reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Anja, Tobi też ciągle nie w humorze od wczoraj, chociaz akurat o 13.45 zasnął na spacerze (mimo wichury poszliśmy bo miałam nadzieję że się uspokoi) i śpi do teraz:szok:
Pumi, masz problem z całymi piersiami czy z brodawkami? bo ja miałam tak samo z jednym i drugim jednocześnie i położna kazała przystawiać, bo nic tak nie ściąga mleka przy wzmożonej laktacji jak dziecko. Poza tym laktator tylko pogłębiał ból brodawek, bo podciśnienie źle na nie działa. Odciągałam w razie potrzeby tylko ręcznie - i tak robię do dziś.

a jakie sa objawy kolki?oprocz masakrycznego wycia?mam wyrzury sumienia bo krzyczalam, ze ma sie uspokoic bo ja oszaleje. jest na mnie obrazona, lezy na boczku ze smokiem, smutna minka:no:
a mi jest przykro:-:)-:)-:)-(

Esterka Olis ma piekne oczęta, Martyna całusna. To ja sie również pochwale moim sczęściem ;-):
Dawidek (260).JPG Dawidek (261).JPG Zobacz załącznik 69549

Dawidek (265).JPG Zobacz załącznik 69551

anja czym karmisz małą? moze ją boli brzuszek?niemowlęta wtedy tak płaczą. nie sądzę by płakała bez powodu. co do kolek to podkurcza nózki np. a powiedz jak jej kupki? nie są wodniste i strzelające?

Anja objawy kolki to wlaśnie przede wszystkim takie ze dzidzia drze się jak by ją ze skóry obdzierano! i nic ją nie uspokaja, nie reaguje na bujanie, przyulanie, nic! najczęściej wyje wyje, przestanie na chwilę, znowu wyje i tak w kółko! ja też jak mała kolki miala to krzyczałam na nią a potem mi głupio było że na nią głos podniosłam (hmm, gdybym mowila normalnym tonem to pewnie nawet by nie usłyszała), na szczęście u nas tylko dwa razy byla taka sytuacja z kolkami

Ewa karmie ja cycem i dokarmiam bebilon pepti bo ma skaze, kupa jest coloru normalnego ale od kilku dni zmienila konsystencja bardziej rzadka. bylam u lekarza, dala kropelki i skierowanie na usg ale mi sie wydaje,ze to kolki a kupa???nie wie jaka powinna byc bo to moje 1dziecko i nie mamdo kogo sie zwrocic o pomoc:no:
moze jutro moja mama mi pomoze, choc bardzo watpie:baffled:jestem u kresu wytrzymalosci, suszarka wlaczona zaraz sie przepali:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
anju, wiesz ja juz Kube "przetestowałam".
Wydaje mi sie ze on nie toleruje laktozy więc staram sie nie jeść mleka i przetworów. Jak to zjem to Kubus też ma rzadkie i strzelające kupki, męczą go kolki.
Ważne jest by karmic malucha z piersi do konca i dopiero dać drugą bo w mleku początkowym jest laktozy najwięcej. Ja sobie czasem to początkowe troszkę odciągam. Wtedy on czuje sie lepiej imi nie płacze.

Do góry