reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
czy moje dziecko wyglada na przekarmianego ???
Moim zdaniem wygląda idealnie. Mnie tez nikt nic nie powiedział, ze Dawis za chudy wrecz przeciwnie ciagle mowią, ze wygląda na nieco wiecej niz 4 miesiące.
Anja ty karmisz Dusie sztucznym, kochana jej wyga w przeciwienstwie do Tobiaszka jest groźna. Dawaj 180 ml ale zamiast 6 miarek daj 4.
aha bo jeszcze jedno mam nadzieje, ze sie dobrze rozumiemy bo tak naprawde to 180 ml to jest 150 ml wody + 5 miarek mleka i daje nam 180 ml, ja domyslam sie, ze dajesz jej 180ml +6 miarek co daje nam 210 ml.

Moim zdaniem wygląda idealnie. Mnie tez nikt nic nie powiedział, ze Dawis za chudy wrecz przeciwnie ciagle mowią, ze wygląda na nieco wiecej niz 4 miesiące.
Anja ty karmisz Dusie sztucznym, kochana jej wyga w przeciwienstwie do Tobiaszka jest groźna. Dawaj 180 ml ale zamiast 6 miarek daj 4.

mi tez sie tak wydaje ale, ja sie tam wtracac nie bede kazdy karmi jak chce.

probowalam 180 i 4 miarki ale po 30min krzyczy z glodu:no:wiec daje wode i herbatke i znowu krzyk
nie wiem co robic, w zyciu czegos takiego nie widziala u dziecka, ona wyrawa butle i sama trzyma, nie da rady sobie wyjac smoczka na chwile, jak wyjmuje jej z dzioba butle to robi sie fioletowa zw zlosci:wściekła/y::no:
musze ta marchewke jej zaczac podawac, niech pluje czort, ale lepsza marchewka od tego mleka, Lukasz tez tak jadl podbno, starzy lodzie przed nim zamykali:szok:
Ladnie corcia oddiedziczyla:rofl2:

Ja dałam Olisiowi szpink ale z Bobovity.....bo ten z Hippa zawiera mleko w proszku.to co ,że tylko 2% ale Oli alergik więc odpada.....a Bobovita nie zawiera.A tak to tylko Hippa kupuję,oprócz szpinaku
Anja może spróbuj dać jej dynię zamiast marchewki.albo marchewkę z ziemniaczkiem.............albo do marchewki dodaj troszkę kleiku z mlekiem.A dajesz kleik do mleka?Oli nie lubi kleiku..czasem mu przemycę kaszkę ryżową bananową

Wiktor zaczol pluc kleikami, wiec wczoraj do mleka na noc dostal kaszke jablkowa i zjadl a dzisiaj go oszukalam i dalm mu 2 mieraki kleiku i 2 kaszki i tez zjadl :rofl2:
Ja dereki i obiadki kupuje z bobovity a herbatki z hippa, nibz tam cukier czy cos ale sa lepsze z bobovity musze 4 miarki wsypac zeby byla zjadliwa a z hippa wystarczaja 2.

20o idziemy do pediatry do tej pory nie mowila nic co do wagi malej, moze moja waga pokazuje zlei za tyle nie wazy,
Albi ja wiem,ze gdyby 8 wazyla to kiepska sprawa dla jej watroby i serducha:no:

kliki odpada, zatyka ja i ma kolki.
jutro dam dynie!!!! nie mam juz sily tego mjeg siczego kloca nosic, ale co do ubranek to nosi ze smyka 72-80, z HM 6-9msc!!!Ona mi bardzo na dlugosc teraz urosla:)

reklama
Do góry