reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

u nas też zimno, i chmury są, wczoraj pod wieczór padało więc sie nam zeźliła pogoda...
załatwilam sobie praktyki na wrzesień - w pogotowiu opiekuńczym, ostatnim razem byłam w areszcie śledczym, zobaczymy jak mi pójdzie tym razem, z dzieciakami...
no nic, lecę na uczelnie zaraz, cale szczęście tylko na półtorej godzinki, a potem przymiarki sukien - podejście drugie :)

reklama
Witam
Dzisiaj wcześnie na nóżkach bo Kacperek nie może zrobić kupy- nie robił od soboty.
Wprowadziłam mu juz zupki deserki, i myślałam że właśnie bęzie lepiej z kupkami a tu dupa, penie za dużo mu podawałam i żoładek nie nadążał z trawieniem, czopki nie pomagają... i jak tylko sie obudzi to jest ryk i robi się purpurowy:(

Ja tam się nie przejmuję "ludzkimi" spojrzeniami. MOje dziecko i ja sobie je ubieram jak chcę. Skoro mi jest gorąco to i jemu też. Tym bardziej że pół dnia spędzamy na nasłonecznionym placu zabaw. A mój Jakubuś się troszkę opalił. Oczywiście, wiadomo, nie przesadzam, ale tez nie smaruję go żadnymi kremami. Julci też nie smarowałam.
Kubuś w ogóle nie chce leżeć na płasko. Patrzcie co wyprawia mi w wózku i na łóżku

Załączniki

• k (5).JPG
    k (5).JPG
    72,1 KB · Wyświetleń: 24
  • k (6).JPG
    k (6).JPG
    74,2 KB · Wyświetleń: 25
  • IMG_2372.JPG
    IMG_2372.JPG
    75,5 KB · Wyświetleń: 24
  • IMG_2373.JPG
    IMG_2373.JPG
    78,5 KB · Wyświetleń: 25
Ewa jakbym widziała swojego Oliwierka:tak::tak::tak:ale sprytny Kubuś.........to ze jest pulchniutki w niczym mu nie przeszkadza.
Zresztą naszym dzieciaczkom jest cieplej, bo ciągle leża na pleckach i nie ma od spodu przewiewu
A ostatnio czytałam artykuł, że jeśli dziecko ma 4 miesiące i słabo podnosi główkę to należy powiedzieć o tym lekarzowi, bo to może świadczyć o napięciu mięśniowym.I nie ma wymówki że dziecko jest pulchniutkie lub leniwe

esti ludzie już tacy są i nic nie poradzimy :baffled:
tu mój Kubuś w wózku "balkonowym" w wersji "na dziewczynkę" hehe w ubrankach po Julisi i druga wersja bardziej oficjalna, na miastku :-D

Załączniki

• IMG_2316.JPG
    IMG_2316.JPG
    59,5 KB · Wyświetleń: 24
  • IMG_2317.JPG
    IMG_2317.JPG
    35,9 KB · Wyświetleń: 20
  • 100_9112.JPG
    100_9112.JPG
    50,3 KB · Wyświetleń: 24
  • IMG_2328d.JPG
    IMG_2328d.JPG
    93,4 KB · Wyświetleń: 22
  • IMG_2324.JPG
    IMG_2324.JPG
    90,7 KB · Wyświetleń: 35
Taka babcie mamy na drodze naszej spacerowej,ktora zawsze sie musi przyczepic.Ze dziecko za lekko ubrane,ze za zimno,ze nie mam bluzki w spodniach(nigdy nie nosze w spodniach....:sorry2:) itd,itp...Ale ostatnio jak szlismy z mezusiem to siedziala na laweczce i jadla loda :laugh2: Wiec od razu oboje(jakbysmy sie umowili doslownie!) a czy nie za zimno na lody?Pani bedzie miala zapalenie gardla!pani w cieniu siedzi!Pani ma chyba za cienka bluzeczke! :laugh2: I pani przestala nam zyczliwie zwracac uwage :laugh2: Za to zaczela mowic "dzien dobry" :laugh2:

Ewa jakbym widziała swojego Oliwierka:tak::tak::tak:ale sprytny Kubuś.........to ze jest pulchniutki w niczym mu nie przeszkadza.
esti pulchniutki? mi sie wydaje, że on jest za chudy...nie wiem czy już doszedł do 7 kg.... :baffled: ale raczej nie , jak miał 3 mce ważył 6kg, teraz nie wiem dowiem się jak będzie miał 4,5 mca bo bedzie miał szczepienie...
a jeśli chodzi o podnoszenie główki to Kubuś sporo potrafi... w ogóle silny jest...zresztą widać na fotach. Jadę z nim przez miasto a on świruje i chce oglądać świat więc się podnosi i strasznie wścieka bo nie umie tego zrobić do końca , czyli usiąść. Ale mu tłumaczę że jest jeszcze za mały , może jeszcze ze 2 miechy niech poczeka.... to wtedy strasznie na mnie krzyczy... hehe...:crazy: a w łóżeczku się spryciula chwyta szczebli i chce podnieść...

reklama
Do góry