejś fajnej koleżanki na plotki. Zastanawiam się jak uczcić swoją:sorry2: za parę dni.

Ja oczywiście zaczęłam grzebać w necie i znalazłam... Moja Mała w 25 tyg. waży 884 g i wg internetu to za dużo, ale nie chcę się nakręcać, bo chyba lekarz by coś powiedział gdyby była za duża?

reklama
Kurcze ale sie wkurzyłam...24 pazdziernika musze wziac wolny dzien bo przychodza do mnie robotnicy do domu i musze ich przypilnowac.. wiec poprosiłam o urlop. A moja szefowa na to- ale Asiu kto Cie zastapi. A skad ja mam to wiedziec, urlop mi sie nalezy i juz...A jutro to w ogole chciałam zrobic przekret i rano do niej zadzwonic mowiac ze jestem chora...A tu taki klops. Przeciez ona zawału dostanie....

Do góry