reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

sylwia słuchaj moj Wiktor caly czas robi żadkie ale tylko 2 lub jedną dzienie ale karmiony jest i bebikiem i moim mlekiem.
Nie chciałabym cię straszy ale piszesz czy ktoś sie spotkał z czyms takim. Juz o tym pisałam: Mam rocznego brata jak miał pół roku wylądował w szpitalu z biegunką i gorączką- gorączka zeszła odrazu ale biegunki nie umieli zachamowac przez 2 tygodnie leżał pod kroplowkami zeby sie nie odwodnic, po dokladnych badaniach okazało się że mały ma salmonelle ni z tad ni z owad. wszyscy w domu sie przebadali i zdrowi, lekarze powiedzieli ze mogl to zlapac gdzie kolwiek wziol cos do raczki na czym byla ta bakteria wlozyl raczke do buzi i koniec juz gotowy. moze lekarze powinni zrobic bardziej szczegolowe badania. nie wiem pisze co przydazylo sie nam.

reklama
WSZYTSKIEGO CO NAJ NAJ DLA kACPERKA!!!:)SWIETOWAL LADNIE W LIKEND HEHEHE:tak:SUPER!
moj Kuba tylko przy cycu i tez robi rozne kupki czasem malutko a czasem tyle ze mu pieluchy zabraknie!!!czasem tez troche zielonkawe ale glownie zlotawe z grudkami ponoc nie ma sie czym martwic teraz to robi nawet rzadziej ale raz na dobe zrobi wiec jestem spokojna!
Sylka lepiej skontaktuj to z innym lekarzem i z ta smekta faktycznie nie przesadzaj :no:a kupki maja prawo byc takie wodniste ponoc ale lepiej to skonsultuj po co masz sie denerwowac:baffled::confused::sorry2:

tak wiem ale jest juz zdrowy i bakteria sama zginela (pewnie poszla razem z kupka :-d)

szczypawka zazdroszcze ci takich weekendow tez bym tak chciala a u nas zawsze cos nie wychodzi :-(
A co do przebierania dziecka po kupkach to ja mam tak prawie co kupka bo robi zadkie i duuuuuzo i pielucha nie nadaza wchlaniac i mam gore prania potem :D

U nas kupka pojawia sie co 2 dzień:) i jest zielono-zolta z grudkami ;/ zmienilismy mleko na enfamil premium, strasznie drgie to mleko 26 zł!!!!! i tylko w aptece można kupic;/
Dzisiaj jedziemy dopiero na badanie słuchu bo w spitalu tam gdzie sie urodzil zepsuła sie aparatura i dopiero na dzis na godz 20 był wolny termin;/ wrocimy pewnie ok 22 do domciu bo mamy na badania az 40 km no i jeszcze dzisiaj sprawdzimy bioderka .
Ale pogoda, miałam nadzieje ze wyjdziemy na spacer a tu raz słonce raz grad, deszcz itd ubrałam małego i lezy w łózeczku przy otwartm oknie;)

Moj mierzy 64 cm. Dawidek duzo je ale jemu nie idzie to w wage, tylko najwyraźniej we wzrost. Teraz waży 5300 czyli 1900g przybrał od straty wagi urodzeniowej czyli książkowo ale je za dwoch i niby powinien ważyc z dwa kg wiecej przy takim zapotrzebowaniu jedzonka.

jak wiktor wstanie to tez chyba go poloze do okna niech troche pooddycha swierzym powietrzem, tez mam beznadziejna pogode :-( ehhh i caly dzien w domu.

Wiktor wazy ponad 6 kg i tez je za dwoch- w sumie to by non stop jadl dlatego musze mu dawac co 2 godziny zeby brzusio mogl troche odpoczac.

dzięki za info dziewczyny:tak::tak:
salik bardzo mi przykro
ja tak w ogóle nie wiem czy to biegunka, gorączki nie ma , wymiotów brak, mały jest żywy i ciągle się śmieje. sprawdzam czy się nie odwadnia: usta nie są spierzchnięte, ciemiączko nie zapadnięte i skóra po szczypnięciu szybko wraca do poprzedniej formy.:happy2:
często go przepajam na wszelki wypadek, a je co 3, 4 godziny
byłam juz u jednej lekarki prywatnie, dzisiaj idziemy do drugiej tez prywatnie,ale po skierowanie na posiew pójdziemy państwowo

u nas tez marna pogoda, taka deszczowa ale temp ok 7

ja ważyłam Kacperka na zwykłej wadze ale dokładność pomiaru jest do 0,1 kg i mały wazy 6 kilogramów:szok: a jak sie urodził ważył 3000
a tak na oko to zdaje mi się , ze waży tak z 5 700.
byliśmy już u tylu lekarzy ale żaden go jeszcze nie zważył, nie wiem zapomniał, czy co? no i ja chyba tez zapomniałam:baffled::baffled::baffled:

reklama
Do góry