reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

ja 5 dzień po porodzie -7 kg czyli waże teraz 62:) jeszcze tylko 7:)
Miałam dzisiaj położną w domciu, moŻna jesc banany ale tak jednego na 2 dni i spazonego, oprucz tego jabłka ale gotowane, np zrobcie sobie kompocik z jabłek pychotka!!
Mały jak narazie budzi sie tylko do jedzenia więc mam troche wolnego zeby nads soba coś zrobic- czyli doprowadzać sie po porodzie do pożadku.
Mam pytanko, czy podmywacie sie lub kremujecie krocze??? oczywiscie po porodzie

reklama
joooaaa, mi położna kazala na razie używać do mycia tylko szarego mydła, żadnych pachnideł. No i ja jeszcze płuczę raz dziennie Tantum Rosą bo miałam troszke pękniętą skórkę i boli do teraz

Ja po porodzie podmywałam się po każdej wizycie w toalecie tak przez ok 4 dni a otem to 3razy dziennie.Polecam po zdjęciu szwów Tamtum Rosa 2 razy dziennie do podmywania sie.U mnie bardzo ładnie i szybko sie zagoiło aż lekarz był zdziwiony.A tak mnie ładnie pozszywali że blizny prawie nie widać i nie czuć.
Pumi kicia cudowna:tak:ciekawe czy nie będzie zazdrosna o nowego domownika................:confused:

No wlasnie maly mam ten brzuszek.Wczoraj rozmawialam z kolezanka angielka,ona jest w 27 tc i brzuszek juz ma wiekszy ode mnie. Ale najwazniejsze ze niunius jest zdrowy,a jesli nie bedzie duzy to przeciez nic takiego.

Nie zle wam idzie to rzucanie kilogramow. Ja mam ponad 20 na plusie i ciekawa jestem ile z tego wazy dziecko z oprzyrzadowaniem a ile wynik mojego nadmiernego obzarstwa?
Joooaaa- ja sie podmywam mydlem dove hihihihi- nie no oczywiscie zartuje bo jestem przed porodem

Katja 32 Zamehoffa ma bardzo dobrą opinię i moje wszystkie koleżanki są zadowolone.Ale jak są jakieś powikłania to Cię do szpitala wysyłają.Ja rodziłam na warszawskiej i jestem zadowolona.A na Zamenhoffa i tak by mnie nie przyjeli bo miałam powikłania w czasie ciązy.
Aha dzieki za odpowiedz, ja na razie nie mam w ciazy powiklan, a poza tym pytma dlatego bo nie jestem z Bialegostoku?Mam 100 km, mysle ze jesli beda jakies komplikacje to chyba na lodzie mnie zostawia.

E-stera dzieki za ta stronke juz tam kiedys zagladalam, ale jak mi ukradli laptopa to potracilam wszystkie linki. Mielismy badanie wzroku razem z badaniem sluchu. Wynikow jeszcze nie znam. Po 6 tygodniach wszpitalu to ja znam lepiej medyczne terminy po francusku niz po polsku:no:

Dzidzia sprobuj karmic Julka przez nakladke na sutek. Kupisz w aptece, albo wiekszym dzidziowym sklepie. Tez mialam taki problem. Thomas mial za malutka buzie do mojego sutka:dry: i bardzo sie staral ale nie umial go utrzymac w buzi. Polozna poradzila mi ta nakladke i jestesmy zadowoleni. ;-)

reklama
Do góry