reklama
G
goscinnie
Gość
Ja mieszkam na 1 pietrze i chyba bym sie z...ła jakbym miała zniesc wozek z małym i jeszcze te drzwi na klatke co wazą tone (dosłownie, kiedys wam zrobie zdjecie i pokaze) coś okropnego i otwierają sie do wewnątrzi i naprawde trzeba sie namenewrowac zeby sie wyrobić i jeszcze ten jeden stopien co liczy sobie ok 70 cm.
. Załamka!!
Pumi, z Ania było tak. Pierwsza ciaza rozwiazana przez cc, za namową znajomej ginekolog, bo tak jej doradziła mowiąc co sie masz meczyć. Elio był szczypły i mały i nie nameczyłaby sie i woczas czekała az rozpocznie sie akcja porodowa. Natomiast z Lilianą było tak, ze jej sie spodobała cesarka, wiec postanowiła znowu ją sobie zafundowac" - tak dosłownie bo sobie za nią zapłaciła, bo było zero przeciwskazan do tego.
Inna Pani dr jej poradziła, zeby nie czekała do rozpoczęcia tylko niech sobie zrobi dwa tyg wczesniej bo tak sie robi niby, ale lekarz to chyba delbilka jakas bo powinna zrobić w tym 38 tyg USG i zobaczyc jak tam dzidzia sie miewa. Jak sie juz urodziła to sie okazało, ze Lilka ma 45 cm i ważyła 1800g - nieźle nie??. Wszystkie wskaźniki wskazywały, ze jest to dziecko na maxa w 36 tyg. ale wpisali, ze poród jednak przedwczesny w 35 tc. To własnie ona miała potężną anemie i żółtaczke przez miesiąc wyleżana w szpitalu.
. Załamka!!Pumi, z Ania było tak. Pierwsza ciaza rozwiazana przez cc, za namową znajomej ginekolog, bo tak jej doradziła mowiąc co sie masz meczyć. Elio był szczypły i mały i nie nameczyłaby sie i woczas czekała az rozpocznie sie akcja porodowa. Natomiast z Lilianą było tak, ze jej sie spodobała cesarka, wiec postanowiła znowu ją sobie zafundowac" - tak dosłownie bo sobie za nią zapłaciła, bo było zero przeciwskazan do tego.
Inna Pani dr jej poradziła, zeby nie czekała do rozpoczęcia tylko niech sobie zrobi dwa tyg wczesniej bo tak sie robi niby, ale lekarz to chyba delbilka jakas bo powinna zrobić w tym 38 tyg USG i zobaczyc jak tam dzidzia sie miewa. Jak sie juz urodziła to sie okazało, ze Lilka ma 45 cm i ważyła 1800g - nieźle nie??. Wszystkie wskaźniki wskazywały, ze jest to dziecko na maxa w 36 tyg. ale wpisali, ze poród jednak przedwczesny w 35 tc. To własnie ona miała potężną anemie i żółtaczke przez miesiąc wyleżana w szpitalu.
G
goscinnie
Gość
- oj to juz pytanie do lekarza bo to on musi o tym zdecydowac. Żadna z nas nie wie jakiej kondycji jest twoje dziecko to lekarz osądzi.Dziewczynki a ja mam pytanie do Was czy jezeli moje dziecko bylo szczepione szczepionka skojarzona raz to czy nastepne szczepienia tez beda musialy byc szczepione ta sama?
Jestem dzis tak wk......a ze nie mam slow. My z mezem zdecydowalismy sie na zwykle szczepienia i nie chodzi tu wcale o kase , obydwoje uwazamy ze jest to wymysl firm farmaceutycznych , my bylismy szczepieni zwyklymi i zyjemy to naszemu dziecku tez by nic nie bylo no i dzis na szczepienie mial zawiesc mnie tesc bo maz w pracy a ja patrze a tu tez moja tesciowa , zabrala dziecko i poszlysmy do auta, na miejscu musialysmy chwile poczekac bo kolejka a gdy bylysmy w srodku to lekarz pyta sie mnie jaka szczepionka to ja mowie ze zwykla a ona nie ze ta skojarzona a ja na to ze my chcielismy zwykla to sie wydarla do mnie ze jakas nienormalna jestem i chce kluc tyle razy dziecko, wogole nie dala mi dojsc do slowa i zadecydowala za mnie a lekarzowi powiedziala ze ona zaplaci, poczulam sie jakby to ona byla matka mego dziecka a nie ja chcialo mi sie wyc , zreszta ona tak sie caly czas zachowuje jakby natalia byla jej wlasnoscia i juz nie chodzi o to ze to sa platne szczepienia tylko o to ze stalysmy na korytarzy i milczala mogla mnie wtedy poinformowac albo zapytac sie czy mozemy tak zrobic a nie mi wstydu przy lekarzu robic a z reszta to moje dziecko a nie jej i nie miala prawa tak zrobic, jestem na nia wsciekla bo jak jest przy nas to wogole mnie do niej nie dopuszcza i nosi na rekach i nie dociera jak mowimy zeby natali nie nosic bo my pozniej nie dajemy z nia rady, nie pomyslcie ze jestem jakas wyrodna matka ze chce aby moje dziecko bylo klute, ja ja bardzo kocham i ztad moje pytanie . Jezeli bedzie mozna pozniej szczepic zwyklymi to bede tak szczepic i nikt nawet nie bedzie wiedzial ze bylam na szczepieniu. Kurcze ale sie rozpisalam ale musialam sie wyzalic
mili, pytałam o to znajomych lekarzy - też mają córeczkę 3 miesięczną teraz - szczepionkę należy powtarzać taka samą
ale teściowej to ci nie zazdroszczę - mnie tak moja własna mam załatwiła - identycznie z kłótnią przy sprzedawcy - jak kupiła nam fotelik samochodowy, no ale to może było mniej ważne niż szczepienia
ale teściowej to ci nie zazdroszczę - mnie tak moja własna mam załatwiła - identycznie z kłótnią przy sprzedawcy - jak kupiła nam fotelik samochodowy, no ale to może było mniej ważne niż szczepienia
G
goscinnie
Gość
Mili ja juz moja nauczyłam niewpierdzielania sie. Opierdzieliłam z razy kilka i jest luzik. Czasem to po prostu tesciowa przeginała, wiec stwierdziłam albo ja olbo ja. Całe szczescie tesvciowie mieszkają ponad 400 km od nas ufff.
Ja jutro z małym na USG bioderek i szczepienia i biore te skojażone i ciągle mysle o pneumokokach.
Dzisiaj nie czuje sie najlepiej, mam dziwne zawroty głowy, tzn wiem dlaczego zjadłam jedną kanapke a potem juz o 22 było za poźno jak przypomniała, ze w sumie nic nie zjadłam. Po prostu przez to, ze zapomniałam cos dzisiaj zjesc odechciało mi sie nie czuje głodu ale organizm najwyraźniej tak.
Ja jutro z małym na USG bioderek i szczepienia i biore te skojażone i ciągle mysle o pneumokokach.
Dzisiaj nie czuje sie najlepiej, mam dziwne zawroty głowy, tzn wiem dlaczego zjadłam jedną kanapke a potem juz o 22 było za poźno jak przypomniała, ze w sumie nic nie zjadłam. Po prostu przez to, ze zapomniałam cos dzisiaj zjesc odechciało mi sie nie czuje głodu ale organizm najwyraźniej tak.
Dzieki Pandorax ,tak wlasnie myslalam , nie chce zle dla mojego dziecka ale nie lubie jak mi sie ona wtraca w dzieko, mogla to ze mna uzgodnic a ona jeszcze na dodatek z rana zadzwonila do przychodni zapytac sie o te szczepionki i nawet mi nic nie powiedziala wszystko co zwiazane z moim dzieckiem robi mi zaplecami tak samo jak 2 tygodnie temu naslala na mnie polozna ktora byla u mnie dzien wczesniej , nie wiem czemu tak robi przeciez moje dziecko jest zadbane i wypielegnowane kocham ja najbardziej na swiecie bo bardzo dlugo na nia czekalam a ona nie daje mi sie wykazac jako matka ale dluzej tak nie bedzie

Albi - mleko stracisz jak tak sie bedziesz zywic - postaraj sie mamusiu zadbac o siebie bo nam padniesz jak kon po westernie.
Ja dzis bylam 2 godziny na spacerku pomimo ze zimno - 4 st.
jutro moj P. jedzie znowu do pensylwani robic remont po zalaniu domu i bede caly weekend sama z niunia.
Moja mala miala szczepionki jak lezala w szpitalu a nastepne dopiero ma miec jak skonczy 2 miesiace.
W poniedzialek mamy umowiona wizyte kontrolna w szpitalu.
Ja dzis bylam 2 godziny na spacerku pomimo ze zimno - 4 st.
jutro moj P. jedzie znowu do pensylwani robic remont po zalaniu domu i bede caly weekend sama z niunia.
Moja mala miala szczepionki jak lezala w szpitalu a nastepne dopiero ma miec jak skonczy 2 miesiace.
W poniedzialek mamy umowiona wizyte kontrolna w szpitalu.
reklama
Mili- az mi sie cisnienie podnosi jak czytam o twojej tesciowej. Niecierpie takich natretnych ludzi. I rozumiem cie bo nie zawsze da sie zwrocic uwage- ja mam podobnie- nieraz musze zacisnac zeby jak cos do mnie mowi albo w delikatny sposob jej dac do zrozumienia ze bede robic po swojemu bo prosto z mostu sie nie da - taki typ osoby ze trzeba z nia delikatnie.Na razie na szczescie mamy kontakt telefoniczny,
Ale juz mi ciary przechodza na mysl ze pod koniec marca bede miec mnostwo ludzi z Polski i kazdy bedzie dodawal swoje 5 groszy... dobrze ze moja mamunia przyleci a ona jest najukochansza pod sloncem i nie zasypuje mnie "dobrymi radami"
Ale juz mi ciary przechodza na mysl ze pod koniec marca bede miec mnostwo ludzi z Polski i kazdy bedzie dodawal swoje 5 groszy... dobrze ze moja mamunia przyleci a ona jest najukochansza pod sloncem i nie zasypuje mnie "dobrymi radami"