reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dreszcze po solarium..........?Czemu?
Anja ale co zrobisz skoro ona wiecznie głodna.przecież nie będziesz jej głodzić....a marudzi może od ząbków.Może pediatra Ci coś doradzi

reklama
Anja moja mala też nosi bluzeczki na 72 i 68, a z krótkim rękawkiem kupiłam jej dwie na 80, bo pewno do lata jeszcze utyje... Nadia chyba najwięcej przybrała ze wszystkich dzieci, mimo że teraz nie jest największa a jedynie z tych większych, ale ona urodziła sie przecież nie całe 3kg :laugh2: dawaj jej tyle jeść ile chce, widocznie tyle potrzebuje...
a jeśli chodzi o długość, ja kupilam małej jakieś 1,5miesiąca temu spodnie z 5 10 15 na 68, takie zwykłe materiałowe, ale były jej tak długie że normalnie jak podwijałam to miała kolana na stopach (wiem bo na kolanach są kwiatki wyszyte), a teraz jej wczoraJ ZAKŁadam to takim czasie to normalnie rybaczki :laugh2:

bylam na usg przewodu pokarmowego nawet, drugiego zoladka nie ma, wiec spoko.
moze polubi dynie:tak:i zapisze ja na sumo!

Anja Ty masz problem bo Nadia duzo je a ja mam problem bo Natalia nie chce wogole prawie jesc , znow ma dluga przerwe bo jadla o 15 a o 20 poszla spac i jeszcze od tamtej pory nie jadla:baffled: i bez przerwy placze, wiem ze glodna ale za cholere nie chce odpycha butelke i musze kombinowac zeby zjadla np wkladam jej butelke do buzi i druga reka musze pokazywac jej jakas zabawke i machac nia i wtedy je i za kazdym razem conajmniej 5 podejsc, zabawki ja szybko nudza, lezec nie chce na rekach tez nie, juz nie wiem co robic bo tak jak Ty mam juz dosc jej skrzeczenia, juz nie mam sil juz bym chyba wolala zeby jadla caly czas
Agnieszka dziekuje a oczka to faktycznie Dawis i Natalka maja takie same:tak:

hej.
ja na chwilę póki Leo śpi. Głównie dla Pumi bo czytałam o jej zmartwieniu z platynką.
Byliśmy dzisiaj u okulisty bo pani pediatra zauważyła u Leo że słabo skupia wzrok. I co sie okazało, że dzieci które po porodzie dostały tlen często mają osłabione mięśnie ale to da się wyćwiczyć.
Dostaliśmy czarno-białe obrazki i mamy je Leosiowi powiesić w łóżeczku wybierać zabawki o intensywnych kolorach i powoli (!!!) nie dyndać nimi tylko pokazywać je dziecku.

Natalka śliczniusia...............
Ty też nie jesz codziennie tlye samo, masz gorsze i lepsze dni............
Ja też sie przejmowałam i skakałam nad Olim, bo on to w ogóle nie chcial jeść...ale moja psiapsióła powiedziała, żebym dał na luz....dziecko czuje nasz stres.Sama ma niejadka, tylko że Zuzik wygląda super.na 3 latka a nie na 2.:tak::tak:
Zmuszanie w niczym nie pomoże.............Ty sie denerwujesz i ona

Pam biszkopty dopiero od 8-9 miesiaca mozna dawac i to ostrożnie, bo ani to zdrowe ani pożywne, tak tylko na zapchanie.

reklama
Do góry