reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Z taka mięciutką końcówką, a z pupy to się zawsze odejmuje o 1 kreskę np. jak jest 38, to znaczy ze jet 37 naprawdę.
Może z ucha też trzeba odjąć?to by się wtedy zgadzało..........
Jak to z uchem jest to nie wiem...............
Albiniec będzie pewnie się orientowała............to jak z tą temp ?I jaki termometr jest najlepszy?
Rtęciowe mają wycofać więc odpada!

cos wam zacytuje ze szkoły rodzenia przy szpitalu Św Anny (Karowa) w Warszawie:
"Asia (26-10-2007 20:16)
ja ze szkoły rodzenia, np. zapamietalam historie ze jeden maz tak sie wczul w porod zony ze sie zesral
Asia (26-10-2007 20:17)
i pani prowadzaca radzila zabrac panom bielizne na zmiane :D

Esti ja gdzies przeczytalam ze dla tatusia piffo na porodowke hihih . Od razu sobie wyobrazilam mine lekarzy i pielegniarek w amerykanskim szpitalu na widok mojego Pawcia otwierajacego piwo na porodowce haha. Tu nawet nie wolno przewozic kapsla z butelki po alkoholu w aucie bo od razu masz mandat (my w poprzednim aucie mielismy kapsel po piwie pod siedzeniem i policja to znalazla- tlumaczylismy sie gesto) tu niewolno pic publicznie na ulicy ani przewozic otwartego alkoholu w aucie- woegole rygor pod tym wzgledem

Uwaga uwaga!!!!!!!!!!!!! najnowsze wiadomosci z porodowki:
Ania sie urodzila szybko-epidural nie zdarzyl zadzialac. parcie trwalo tylko 10 minut. Dziewczynka zdrowa i ma rozmiary jak jej braciszek ktory rodzil sie 1, 5 roku temu czyli:
280 gram i 53 cm. Mamusia sie ma dobrze , ciocia Pumi ryczy ze szczescia!!!
pewnie we srode juz beda z w domku to zwariuje ze szczescia jak ja zobacze!

a u nas w polandzie luz...kolesie chleja browar na porodowce, sraja w gacie przy bolach partych:-D:-D:-D:-D:-D:-Drzeczywiscie sie wczul...ja swojemu kaze zrobic lewatywe, by nie bylo obciachu
u nas w szkole polozna mowila,ze jeden "mezczyzna" zasnal na worku sako, przespal caly porod przykryty kocykiem....obudzily go polozne jak sie coreczka juz urodzila:tak:podobno narzekal ,ze zimno mu....
a jeden koles poszedl pod prysznic razem z zona, wyszedl w swoim szlafroczku i klapkach:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

sok bananowy:oo::eek:?

Jezeli chodzi o termometry to mam dwa elektroniczne z cienką koncówką i uważam, ze są do bani bo wiecznie mi pod pachą, pokazuja 35,5 lub 36 na maxa, w uchu 37 a rteciowy 36,5.
Natomiast byłam ost w poradni, diabetologicznej w Szpitalu i tam mi położna mierzyła temperature w uchu i jej pokazało 36,6, wiec zapytałam co to za termometr, jakiej marki i był to Beurer. Mowiła, ze nie wszystkie termemotry co mają w szpitalu są dobre, nawet takich wiodących marek jak Bosh. Rtęciowe termometry i cisnieniomierze mają, zgadza sie, ze zgodnie z rozporzadzeniem UE mają zniknąć ze sklepów i aptek do 5 lat.

reklama
Do góry