reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
agnie, albo okłady ciepłe na brzuszek, nawet z butelką ciepłej wody jak nie masz termofora tylko owiń pieluszką i ewentualnie z przygiętymi nóżkami pomasuj jej odbyt patyczkiem z kremem lub mydełkiem - robiłam tak jak opiekowałam sie kiedyś innym dzieciaczkiem. Mojej koleżanki maluch na cycku czasem nie robi kupy przez kilka dni ale pediatra powiedziała że dopóki robi dużo siusiu i puszcza bączki to wszytsko ok, tylko jak Dusia się męczy to jej pomóż troszkę może.

my mamy ptroblem pod tytułem KUPA codziennie, mala robi ok. raz na 5 dni, ale ja najpierw daje jej wodę przegotowaną ciepłą, potem herbatke, masuje brzuszek albo kladę termoforek na brzusio, a jak nie skutkuje to dopiero wtedy czopek, zeby się nie przyzwyczaiła...
pochwalę się Wam, decyzja w sprawie modelu sukni ślubnej - podjęta!! :laugh2::laugh2::laugh2:

dziewczyny ja strasznie bym chciała Wam ją pokazac, ale cholera to chyba jakaś nowość i nie mogę znaleźć zdjęcia nigdzie w necie, a dzis pani w salonie mi mówi że zdjęcia są dopiero w obróbce... ehh, ale se wypatrzyłam... no więc jest taka trochę nietypowa, jednoczęściowa, na cyckach ma jakieś tam złote koronki, w pasie taka prosta, ma obniżony stan - co dla mnie jest świetnym rozwiązaniem bo ja nie jestem za wysoka, a w części spodnicy same falbanki, tzn jedna pod drugą, chyba 7 czy 8, takich atłasowych (czy cholera wie jak sie tera te materiały nazywają, w kazdym razie wygląda jak atlas), będę wypożyczać bo szkoda mi kasy tak szczerze żeby kupić, a poza tym co z nią potem zrobię, przecież w ramkę nie oprawię... a jak moja córka będzie chciala iść w takiej samej... to uszyje!! :):) chociaz nie sądzę, jak patrzę na zdjęcia mojej mamy jak brała ślub... ładnie wyglądała, ale w dzisiejszych czasach... a suknia jest z kolekcji GALA a model nazywa się CAMILE, jak któraś znajdzie to ja bym też chciala mieć :)

Ewa nie przejmuj się Kubus jest sliczny i ma dobra wage, po prostu będzie szczuply i to dobrze taką ma przemiane materii i ok. na starosc nie będzie się martwil o nadwage przynamniej, A mnie wkurzaja wszyscy mówiąc „Jaki on duuuuzy boze czy ty go nie przekarmiasz…?” chodzi o Wiktora. on poprostu bedzie duzy p tacie (2 metry) to co ja zrobie ?? a je co 4 godziny po 150 mleka no i teraz zamiast jednego karmienia jest obiadek mały slioczek ten z BoboVity strasznie duzo tez nie wazy po 7,500- 7,700 i ma 67 cm nie wiem dokladnie ile bo dawno go nie ważyłam. Dowiem się po Bożym Ciele bo wtedy idziemy na szczepienie.

Ja zrezygnowałam z tego obiadku ze szpinakiem dzisiaj i dostal merfefke z ryzem, smakowalo mu troche mniej niż sama marchewka ale zjadl. Z tym obiadkiem ze szpinakiem jeszcze chwile zaczekam, tak jak piszecie o tym kwasie. Ale to jest obiadek od 4 miesiaca wiec nie wiem jak to jest- po co go zrobli???

A to jednak mozn- skoro Esti tak pisze :-D

my dzisiaj bylismy caly dzien na podworku najpierw na kawusi u kolezanki a potem spacerek, maly mial cieniutkie spodenki z dresu i skarepki, czpeczka, body z krotkim i cienka bluzeczke z krotkim- wlazylam ta koszulke bo on jednak niedawno mial 39 temp. wiec lepiej jak ja mial na sobie.

reklama
A my juz po obiadku na dzialeczce.
wkleje pare fotek z komuni a pozniej jak maz i mala beda spac to Was doczytam

Do góry