reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
to super, nie odstajemy od normy!! :) ja też bym się wybrała na paznokcie i solarium i nachętniej na jakieś nawilżające maseczki i peeling... może w przyszłym tugodniu...

My też zużywamy 5, 6 pieluch na dobę:tak:
Agnie warto pójść na jakiś zbieg na twarz nawilżający i na pediciure, tylko nie zapomnij powiedzieć że karmisz piersią, bo nie wszystkie zabiegi i kosmetyki są wskazane podczas laktacji-obowiązuje taka sama zasada jak w ciąży

ja na solarium chodze 2 razy w tyg, raz w tyg fryzjer(prostuje włoski) i odrazu czuje sie bardziej dowartosciowana :) ale paznokietki to bym sobie zrobila:p
My zuzywamy 5-6 pampersów i kacperek zjada co 2 godzinki 90 ml

Moja Natalka dzisiaj spala od 23 do 6 rano , nakarmilam ja i wstalysmy o 9.3 i jestem super wyspana:-D u mnie na dobe idzie tak okolo 6-7 pampersow nie liczac jak jest u mnie tesciowa wtety w ciagu 10 godzin idzie 9 pampersow co godzine mala przebiera, przy niej to na same pieluchy nie wyrobie

Salik od 2 -3 miesiac 120 ml 6 razy na dobę powinny jeść dzieci.
Dawid zużywa ok 6-7 pieluszek na dobę. Ja sie wybieram do fryzjera, kosmetyczke a manicure, no cóż muszę zaczekac na wyniki badań co z moimi paznokaciami u stóp sie stało.

tez tak pomyslalam dlatego zaczelam mu dac 100 ml jak sie dopomina to jeszcze 50 a potem juz go probuje czyms zajac i troszke herbatki mu dac rumiankowej. To tylko on taki żarłok straszny jest. Aile ważą wasze muluchy? Wiktor w sobote ma 2 miesiące i waży już ponad 6 kilo.
my tez zuzywamy tak do 6 pieluch to zalezy ile kupek jest :) bo czasem przebiore mu czysta a on zaraz do niej robi :p jak by na zlosc matce :D
Nadal nie wiem czy tez mieszanie mleczek moze powodowac kolki? podawalam mu juz wczesniej a dopiero wczoraj była pierwsza kolka.
Ja tez solarium tak dwa razy w tygodniu :) czsem raz jak nie mam z kim małego zostawic a co do paznokci to tez bym sobie zrobila nawet mam wlasna lampe i cala reszte do robienia tipsow ale jakos nie mam kiedy sie zabrac do tego- rozleniwilam sie troche ale na chrzciny trzeba bedzie sobie zrobic.

Moj w poniedziałek skonczy dwa miesiace i wazy kilogram mniej niż twój. Dawidowi to idzie we wzrost a nie na wage, chociaż je jak szalony. potrafi na cycu wisiec do 40 min a potem wypic sztuczne mleko 120 - 150 ml i tak co 3h, ale cyca dostaje co godzine. Kupy zaczyna robić coraz gęstrze, zgodnie z opisem.

Cześć dziewczęta. Mam problem, oby mały:( karmię Oleńkę tyko piersią, krwawienie ustało mi pod koniec szóstego tygodnia. Teraz jest ósmy miesiąc po porodzie. Cztery dni temu zaczęłam plamić, wczoraj pojawiła się krew, a w nocy ból jak przy miesiączce no i nadal ze mnie leci. Miałyście takie problemy, byłyście u gina, co powiedział? Przecież to nie miesiączka skoro karmię. Oczyszczanie macicy tak późno po dwutygodniowej przerwie? Martwię się, nie mogę dodzwonić się do gina:(

reklama
Albi i nie ma kolek po miesznym mleku chodzi mi o twoje i sztuczne ??? no cyca tez tak jadl i tyle przy nim siedzial, dlatego zaczelam odciagac zeby widziec ile zjada i okazalo sie ze za niedlugo przy nim to nie wyrobie albo bede miec cycki do ziemi bo takie pelne beda bo czym wiecej je tym wiecej mam masakra...

joasia mnie sie wydaje ze to jest normalny okres, ja bylam u ginekologa 2 tygodnie temu i przepisywal mi tabletki antykoncepcujne i pytal czy juz byla miesiaczka pierwsza no nie nie bylo i powiedzial ze jesli sie pokaze to mam wziasc w pierwszy dzien miesiaczki pierwsza tebletke a jak nie to odrazu no i sie nie pojawila. wiec moze to jest miesiaczka.

Do góry