reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

moj Kubus wogole nie chce smoczka on go nie uznaje czasem dziwnym cudem sobie possie i wypluje ale on jest za cwany i chce tylko mojego cyca i tak mi czasem wisi bardzooo dlugo i czesto moze mam zly smoczek???????nuk'a nie toleruje i inne jakies duze mimo ze sa dla dzieci od urodzenia nie trybie .......
Esti dziekuje Kochana jestes i na pewno bede pisac co i jak mam nadzieje ze zrobia badania i do domku.......bo nie znosze szpitali:wściekła/y:

reklama
B-Asia, trzymajcie się dzielnie, na pewno wszystko będzie w porządku! :-)
Młoda śpi, kotlety usmażone, czas dla nas :p

Esti- Olis czaderski z ta fryzurka!!!! A to co opisalas z tym badaniem oczu- ugh- az mnie ciary przeszly!
moja mala smoka ssie tylko jak juz jest full najedzona a ma potrzebe ssania. Srednio raz w tygodniu tak sie dzieje. A i oczywiscie w kosciele jej wciskam zeby nie plakala bo z mszy beda nici.
Basia- biedna- trzymaj sie!
Kama- ja znowu na odwort niz ty- wlasnie doatalam zapalenia piersi bo mam za duzo mleka i mala nie wypijala wszystkiego. odciagalam troche midzy karmieniami ale i tak dostalam zapalenia- nie moge sie dotknac a noszenie stanika graniczy z bolem porodowym. A jak Dominisia je - to mi sie zly w oczach pojawiaja tak cholernie boli. Wlasnie czekam az liscie kapusty sie schlodza w lodowce. Probowalam chodzic bez stanika po domu ale zostawiam za soba mleczna droge i mnie to wkurza.
Wklejam zdjecia z dzisiejeszgo spacerku

Załączniki

• Picture 1047.jpg
    Picture 1047.jpg
    103,3 KB · Wyświetleń: 40
  • Picture 1048.jpg
    Picture 1048.jpg
    93,5 KB · Wyświetleń: 42
  • Picture 1046.jpg
    Picture 1046.jpg
    94,6 KB · Wyświetleń: 39
Basia po
1. to choroba genetyczna i dziedziczy sie ją od obojga rodziców, przeanalizuj czy ktoś u was z obu stron miał to
2. twoje dziecko długo miało zółtaczke i z tego co pamietam to do momętu pobrania krwi, zółtaczka w niewielkim stopniu ale sie utrzymywała. dlatego wynik moze byc sfałszowany
3. chorobe mozna powstrzymac nie jest to cos smiertelnego i groźnego jak sie zacznie juz leczyć.

Powodzenia ja wierze, ze to nie pełny wynik i bedzie dobrze.

Basia3majcie sie

Esti co zamierzasz zrobic z Olisiem jak bedziesz chciala wrocic do pracy?
Niestety czesto z wczesniakami trzeba zostac w domu bo sie nie nadaja do zlobkow ani przedszkoli:-(mja mama byla zmuszona pozucic swoja kariere naukowa jak ja sie urodzilam:sorry2:Olis bedzie takim wrazliwym chucherkiem jeszcze przez dlugi czas:blink:

Agnieszka, dzieci po szczepieniach zazwycza są pobudzone, marudne, niespokojne, nie ma się czym martwić!! my jak byliśmy na szczepieniu to po każdym wkłuciu trzeba było krzyczeć klaskać i zabawiać grzechotka żeby zainteresować malą, chociaz u mojej córki reakcja byla odwrotna, cały dzień i całą noc przespała budząc się tylko na jedzonko co 4-5godz :-D
tak wiem ale gdybym nie byla z moja mama to nie pozolilabym wiecej go ukluc, to bylo straszne. no i potem jak sie meczyl caly dzien a to przeciez takie maleństwo.

czesc mamuski
witam Agnieszke i Wiktorka :-) napisz cos wiecej o malenstwie 'waga wzrost itp. i oczywiscie o sobie
Ja w sobote ochrzcilam Karolka w tym wietrze wychodzilismy z kosciola a po godz w restauracji wylaczyli prad i siedzielismy o swiecach ale juz mam z glowy no i dowiedzialam sie ze moja szwagierka bedzie miala dzidziusia gdzies w listopadzie bo dopiero robila test ale lekarka tez jej potwierdzila wiec to pewne
Nie wiem dlaczego ale poczulam zazdrosc mimo wszystko fajnie jest byc w ciazy :confused:
Mały urodził się 15 stycznia o 15:45 to moje pierwsze dziecko. Ważył 3,510 i mierzył 58 cm teraz wazy juz 5 kilo ponad :-) i jest kochany. Mam 21 lat i mieszkam z narzeczonym :-* w Katowicach, na grudzien planujemy slub. Wiktor ostatnio zaczoł jeś co godzine nie wiem czym to jest spowodowane moze mi sie pokarm zrobil mniej tresciwy ?? no nie wiem ale czytałam w jednej z tych gazet dla mam ze pokarm nie moze byc nie tresciwy bo organizm sam przystosowuje pokarm do potrzeb dziecka, mimo to zrobiolo sie to troche meczace wstawanie co godzine a nie chce go odstawiac od piersi zanim nie skonczy 6 miesiecy, na noc zaczelam mu dawac butle bebiko1 i po niej spi 3-4 godziny a ptem juz budzi sie co godzine max poltorej nie wiem dlaczego... a jadl i spał po 3 godziny nie wiem co sie zmienilo.

Agnieszka, moja córka też jest 15.stycznia!! :)
Basia, trzymamy mocno kciukasy i czekamy na szczęśliwe wieści że Maluszek jednak zdrowy!!

reklama
Anja nie zamierzam na razie wracać do pracy.chociaż wiem ze jak nie będę praktykować swojego zawodu to potem będzie mi ciężko znaleźć pracę......ale Olisiek jest ważniejszy.Ale może uda mi sie coś znaleźć po znajomości-mam dużo koleżanek kosmetyczek a kilka ma swoje zakłady.Będę dorabiać latem w domu.......makijaze , henny
Moje dziecko jak zjadło o 24 to do tej pory nie jadło i nie chce..podanie butelki kończy sie wrzaskiem.I on tak ma...są dni że je co 2,3 godziny jak szalony a są dni ze mógłby w ogóle nie jeść.Już nie wiem o z nim robić..........Siedzę i beczę a ona gada i smieje sie do mnie

Do góry