reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Szczypawka wiadomo o co chodzi a lekarze to potrafia czlowieka nastraszyc....cos o tym wiem:crazy: a jesli chodzi o metode to ja mimo all mysle o tabletkach antykoncepcyjnych dokladnie o nazwie Cerrazette bo tylko te mozna brac po 6 tyg po porodzie i podczas karmienia piersia.

reklama
Magda- Rybka ogromne gratulacje:-)
Dziewczyny ja dzis juz bylam rano na KTG i lekarz wstepnie zapisal mnie na srode na ciecie. Jednak po wykresie strwierdzil,że nie ma na co czekac i tniemy jutro. Zapis znowu bardzo slaby...masakra.
Ale ciesze sie ze to jest juz....
dzis jeszcze tylko na 19 na kolejne ktg i rano na 6 mam sie stawic do szpitala.
Trzymajcie sie cieplo. Jak juz bede miala Boryska to sie odezwe
Caluski dla Waszych malych pociech

wstalam wstalam!
dzis o 7 rano ale do 9 przelezalam w lozku bo kot sie na mnie polozyl i nam bylo razem milusio.
Jooaaa- mam taka tabelke ile mozna przechowywac mleko z piersi ale po angielksu. jak chcesz to ci przeskanuje?

Magda rybka- gratuluje!!!!
Asia- bede o tobie myslec caly jutrzejszy dzien! moze wreszcie trafilas na ludzkiego doktorka- trzymaj sie kochanie!
wklejam tabelke- pierwsza linijka odnosi sie swiezego mleka z piersi. Druga linijka- mleka juz odmrozonego. Mam nadzieje ze po kliknieciu na zdjecie i powiekszenie bedzie to widoczne!

Załączniki

• sac.jpg
    sac.jpg
    300,7 KB · Wyświetleń: 48
Hej kobitki..Mały daje nam troche w kość i dlatego za często się nie odzywam;-)Któraś z dziwczyn pytała o antykoncepcje. No ja też jestem ciekawa o jakiej wy myślicie, bo ja póki co jestem za tabletkami Cerazette(jakoś tak). myślałam o spiralce ale 3 miesiace w ciązy przechodziłam z ciałem obcym w sobie - pessar i na razie mam dość czegoś takiego...
A jeśli chodzi o łóżeczko;-)...to ja za tydzień do lekarza na kontrole, akurat to bedzie 6 tyg. i jak wsio ok to zabieramy sie do robotki hiiiihiiihiiihihiiihih:-):-):-):-):-):-):-)Śmiejaemy sie z mężusiem ze pewnie zapomnieliśmy jak sie TO robi bo my od 7tyg ciaży mielismy zakaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:crazy:nieźle, co???
Mamuśkom nierozdwojonym życze duuuuuuuuzo cierpliwości w oczekiwaniu na maleństwo....
PUMI super fotki....Slicznie wyglądasz..Ach ta ciąża...Widać ze ci służy....:tak:

Pumi czy tam jest napisane ze świeże mleczko w lodówce to 8 dni można trzymać?????myślałam ze 2...ale może źle wyczytałam...

Witam:-)
A co do rozstępów to ostatni wyczytałam o nowym produkcie Ziaji-reduktor rozstępów- czarne opakowanie ma.Ja niestety mam trochę rozstępów na cycach ale mi pomagają jak na razie prysznice naprzemienne, które stosuję od początku ciąży .A Mustella dla mnie śmierdzi:baffled:
A co do powrotu do seksu...........ja miałam już ochotę 3 tygodnie po porodzie.....ale niestety u mnie nie minęło jeszcze 6 tygodni...a wizyta u ginka dopiero 12 lutego więc muszę czekać na jego przyzwolenie:baffled:
Ja zamierzam brać tabletki Cerazzette, już nawet o tym rozmawiałam z ginkiem jak jeszcze byłam w ciąży.
MagdaRybka gratulacje:-):-):-)
Asia trzymamy kciuki, będzie ok:-)
A mleko ściągnięte można przechowywać 12 godzin w temp pokojowej a 24 godziny w lodówce

reklama
Jooaaa- z tego co ja wiem to mikrofalowka zabija cenne skladniki w mleczku. Moje kolezanki wkladaja mleczko w butelce pod strumien goracej wody i w ten sposob je podgrzewaja

Do góry