reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Ja mam pytanko do was odnośnie zasiłku i ZUS
Dzisiaj po 3 miesiącach dostałam pierwszy zasiłek chorobowy jeszcze i zdziwiła mnie jego kwota. Zamiast 100% mojego wynagrodzenia dostałam mniej - okazało się, iż ZUS od podtsawy netto 100% odjął mi podatek i jakieś składki chyba zdrowotną.
No to pytam co to za 100% wynagrodzenia jak dostałam 500zł mniej???
U Was tez tak jest, bo ja jak pracowałam w kadrach i wypłacałam zasiłki w pracy bo zatrudnialismy więcej niż 20 osoób to 100% było 100% a nie 70% ...kur/....

Girly a to nie jest opóźniony zasiłek np za Grudzien. Bo ja np w tym cholernym grudniu miałam 30% podatku:wściekła/y: i kase ponad 1000 zł mniej miałam.

Albi za grudzień...ale powinni wypłacać chyba 100% tzn jesli na reke zarabiałaś 2000zł to powinni wypłacić 2000zł a nie 1500zł nie??? czy jak to jest cholera???

Czyli dobrze ci zapłacili bo w grudniu po prostu sie płaci wiekszy podatek. Wiecej bedziesz miec za styczen.

Albi...no to jakaś paranoja jest...bo jesli zarabiasz na rękę 1000zł to zasiłek 100% powinien wynosić 1000zł a nie np. 800zł bo od wartości brutto pobiera się przecież składki i podatek a nie od netto ???

Ps. Za styczeń zgubiło się moje zwolnienie...od 2 tyg wisze na telefonie i wyjasniam to wszytsko i znowu brak mi sił :( Egzystencja w Polsce jest dla ludzi o mocnej psychice i nerwach ze stali...

reklama
Jeśli ciemiączko zarasta zbyt wolno lub zbyt szybko to nie jest dobrze.W zależności od wielkości ciemiączka podaję sie odpowiednią ilość witaminy D3.My mieliśmy od początku co drugi dzień po kropelce.A teraz już trzeba w ogóle.A ciemiączko powinno zarosnąć całkiem do 18 miesiąca życia

Do góry