reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

MoMi, Moja Nadia juz sie przewrocila w 28tc, raczej takiego przewrocenia nie przegapisz:-)malenstwo musi sie troche wysilic a ty czujesz ,ze zaraz skora w okolicach pepka peknie, u mnie to bylo w nocy i akcja przewrocenia na calego, bardzo smieszna. zastanawialam sie co sie moglo stac:eek: tydzien pozniej bylam u gina i spytala sie poloznej co to mogla byz za akcja, potwierdzilo USG, ala glowa na dole:rofl2:ale to nie znaczy, ze moze przefiknac sie spowrotem.
tak czy inaczej, twoja Klara powinna sie przefiknac do 35tc:rofl2:milego fikania!
ja narazie nie moge wic gniazda bo czekamy na drzwi juz 6tc....szlak nie trafia:wściekła/y:jak juz wstawia tez zaczne szalec

reklama
Helenka dzięki za podpowiedź. Już sama chodziłam skołowana, ale z tego co widze to pani w krusie tym razem się nie myliła....;-)Skoro mówisz ze na bieżąco najlepiej to wyślę na dniach mężusia z tymi zwolnieniami żeby zawiózł. A za każde zwolnienie następne, nawet na 2 tyg, i dostarczone do nich naliczają mi dalej kaskę, tak???

A moje maleństwo jeszcze się jednak nie przewróciło, a to już 32 tydzień leci:-(.
Jeśli się nie przewroci to niestety chyba czeka mnie cesarka:-(
A ja jutro o 15:30 ma wizytę u ginka, trochę się stresuję, bo mam mały brzuszek i boję się, że synek za mało waży.........zobaczymy
Ale przynajmniej znowu zobaczę nasze maleństwo:-D.Oczywiście z mężusiem idę:laugh2:

MoMi mnie dwoch dr i jeden prof powiedzieli, ze dzidzia ma czas do 38 tyg. na ułożenie sie głową w dół. Moja przyjaciółka Ewa w 36 tyg. miała juz prawidłowe ułozenie Oscara a w 38 fiknął dupskiem na dół a juz dwa dni poźniej znowu było OK. :-)

Szwagierka wlasnie urodzila sliczna i zdrowa Anie!!!! porod chyba 4 godziny tylko trwal od momentu odjescia wod ale dowiem sie we srode jak juz bedaw domku. Ale sie ciesze- a zarazem smuce bo ja musze jeszcze 3 miesiace czekac uffff

majopa z tego co wiem naliczaja za kazde 30 dni a na koncu dostaniesz reszte tzn tyle ile ci zostalo do dnia porodu jesli bylas na zwolnieniu do tego dnia a potem porodowe i maciezynski w jednym jakies 2000 z groszami jednorazowego zasilku musisz dostarczyc akt urodzenia i zaswiadczenie ze maz nie pobral zasilku gdzie indziej nie wiem jak jest u ciebi u mnie maz pracuje poza rolnictwem a jezeli oboje jestescie w krusie to nie potrzeba i tez w ciagu 30 dni od dostarczenia placa
dzidzia fajnie ze jestes mam nadzieje ze u ciebie wszystko dobrze

Pumi, gratulacje dla szwagierki!!:-D
i nie martw się, spokojnie razem doczekamy, ja też mam na koniec stycznia termin.:sorry: I tez czasem już bardzo chcę mieć maleństwo przy sobie. Z drugiej strony nie chcę swoją niecierpliwością przyspieszyć narodzin:rofl2:.Z tym ułożeniem, to podobno faktycznie do ostatniej chwili może się zmienić. To zależy też od tego, jak dużo wód płodowych ma dzidzia do dyspozycji.:nerd:

Helenko a powiesz mi jeszcze jak się liczy dni zwolnienia. jak mam od15 do 29 to napisała mi 14 dni a następne od 30 do 19 i 21 dni. nie iwem jak jej to wychodzi..to 29 włącznie????

reklama
Esterka nic się nie martw. Na pewno z maleństwem wszystko ok.:tak: Ja też zbyt dużego brzuszka nie mam ( termin mam na 4. stycznia a obwód brzuszka 93). w 31 tyg miałam usg (dokładnie tydzień temu) a Młody ważył prawie 1900. przez 5 tyg - od 26tc przybrał sobie 1 kg.....nieźle....ginka mówiła ze wszystko jest w normie..:-)

Do góry