reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

przewrocilam go na plecki na chwile dalam pic i zmierzylam temp. pod paszka i wyszko 35.8 albo zle zmierzylam albo nie wiem co. ale glowka zimna juz jest i spi spokojnie, no ja zawsze myslalm ze w pupie jest najdokladniejsza, ale pupa i buzia to niby najcieplejsze miejsca i sie odejmuje.

reklama
salik, trzymaj się, na pewno to przejściowe, dawaj dużo pić maluchowi i jakby co dzwoń do lekarza lub na pogotowie - a jutro czekamy na wieści:tak:

Pandi ja mam to samo z Kuba ale u mnie odwrotnie z dzien jest oki tylko przy zasypianiu placze ale to jeszcze moim zdaniem normalne bo dziecko musi sie wyciszyc....ale wieczorem jak idzie spac masakra:-(myslalam ze jak go uczylam spac samemu w lozeczku bez lulania i cyca to bedzie si a on placze i sie oboje zmordujemy i w koncu mi zasypia po 21.......nie wiem czy z przemeczenia czy robie cos nie tak czy to te skoki,......:dry:tak mi go szkoda bo jest rutyna kapiel ,amku i lulu i tak placz na rece na stojaco przytulam go mocno i tak w kolko az w koncu zasypia...moze pomoze jak nie bede go od razu kladla???tylko potrzymam poprzytulam z pol godzinki?????:sorry2:pomozcie jak Wy to robicie ze te dzieciaczki zasypiaja.........bo w nocy mi ladnie spi...chociaz poczytalam o tych skokach i niby sie zgadza bo on wkarcza w 12 tydzien:baffled:a ze sie urodzil 2 tyg pozniej to mu sie zaczelo szybciej.......
Pumi wszytsko bedzie dobrze !!!uszy do gory!!!
jesli chodzi o mierzenie temp w pupci to wiem ze sie odejmuje te 5 kresek
Salik mam nadzieje ze Wiktorek oki ze to tylko tak.......:-(
dzis bylismy na targu -kupialm sobie pare bluzek do polatania i spodnie no i naprawilam sobie szpilki sandalki i takie troche kryte -biede smigac moze w koncu przstane sie garbic bo te cycki niby nie takie ogromniaste ale ciagaja mnie do ziemi normalnie:baffled:

Salik moze to faktycznie zabki moja siostra jak zbkowala to mama sprawdzala jej lyzeczka czy zabek wyszedl i ja tak Natalce tez sprawdzam a temperatura moze byc od wyrzynania sie zabkow.
Natalka jak jej sie juz nudzi to piszczy tak fajnie ze zrywam boki , juz coraz fajniej se gaworzy i sie denerwuje jak zabawki jej sie znudza.
Mialam wkleic zdjecia wlkoskow i ciuszkow jakie kupilam sobie ale padam z nog.
A moja siostra ma termin na 22 maja i juz sie nie moge doczekac malego Filipka.
Basia ja moja mala po komoieli karmie pozniej przykladam jej pieluszke do buzi i daje smoka i zasypia, zajmuje jej to gora 15 minut, czasem pomarudzi ale sama zasypia i nie musze jej lulac a przewaznie staram sie do kompieli ja przytrzymac zeby nie jadla i po kapieli od razu flaszka i pada lulu

Pamzapomnialam ci odpisac .u nas niema duzo formalnosci ,jedyne cojest wymagane to zaswiadczenia ze te osoby tore poprosilam na chrzestnych moga nimi byc. i dzien przed chrztem jest nauka dla rodzicow i chrzestnych i tyle.

u mnie nie było żadnych nauk tylko chrzestna dołączała jakiś kwitek bo była z innej parafi

jak już się odezwałam, bo wciąż czytam wasze opowieści:laugh2:
to składam naj naj najlepsze życzonka dla wszystkich milusińskich jubilatów

no i do ciebie pumi - wiem , ze będzie dobrze z tego co wiem u dzieci wszystko się pwowoli normuje, u jednych szybciej u innych wolniej:sorry2:

Sylwia dawaj tu fotki ze chrzcin :-)
No i juz moge zlozyc Wszystkiego najlepszego dla naszej kochanej Nadusi z okazji ukonczenia 4 miesiaca, zeby nam sie zdrowo chowala!!!

reklama
dobra :tak:

małż ugotował spaghetti więc oszamie:-D:-D i zaraz wracam
przynajmniej spróbuję bo ostatnio się nie udało, po formacie kompa:crazy:

Do góry